Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

SAISIKOS OLLA YKSI KAPPALE JOULUJA - ILMAN STRESSIÄ, KIITOS!

joulukäsityöt

Joulu on jo ovellaaaaa.... Kimmeltävätkös joulustressin hikihelmet otsallasi? Oranssia-blogin ihana Veera haastoi joulupuuhailujen alkumetreillä mut mukaan Stressittömään jouluun. En valitettavasti ehtinyt silloin kirjoittelemaan haasteen mukaisia vinkkejäni stressittömään jouluun. Hengessä olin kuitenkin mukana ja katson nyt näin aaton kynnyksellä taaksepäin. Että mitenkäs meni?


jouluompelu

tonttulakit
Isommalle ja pienemmälle muruselle syntyi kivat tonttulakit.
Olen ollut aina kunnianhimoisin suunnitelmin varustettu viimetippailija. Heikko yhdistelmä, tunnustan ja tiedostan. Viime joulunalusaikana olin vielä tyttäreni kanssa kotona ja joulupuuhiin oli aikaa ihan eri määrin kuin tänä vuonna. Ehdin tekemään vaikka ja mitä. Enkä muista stressanneeni. Toisin kuin lukuisina aiempina jouluina. Tein ihan hirmuisen määrän joulukoristeita ja paketteihin käärittiin omatekoisia lahjoja.

Tänä syksynä olin jo takaisin työelämässä. Ruuhkavuodet. Kirjaimellisesti. Bonuksena päälle edelleenkin aavistuksen heikohkosti nukkuva lapsi. Olen ollut oikeasti aika väsynyt. Veera ohjeisti blogissaan välttämään stressin mm. tarkalla suunnittelulla. Mä otin ihan päinvastaisen taktiikan: en suunnitellut mitään. Päätin, että teen juuri tismalleen sen verran kuin rennolla otteella ehdin. Kaikki muu hankitaan valmiina kaupasta.

Uskon, että moni käsityöihminen ylisuorittaa: on niin suuri kunnia-asia tehdä kaikki itse, että sen seurauksena syntyy helposti myös se kuuluisa joulustressi. Mä päätin olla tänä vuonna armollinen itselleni. Ja perheelleni. - Ei kireänä yökausia ompelevaa äitiä, vaan se leppoisampi versio. Joulukoristeita meillä oli jo viime vuoden askarteluistani johtuen niin paljon, ettei niitä niin kauheasti tarvinnut puuhata. Olisihan se ollut kiva tehdä enemmän lahjoiksikin, mutta en kerta kaikkiaan jaksanut. Vailla syyllisyyden häivääkään tunnustan, että ompelin lahjat tasan kahdelle ihmiselle. Kaikki muu ostettiin kaupasta. Näillä mentiin tänä vuonna.

suklaarasiasta koristeita
Kauniista suklaarasioista saa leikkelemällä ja liimailemalla kivoja koristeita kuuseen tai vaikka ledi-valojen koristekuoret.

suklaarasiakoristeet


Ihan kaikista tekemistäni jutuista en ehtinyt myöskään tänne blogin puolelle kertomaan. Instagramissa minua seuraavat ovat kuitenkin niistä nähneet vilauksia. Tässä postauksessa näet muutamia niistä: huovan jämistä tehdyt piparminttusauvat ja suklaarasiasta askarrellut kuusenkoristeet.

piparminttusauvat huovasta


joulurauhaa
Tätä hetkeä odotellessa...
Kuusi on koristeltu ja kinkkukin paistettu. Lahjat paketoitu. Tänään hypätään junaan ja matkataan kohti Keski-Suomea. Mennään ensin kummelleni, sitten mummolleni ja jouluaatoksi vanhemmilleni Jyväskylään.

Toivotan sulle ihan tosi ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta! Blogini jää nyt pienelle tauolle tai ainakin hetkeksi pikkuisen harvemmalle päivitysrytmille. Aion ottaa aikaa lasten kirjani viimeistelyyn. Mutta spontaanina luonteena saatan silti intoutua kirjoittelemaan tännekin lähes entiseen tahtiin - mikäli aikaa riittää. :) Kiitos sulle kuluneesta vuodesta - ihanaa, että olet ollut mukana matkassa ja seuraamassa blogiani. Teitä seuraajia on tullut tämän vuoden aikana tosi paljon lisää. Kiitos ja kiva, kun olette! :)

P.S. Vielä ehdit osallistumaan blogini Yhden luukun joulukalenteriin Instagramissa! Luukku löytyy hashtagin #joulutekoni takaa. Ideana on, että sisältöjä en tee minä, vaan te. :) Jaa siis jouluinen käsityösi tai askartelusi em. tägillä ja liity seuraajakseni Instagramin puolella - osallistut ihan mahtavien palkintojen arvontaan. Arvottavina on Ommellisen kangaspalkinto (2 m vapaavalintaista kangasta) ja Sokrun vuosikalenteri sekä yksi vapaavalintainen posteri. Osallistumisaika päättyy 26.12.2016.

