Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PANNUNALUSET HUOVAN LEIKKUUJÄTTEESTÄ JA ASIAA IDEAKIILAILUSTA


pannunaluset huovasta
Ihana kummitätini kävi leikkuujätteen metsästyskierroksella paikakuntansa huopaehtaassa, pakkasi saaliinsa laatikkoon ja lähetti minulle. Saatesanoina totesi, että osa on aika pientä silppua - mahtaakohan niistä saada mitään. Vakuutin, että taatusti saa. Pienin silppu on ilmeisesti jonkinlaisten koristeiden reunoja. Kiehtovan näköisiä kiekuroita ja koukeroita. Innostuin niistä heti. Pyörittelin ja asettelin eri tavoin ja pohdin. Tässä ensimmäinen osa huopajätteiden kierrätyksestä.

Sisällöllisestihän tämä menee nyt siis täysin väärässä järjestyksessä, mutta menkööt! Oletetaan, että olet jo tehnyt itsellesi ison kasan ihania koristeita huovasta. Olet juuri aikeissa heittää reunojen leikkuujätteet roskakoriin, kunnes muistat tämän postauksen! :) Tässä yksi idea, muitakin on tulossa.

Pannunaluset huovasta ja leikkuujätteestä
 KESKITY OLENNAISEEN, MY DEAR!

Tämän postauksen toinen teema on nuhteiden muotoinen. Juttusarjani ensimmäisessä osassa kerroin olevani pahimmanlaatuinen viimetipan ihminen joulupuuhissani. Kiire tulee aina. Ja mistä se kiire sitten syntyy? Tässä syy numero yksi In Action: ideakiilailu.

Tämän seurakunnan läsnäollessa, kysynkin nyt sinulta, rouva Kototeko: "Oliko sinun tarkoitus alunperin tehdä tällä viikolla huopakoristeita?" Syyllisyys paistaa kasvoilta, värisevällä äänellä: "E-eii...." "Että pitikös sinun tehdä oikeasti jotain aivan muuta?" Nyökkää häpeissään... "Hyi, hyi ja hyi! Kiitä onneasi, että on vasta marraskuu. Joulukuussa et selviäisi enää pelkällä huomautuksella!" Häviää vähin äänin, pää painuksissa takavasemmalle.

Ideakiilailu tarkoittaa siis tätä: "Hei, tää oiskin tosi kiva idea. Ei kun tuo vasta oiskin! Mä ihan vähän vaan kokeilen tätä, että jos tää toimiskin... Oi, että mä löysin just Pinterestistä  täydellisen idean, mikä on ihan PAKKO toteuttaa!" Oppi: Vielä tässä vaiheessa syksyä voi vähän testailla ja fiilistellä, mutta joulukuun puolella. - Silloin on ideakiilailu kielletty. Paitsi, jos hyväksyt tänäkin vuonna vision itsestäsi yömyöhään joulupukin pajalla, hikikarpalot otsalla, parisuhde kurtussa.  

Hyödynnä materiaalina huovan leikkuujäte
Tämä oli lähtötilanteeni.


TEE NÄIN

Tarvikkeet: 

- Paksua huopakangasta (n. 5 mm). Tarvitset leveämmät palat pohjaa varten, koristeluun valmista silppua tai vaihtoehtoisesti voit leikata kuviot itse
- Sakset
- Lankaa
- Ompelukone

Vaihe 1:
Aloita tekeminen leikkaamalla pannunalusen pohja. Valitse mieleisesi muoto. Leikkaa terävillä saksilla haluamaasi kohtaan ripustusreikä.

Vaihe 2:
Leikkaa tai hyödynnä valmiit kuviot. Mikäli käytät leikkuujätettä, tutkaile niiden muotoja ja asettumista pohjakappaleen päälle. Neulaa kuviot kiinni ja aloita ompelu. Ompele suoralla ompeleella kuvioiden reunoja pitkin. Kiemuraisten kuvioiden ompelu tuntuu ihan siltä kuin matkaisi pitkin labyrinttia.

Vaihe 3:
Leikkaa langanpätkät ja siisti tarvittaessa saksilla pannunalusen reunoja. Silitä lopuksi kostean liinan läpi villalämpötilalla. Painele rauhassa raudalla läpi koko työ.

