Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

IHAN PUSKISTA, OSA 3: ITSE TEHTY VARTALOKUORINTA

Virkistävä mini-spa-hetki ei välttämättä vaadi isoa tukkoa rahaa tai valtaisia järjestelyitä. Pieni hetki omaa aikaa ja ihon kuorinta luonnonkosmetiikalla omassa kylppärissä - siinäpä se! Tämän kuorinta-aineen ainesosat löydät lähistösi pusikoista ja ruokakaapistasi. Nokkos-mustikanlehti-hunaja-suolakuorinta, olkaapas hyvät!

Meidän perheessämme on valvottu viimeaikoina aivan tolkuttomasti. Pandakarhu-look on täysin alakanttiin ilmaistu luonnehdinta peilikuvastani. Silmienympärykseni näyttää ihan siltä kuin joku olisi rullannut leikkiautoilla niitä pitkin viimeiset pari viikkoa putkeen. Olo on muutenkin nuupahtanut ja muisti pätkii. Kerroinko jo, että meillä on valvottu? Just Kidding... tällä erää. ;) Nyt kuopuksen uni on onneksi alkanut jo hieman tasaantua. Oma oloni on silti edelleen kuin toipilaalla. Järjenjuoksu on hii-daas-taaaaa ja väsyttää jatkuvasti.

Jos olisin varakas, maksaisin oitis itseni vähintäänkin kylpyläviikonlopulle. Olisi todella paikallaan. Vaan, kun sellaiseen ei nyt ole mahdollisuuksia, on tyytyminen mini-spa-hetkeen omassa kylppärissä. Miehelle lapsen nukutusvuoro, kylppärin ovi visusti kiinni ja oveen kyltti "äiti ei ole täällä" - ainakin noin niin kuin henkisesti. Kotvasen kuluttua kypyhuoneesta lipuu ulos pikkuisen virkeämpi äiti iho kuorittuna ja tukka sävytettynä. - Niin pienestä se on kiinni, että pienen lapsen äidin sisäinen ryhti kohenee ja ärtymyksen taso laskee. 

Tällainen matalan kynnyksen kylpyläelämys on kenen tahansa ulottuvilla ja vieläpä hyvin pienellä vaivalla. Mikäli sinulta ei löydy jo valmiiksi ihon kuorinta-aineita tai jos haluat kokeilla jotain uutta, niin tässäpäs. Poikkea iltalenkilläsi puskiin ja poimi ainekset ihastuttavan tuoksuiseen ja virkistävään vartalokuorintaan. 

villiyrtit
villiyrtit

TEE NÄIN:

HUOM! Tämä määrä riittää noin puolen kropan kuorintaan eli mikäli haluat kuoria koko vartalon, tee tuplamäärä.

Näitä tarvitset:

- Nokkosta (tuoretta tai kuivattua) ja mustikan lehtiä (toki voit tehdä myös oman versiosi ja kokeilla jotain muita villiyrttejä)
- Hienoa merisuolaa
- Hunajaa (kuvassani näkyvä hunaja on kennohunajaa - siksi rakeisuus)

1. Poimi muutama mustikanvarpu ja yksi nokkonen. (Tiesitkö muuten, että nokkosen voi poimia ilman polttamisvaaraa hanskoittakin, kunhan ei koske lehtien päälliosiin! - Nokkosen poltinkarvat ovat lehtien päällipuolella, eivät alla.)

2. Murskaa 1-2 nokkosen lehteä morttelissa aivan pieneksi. Silppua mustikanlehtiä noin ruokalusikallisen verran saksilla mahdollisimman pieneksi. Ihan alkukesän mustikanlehdet todennäköisesti saisi murskattua morttelissakin, mutta jo tähän aikaan kesästä lehdet ovat rakenteeltaan napakat.

3. Sekoita ruokalusikallinen hunajaa ja teelusikallinen suolaa sekaisin nokkosten ja mustikanlehtien kanssa. Mikäli koostumus tuntuu liian kuivalta, lisää hunajaa. Lisää karkeutta saat lisäämällä suolan määrää. Sitten vain suihkuun ja kuorimaan! 

Hiero seosta kevyesti pyöritellen ihollesi. Mikäli sinulla on sauna, voit jättää kuorinnan saunahetken ajaksi ihollesi. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu ihanan sileältä ja pehmeältä. Tämä kuorinta-aine myös tuoksuu ihastuttavasti aivan saunavastalta. 


ihonkuorinta-aine
Ja jollet vielä tiennyt, niin sekä mustikka että nokkonen ovat kummatkin äärettömän terveellisiä ja erityisesti nokkosella on ulkoisestikin käytettynä ihoa heleyttävä vaikutus. Nokkonen kiihdyttää myös verenkiertoa. Myös mustikkaa käytetään paljon ihonhoidossa ja mustikan lehdistä voi valmistaa myös esimerkiksi mustikanlehtiteetä. Tähän kuorinta-aineeseeni lisäsin mustikkanlehtiä lähinnä niiden tuoksun ja yleisterveellisyyden vuoksi. 


Kurkkaapas myös juttusarjani aiemmat osat, joista ensimmäisessä valmistettiin nokkosista kasvonaamio ja takapihan kasveista vihersmoothie

Oletkos itse kokeillut koskaan omatekoista kosmetiikkaa? - Puskista kerättyinä tai muuten?


9 kommenttia

  1. Tätä täytyykin testata! Viime kesänä tein kuusenkerkkänaamioita maailman äärissä seikkailleen tyttären toiveesta. Niitä on vieläkin jääkaapissa. Voin siis perustaa isonkin kylpylän tai piiitkän session vaihteeksi. Kiitos loistavasta juhannussaunakylpyläpostausideasta. 😂 Terkuin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuo kuulostaa hienolta! Oisko ohjetta? :)Kiva jos tästä ohjeesta oli iloa. :)

      Poista
  2. Kiva vinkki! Jos ei käytä mustikkaa mitä suosittelisit tilalle? Vai voisiko mennä pelkällä nokkosella? En oo kyllä koskaan nokkosta kokeillut, paljon muuta oon testaillut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kokeile vaikka koivun lehteä! :)

      Poista
    2. Ja siis toko voi nokkostakin pelkästään käyttää.

      Poista
  3. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta ohjeelta! Äitini kanssa kierrettiin puskia läpi ja hän opasti hortoilun saloja ihan kädestä pitäen :D. On se vaan rikkaus, kun mummon opit siirtyvät äitini kautta minulle. Kotikosmetiikkaa olen muutamia kertoja tehnyt, jalkakylpysuolaa ja kasvojen kuorintaan kanssa kuorintavoidetta. Onhan se paljon edullisempaa ja ekologisempaa tehdä niitä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hienolta! Sukupolvelta toiselle. Oon monesti halunnut kokeilla muutakin kotikosmetiikkaa, mut kaikenmaailman sheavoit ja mitä niitä nyt on, on aika kalliita. On sit jäänyt. Puskamatskut on myös edullisia. :) Tosin aika lyhyen aikaahan niitä on tarjolla. Mikäänhän ei kyl estä pakastamasta. Esim. hunaja kestää kyl pakastuksen.

      Poista
  4. Olen joskus kokeillut vähäsen, kaikki öljyt ovat ihania. Tätäkin voisi kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Helppo homma, eikä tule kalliiksikaan. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.