Naisten vaatteet

Naisten vaatteet
Naisille

lasten vaatekaappiin

lasten vaatekaappiin
Lapsille

Kotiin

Kotiin
Kotiin

INSPIRAATIOTA JOULUSISUSTAMISEEN

Epämieluisa lopputulos vaatii ruotimista. On käännyttävä ympäri 360 astetta, kipitettävä mielessään tapahtumien alkulähteelle ja listattava ylös kaikki seuraamuksien syyt. Ja se seuraamushan on siis tämän juttusarjan pääkimmoke: joulupaniikki. Se jokavuotinen. Pari postausta takaperin nostin esiin yhden paniikkiin ja kiireeseen johtavan syyn: ideakiilailun. - Yksi idea johtaa toiseen, se taas kolmanteen ja lopputuloksena on epämääräinen kokoelma vähän sitä sun tätä, eikä ainakaan sitä, mitä piti.

Joulupaniikin toinen ja vähintään yhtä merkittävä syy on fiilistely. "Oi, onpa ihana joulusisustus! Tänä vuonna meidän kotiin sisustetaan valkea joulu, hopean kimalluksella höystettynä. Vai olisiko sittenkin tyylikkäämpää tehdä graafisia himmeleitä mustista pilleistä ja tehdä oikein pelkistetyn tyylikästä? Hmm.. toisaalta..." Fiilistely kuuluu ehdottomasti Joulupanikoinnin syyt Top 5 -listalle. Se on viimetingan hössötykseen yltävän ylitsepääsemätön kompastuskivi.

Nirsk, nirsk. Sahaanpa omaa oksaani taas pari nykäystä lyhemmäksi. Senkin uhalla ja koska vielä kuitenkin ollaan marraskuun puolella, annan itselleni luvan. Edes vähän.  Kokosin teille ja vähän myös itselleni pikkuisen koosteen tämän vuoden joulusisustamisen trendeistä ja ideoista, olkaapas hyvä! 

Graafiset joulukoristeetJoulusisustamisessa on selkeästi ainakin kolme vahvaa tyylisuuntaa: perinteikäs / maanläheinen tonttuineen päivineen, vaaleasävyinen luksusjoulu kimalluksineen ja kristallin säihkeineen sekä moderni joulu graafisine muotoineen ja selkeine värimaailmoineen.

Nykyisin joulu valtaa alaa yhä pidemmältä ajanjaksolta. Jos omassa lapsuudessani joulukuusi koristeltiin juuri ennen joulurauhan julistamista, on nykyisin ihan okei tuoda kuusi sisään jo vaikka joulukuun alkupuolella. Muita koristeluita sirotellaan kotiin pikkuhiljaa jo marraskuusta alkaen. Joulusta onkin selkeästi tullut yhden päivän kliimaksin sijaan ajanjakso, joka tuo valoa ja itselle mieluisia sävyjä koteihin jo ennen lumen tuloa.

Pelkistetty joulukuusi
mustavalkoinen joulu
moderni himmeli
 
Omassa lapsuudessani joulukoti poikkesi täysin arkikodista. Pääosin oli punaista. Oli tonttuja, olkipukkeja, monenvärisiä palloja, kimallenauhoja. Tietyt tutuiksi käyneet pöytäliinat kaivettiin esiin joka vuosi. Voi sitä murheen määrää, kun yhtenä vuonna muovinen, joulunsininen ja tontuilla höystetty kaitaliina oli kadonnut! Näin jälkeenpäin en osaa edes sanoa, näyttikö kotona jouluisin varsinaisesti kauniilta vai miltä. - Joululta joka tapauksessa ja kotoisan tutulta.

Yksi selkeä joulutrendi koristelun osalta on joulun tietynlainen arkistuminen tai ainakin sulautuminen tyylillisesti osaksi kodin muuta sisustusta. Joulutyylien kirjo on myös monipuolistunut. Värimaailmankaan ei välttämättä tarvitse poiketa juuri kodin muusta väriskaalasta. Mustavalkoista ja graafista, puuterimaisia metallinhohto pastellisävyjä, harmaata. Amerikassa pitkään vallalla ollut jouluvaloilla sisustaminen on pop myös täällä Suomessa. - Onneksi kuitenkin aavistuksen hillitymmässä muodossa. Myös muotokieli on rikastunut. Roikkumaan voi ripustaa oikeastaan melkein mitä tahansa. Perinteisten pallojen seassa voi hyvin killua vaikka kimallekylvyn saanut, lastenhuoneen lelulaatikon pohjalta kaivettu pikku-ukkeli tai vanhoista kirjansivuista taiteltu viuhka. Mielestäni joulusisustaminen on nykyisin paljon rennompaa kuin aiemmin. Siinä on tilaa enemmän omalle persoonalle ja mieltymyksille.


jouluvalot narusta

Punavalkoinen joulusisustus
 Jouluinen seinäkoriste

kynttiläkoristeet
Joulukranssit

Jouluiset DIY-silkkipaperikoristeet


Moderni joulusisustus
Mitkä ovat sinun joulusisustamisen must-jutut? Onko jotain, mikä on ja pysyy vai muuttuuko joulukotisi koristelu vallitsevien trendien mukaan? Ajattelitko tehdä tänä vuonna jotain aivan uudenlaista vai pitäydytkö perinteisissä koristeissa?

Tämän postauksen ideat ja kasan muita joulusisustusideoita löydät Pinterest-arkistostani. Ja lisää minun tekemiäni joulujuttuja ohjeineen taas viimeistään maanantaina.