Valmista!



Pannunaluset huovasta
Tätä postausta valmistellessani laitoin ihan oikeastikin riisipuuron hautumaan. Pari tuntia sai muhia miedolla lämmöllä. Lähdenpä siis syömään!


Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

Oletko sinä järjestelmällinen jouluntekijä vai tunnistatko itsesi tämän postauksen alun kuvauksesta? :)


14 kommenttia

  1. Mahtavia olet noista silpuista aikaan saanut. Huopa on ihana materiaali muutenkin, mistähän repäisi sitä kuuluisaa aikaa jostakin? Perinteisesti itse ompelen lahjat joulun jälkeen, ihan suosiolla. Ja annan sitten myöhässä.
    Antaako muuten tuo Onni-blogipohja paremmat eväät kuin bloggeri? Olen pistänyt huomiolle, että teillä kaikilla Onnilaisilla on hirmu raikkaat blogit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No niin se on. Tykkään kovasti ja se on niin jouluisa materiaali. Pehmoinen ja lämpöinen. Onniblogit ei liity mitenkään blogipohjiin. Blogit on siellä näkyvissä ihan niillä pohjilla kuin kullakin on. Jos julkaisee juttunsa onniblogien kautta, omaan blogiin tulee ne onnin "kehykset". Mut siis oma bloginikin on ihan täällä bloggerissa edelleen.

      Poista
  2. Upea idea! Niinpä, niin sitä heittäisi helposti vain jämäpalat roskiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja! Toisen roska, on toisen aarre. Niinhän sitä sanotaan ja se todella on niin. :) Minusta on ihan älyttömän kiehtovaa tehdä kaikenlaista sillä periaatteella, että tehdään jotain siitä materiaalista, mitä on tarjolla. Siinä saa todella käyttää mielikuvitustaan. Toki välillä on kiva visioida ilman mitään rajoituksia ja hankkia matskut sen pohjalta, mut usein kyl tykkään tosi paljon näistä, missä materiaali tupsahtaa eteen jostain tai joltakin.

      Poista
  3. Oi joi, miten ihana! Kaunis!

    Nykyään on kyllä ideoista runsauden pula. Joka paikasta löytyy toinen toistaan mahtavampia ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Aion ilman muuta tehdä näitä useampiakin. Seuraavaksi vähän väriä mukaan. Musta pohja ja oliivinvihreät kuviot. Sekin näyttää kiehtovalta ja kuvioiden leikkuujäte on todella kiinnostavan näköistä ja ihanan epämääräistä. :) No, äläpä muuta sano. Välillä tulee ihan ideaähky. Silloin pitää jättää some-surffailu vähemmälle ja tehdä siitä listasta, mikä on jo entuudestaan ihan äärettömän pitkä.

      Poista
  4. On tosi tyylikkäät aluset. Ihan kuin suoraan jostain sisustuslehdestä!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat nuo pannunaluset <3

    VastaaPoista
  6. Piti nyt aamulla tulla ihan kunnolla ihastelemaan näitä. Nämä on NIIN hienot. Takuulla lainaan ideaa jossain vaiheessa jotenkin :D

    VastaaPoista
  7. Kauniit! Huopaa löytyisikin kaapista, pitäisikö heti tehdä? Ei, ei! Muut ideat odottavat toteutusta. Idea kiilailu on siis liiankin tuttua täälläkin. Jossain törmää ihanaan ideaan ja ryntää toteuttamaan. Kohta taas huomaa niiden muiden juttujen kanssa olevan jo kiire..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Kuulostaa niin tutulta... eli malttia vaan ja ensin ne jutut, mitä pitikin. Paraskin tässä neuvomaan... mulle keräytyy tuohon ompelupisteelle ihan hirmuisesti erilaisia kangasmöykkyjä muistuttamaan kaikista spontaaneista ideoista. Ja sitten on niitä puolivalmiitakin, mut onneksi ei kovin montaa. Kiilailua silti tapahtuu tuon tuostakin.. ja erityisesti siinä kohtaa, kun pitäisi korjausommella jotain. Aargh! ;)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.