Kaikki tekemäni joulujutut löydät koosteena täältä.




































17 kommenttia

  1. Lastenkirjan? :D Tästä haluan kuulla lisää! Mä en lopulta välttynytkään joulustressiltä vaikka niin rennosti otin, sairastelut pisti pakan sen verran uusiksi. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Oon tehnyt sitä jo pitkälle mut jäi tän bloggausharrastuksen jalkoihin. Oon päättänyt et kirjotan kirjat kummallekin lapsellemme. Tää eka on humoristinen salapoliisitarina. Pääosissa Ludmila Lukkoila ja näkymättömäksi muuntautuva, hervottoman hauska jänis. :)

      Poista
  2. Ihanaa joulua teille ja turvallista matkaa! Joulustressiä en tunnusta muuten ottaneeni, paitsi juuri tuo hieman ylisuorittaminen tahtoo vaivata... kun ei tahto kuuntele järkeä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! :) Sä oot kyl nähny hirmu vaivan joulukalenterissasi. Mä en ois jaksanu..

      Poista
  3. Ylisuorittamisesta olen onneksi päässyt eroon, koska se on vaivannut minua. Joulun perinteeksi ollaankin nyt otettu rennosti ottaminen. Tehdään sen verran kuin jaksetaan ja päätetään fiiliksen mukaan. Hyvää joulua teidän porukalle kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa just hyvältä! Mukavaa joulun aikaa sinnekin! :)

      Poista
  4. Ai hitsit, minäkin sain tuon haasteen mutta näin aina käy, että unohdan haasteet lähes aina. Ei ole stressiä, tässä pikku hiljaa tehdään. Laatikot uunissa, minä ehdin hyvin lueskella blogeja ja vaan ihmetellä maailmaa :)
    Hyvää joulua! Hanuka Sameach!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta. Mukavaa ja rentoa joulun aikaa sinnekin! :)

      Poista
  5. Hmmm... Viimeisteletkö siis julkaistavaa kirjaa? Wautsi! Sitä odotellessa ♡

    Tosi kivoja noi kuusen koristeet! Pitää pistää nuo korvan taakse! Meille ei otettu tänäkään vuonna kuusta, mutta ensi vuonna taidetaan sellainen hankkia, kun pikkuväki siitä niin pitää =)

    Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No lähtökohtaisesti teen kirjan lapsillemme, mut toki tarjoan kustannettavaksikin. Ihanaa joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta sinnekin! ♡

      Poista
  6. Hmmm... Viimeisteletkö siis julkaistavaa kirjaa? Wautsi! Sitä odotellessa ♡

    Tosi kivoja noi kuusen koristeet! Pitää pistää nuo korvan taakse! Meille ei otettu tänäkään vuonna kuusta, mutta ensi vuonna taidetaan sellainen hankkia, kun pikkuväki siitä niin pitää =)

    Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡

    VastaaPoista
  7. Hei, olen täällä lukumatkalla tutkimassa käsityöblogit fb-ryhmän joulukalenteriluukkuja ja samalla tietenkin juutuin lukemaan muitakin kiinnostavia juttua. Instatilin loin ihan viime viikolla eli juuri ehdin mukaan arvontaakin. Stressitöntä alkavaa vuotta myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Johanna! Kiva, kun löysit tiesi tänne. :) Ja huippua, että ehdit osallistumaan arvontaankin! Mukavaa alkavaa vuotta sinnekin! :)

      Poista
  8. Täällä selvittiin myös joulusta ilman stressiä:) Samalla konstilla, turha suunnitelmallisuus pois ja rennolla otteella. Tänä jouluna en paketoinut yhtään itse tehtyä lahjaa, mutta väliäkös sen. Jos vaikka sitten ensi jouluna, ja onhan noita syntymäpäiviäkin..
    Kiitos tuosta suklaarasia vinkistä! Tässä ois tarkotus tuunata nukkekotiin uusi jalkalamppu ja aikas kivasti tuosta saisi uuden varjostimen. Hmm..heitinköhän kaikki rasiat jo roskiin, täytyy tarkastaa asia pikimmiten:)
    Sulla onkin mukava projekti siellä vireillä, tuo kirja kuulostaa niin kivalta ja hauskalta:) Upea lahja lapsille.
    Ai vitsit, mua naurattaa vielä se Instaan laittamasi hissikäsityö:D Jäi siihen kommentoimatta vielä, että eihän tämä Pieksämäki iso kaupunki ole, mutta kyllä täältä löytyy pari hissiä. Ja pari kauppaa varustettuina liukuovilla. Jopa liikennevalot:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sä oot Pieksämäeltä. Olin joskus parikymppisenä toimittajana siinä naapuripitäjässä, Hankasalmella. :) Siihen nähdenhän Pieksämäki olikin lähes suurkaupunki. :) Että kyllähän siellä voi hissiin jumittua sit hyvinkin. Toimeksi vaan! ;)

      Poista
    2. No kappas, mäkin asuin parikymppisenä Hankasalmella:)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.