* Kaikki postauksen kuvat ovat Pinterestistä.

17 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus! Alankin selailemaan muitakin postauksia ja taidan jäädä lukijaksi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kivaa! Tervetuloa vain mukaan! :)

   Poista
 2. Hyviä ideoita! Minua kuitenkin häiritsee se, että kuvien lähde on Pinterest. Se kuten esim. Googlen kuvahaku eivät ole korrekteja lähdeviitteitä, sillä ne eivät omista kuvia. Lähtökohtaisesti toisen ottamaa kuvaa ei saa "lainata" eli julkaista luvatta. Jos sivulla, jossa kuva on julkaistu alunperin, ei ole mainintaa esim. CC-lisenssistä, kuvan julkaiseminen esim. blogissa rikkoo tekijänoikeuslakia. Pidän blogistasi, mutta minulla on sellainen periaate, että en liity lukijaksi sellaisiin blogeihin, joiden tekijänoikeusasiat eivät ole kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista. Tämä on asia jota olen itse miettinyt paljon ja pitkään en tehnyt kuvakoosteita ollenkaan koska tämä tekinoikeusasia arvelutti. Eilen viimeksi mietin että pitäisiköhän laittaa kuvan alkuperäinen lähde ainakin linkkinä näkyviin. En sitten kuitenkaan laittanut. Jostain syystä. Ehkä oma moraali on höllentynyt kun tätä toista käytäntöä näkee niin paljon. Kauhean mielelläni lukisin jos sinulla olisi linkkiä tekstiin joka käsittelisi tätä aihetta.

   Poista
  2. Pinterest vaikuttaa olevan ongelmallinen tekijänoikeusasioiden suhteen. Opettajan tekijänoikeus -sivustolla on vanha juttu Pinterestistä. En tiedä, ovatko asiat muuttuneet sen jälkeen. Pupulandiassa on selkeitä ohjeita valokuvien julkaisusta.

   Poista
  3. Juu mä luinkin jo tuon Pupulandian jutun. en usko et tekijänoikeusasiat on oikeasti muuttuneet ollenkaan. Markkinoinnillinen matsku sit eri juttu. Netti hämmentää ajattelua, koska syntyy illuusio, et kaikki mihin on pääsy, on yhteistä. Ja kaikki sisältö pitäisi saada ilmaiseksi. Musiikki, toimitettu sisältö. Ja ne kuvat. en oo aiemmin tämmösiä kuvakoosteita julkaissut (yrityksiin liittyen kyllä, mut niihin on aina kysytty lupa) ja oli hyvä että nostit asian esille. Palaan vanhalle tiukkislinjalleni. :)

   Poista
  4. Luin tuon Pinterest-tekstinkin. Oli kyl yllätys ettei edes sen sisällä saisi jakaa muiden juttuja oikeastaan. Vaan epäilen et Pinterest on kyö jo semmoinen suo et ehkä tuota asiaa on mahdoton enää kääntää. Kaikkihan sinne tekee omia kansioitaan Pinterestin sisäisestä sisällöstä!

   Poista
  5. Miekin olen Pinterestissä ja sujuvasti pinnailen toisten kuvia. Ei siis minullakaan ole kaikin puolin puhtaat jauhot pussissa. Tosi mukava, miten asiallisesti suhtauduit kommenttiini. :)

   Poista
  6. No niin eihän tässä nyt mitään. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja tää on hyvä aihe, josta pitääkin keskustella. Ja kun olen tätä jo aiemminkin itse pohtinut. Hyvä vain että nostit asian esille. :)

   Poista
 3. Ihania joulujuttuja! Miun suurin ongelma on liian vähäiset neliöt koristeluhaluuni verrattuna 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks ookki! Ja noitahan riittää... oman pään sisälläkin jo. Ja sama ongelma täällä. Just oon täällä raivannu paikkoja ja koittanu saada kaiken ylimääräsen piiloon, että vois jotain koristeita pitää esillä ilman et näyttää kauhean täydeltä ja epämääräseltä.

   Poista
 4. Ihania kuvia! Mun ongelma on se että oon niin mahdoton visionääri että usein toteutus jää puolitiehen tässä joulukoristelussa. Kun suunnittelen kyllä mutta en sitten ehdi/viitsi toteuttaa niin suurella skaalalla. Ehkä ei niin suurta paloa joulukoristeluun kuitenkaan ole, vaikka rakastankin joulua. Kimalletta laitetaan, värit on valkoinen ja hopea. Ja valot mä näen enemmän pimeän ajan juttuna kuin varsinaisina jouluvaloina. Sitä valoa kun tällä pimeällä vuodenajalla kaivataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tutulta. Mut ei munkaan maailma muserru jollei kaikki nyt oo ihan täydellistä tai vaikka joku koristus jäiskin tekemättä. Mut kiva näitä on puuhailla. :)

   Poista
 5. Ihania ideoita koristeluun! Olen aika kaikkiruokainen, pidän niin perinteisestä kuin modernimmastakin tyylistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös vaan! Minäkin kyllä tykkään monista tyyleistä ja on kiva vierailla erilaisissa joulukodeissa. Joulu on joka kodissa omannäköisensä.

   Poista
 6. Kivoja juttuja.. Täällä tämä perinteinen joulukoristaja.. Mut vuosi vuodelta vähemmän koristeita.. Tänä vuonna vois väkertää jotain tuikkukynttilöiden kuorista.. Saas nähdä mitä!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.