Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KAHVIN TUOKSUINEN KORUSETTI OMPELEMALLA

Sunnuntai-iltapäivä. Pienemmän lapsen päiväunien hiljentämä koti. Astianpesukoneen tyhjennys. Nostellessani astioita mahdollisimman vähän kilisevästi koneesta kaappiin, katseeni nauliutui kuivauskaapin alahyllyllä kuukausitolkulla lojuneeseen tyhjään kahvipakettiin. Olin joskus aikoinaan ottanut sen talteen ihan vain siltä varalta, että joskus innoistuisin tekemään siitä jotain. Kuukausia siinä meni, mutta nyt yhtäkkiä lamppu syttyi päässäni: korut. - Kyllä vain. Ja ompelemalla. Siihen loppui tiskikoneen tyhjennys.

Hyppäsin ompelukoneen ääreen, pyörittelin hetken tyhjää kahvipakettia. Muotokieli oli selvä alusta saakka, vaan kuinkas sen koristelisin? Halusin peittää ison osan kimalluksesta. Koristeompeeleeksi valitsin lopulta vähän shakkiruudukkoa muistuttavan ompeleen. Tai oikeastaan tuo ruudukkomaisuus oli tulosta vieri viereen ommelluista yksittäisistä ommeljonoista. Minusta niistä tuli aika hauskat. Korujen jämäköittämiseksi laitoin kaksinkertaisen kahvipussimateriaalin väliin vielä palaset keinonahkaa.

Kaulakoru vaatisi ilman muuta pidemmän ja vähän ohuemman ketjun. Sellaista ei nyt kuitenkaan tähän akuuttiin, spontaaniin ompeluhätään ollut tarjolla. Korvakorujen koukut, ketju ja pienet renksukat ovat kaikki peräisin vanhoista koruistani. Tämä ei taatusti jää tähän! - Ihanaa aivojen tyhjennysompelua. Aika pienellä vaivalla kivan näköisiä juttuja. Tämän korusetin ehdoton bonus on vieno kahvin tuoksu, joka tulvahtaa nenään tuon tuostakin. Yksi latte, kiitos!


En lähtenyt tekemään tätä postausta millään muotoa yhteistyöpostauksen nimissä, mutta sanottakoon nyt kuitenkin sen verran, että korut ompelin käyttööni saamallani Husqvarna Viking Opal 650:lla: Mielestäni tuon koneen yksi riemastuttavimmista ominaisuuksista on äärimmäisen laaja ommelvalikoima, jossa on myös paljon kivannäköisiä koristeompeleita. Niitä olen hyödyntänyt jo useita kertoja.

Oletkos sinä tehnyt koskaan itsellesi koruja? Mitä tekniikoita suosit niissä?

P.S. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua Nosh-lahjakorttien arvontaan!

16 kommenttia

  1. Wau, hienot korut, tyylikkäät! Ja hyvä idea, ja ei kyllä uskoisi koruja kahvipussista tehdyiksi. Jos ehdit,kurkkaa nimen alta blogiini, siellä on kaikenlaista ja kaikenlaisesta tehtyä korua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! :) Tykkään itsekin. En oo juuri koruja tehnytkään aiemmin. Kiitti vinkistä! Kävinkin heti kurkkimassa. Hienoja koruja oot tehny.

      Poista
  2. Tosi ihanat korut! En olisi taaskaan osannut mitään noin kekseliästä tehdä :D Kerran tein yhden ohjaajan avustuksella kahdet ihanat korvakorut. Kummastakin vaan on pari hävinnyt. Harmi, ne oli kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! :) No mut sähän teet hirmu kivoja vaatteita ja ihanan huolellista jälkeä! Että aika paljon keksit kuitenkin. :) No mut sullahan ois siinä sit kaksi mallia valmiina. Teet itse ne parit niihin. :)

      Poista
  3. No kylläpä pyöräytit nopsaan upeat korut! Minä olen vielä mietintäasteella korujen toteutuksessa, yksi paita on jo varattuna niihin materiaaliksi. Toivottavasti joululahjaksi ennättäisin tehdä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nuo syntyikin kyl aika nopsakkaan. Joskus sitä visio ja toteutus on suora putki. Siinä vaan huristellaan menemään. Aina ei näin tokikasn ole. Odotan mielenkiinnolla millaisia koruja syntyy paidasta. :)

      Poista
  4. Nää on mageet! Näillähän voisi mennä vaikka eräisiiin juhliin ;)

    VastaaPoista
  5. Mahtava idea ja hyvännäköinen lopputulos!

    VastaaPoista
  6. Ai vitsit, tuo kuvio onkin siis ommelta?! HIENOT! Pelkkien kuvien perusteella olisin voinut veikata, että olet punonut kahvipakettisuikaleista...mikä olisi muuten kans aika mahtava idea kokeilla...hmm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Kiitos! :) No, todentotta! Kokeilemisen arvoista... Tosin noin pienen punonnan tekeminen veisi ainakin itseltäni hermot aivan täysin. ;)

      Poista
  7. Wau, mikä hyvä oivallus, ihmettelinkin, että miten olit saanut niistä 2-väriset, nythän se selkis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiitos, Krista! :) Juu, koristeompeleilla saa kyl aikaiseksi vaikka mitä!

      Poista
  8. Tyylikkäät korut! Minäkin luulin näitä punotuksi. Hienoa ja luovaa työtä. (Sori äiti, nyt et enää saa meidän tyhjiä kahvipaketteja, kun minä aion tehdä koruja!) Meillä äiti on tehnyt koreja ja kasseja punomalla tyhjistä kahvipusseista. Ne kyllä on pitänyt pestä, ettei kahvissa oleva rasva härskiinny ja ala haista pahalle. Koruissa ei varmaan samaa ongelmaa tule, kun ala on paljon pienempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Totta joo, näyttää kyl punotulta. Itse näen ne vain ommeltuina, kun tiedän tekotavan. Kyllä mäkin pesin ekaksi sen pussin. Tai lähinnä huuhtelin. Tuossa kuivauskaapissa se ehti kuivua ja lojua kuukausikaupalla ennen kuin hoksasin mitä teksisin siitä. Välillä kyllä tuntuu, että mitään ei kannattaisi heittää pois. Useimmille jutuille löytyy joku käyttötarkoitus jossain kohtaa. Etenkin, kun tykkää tehdä tällaisia nypertely-kierrätysjuttuja. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.