Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KAULAHUIVI KÄSIVARSINEULOEN + VIDEO


Novita-ontelokude
Lukuisia aloituksia. Naurettavan vähän lopetuksia. Noihin kahteen virkkeeseen tiivistyy neulonta- ja virkkausminäni. Olen aina kokenut, että ompelu soveltuu temperamentilleni neulontaa paremmin. Siinä kun syntyy parhaimmillaan valmista tuosta vain surrur ja niksnaks. Mutta neulonta: se on hiiidas-taaa. Vaan mihinkäs tässä nyt niin kiire oikeasti olisi, toteaa hän ja alkaa vähitellen kiinnostumaan langoista. - Olisihan se ihana käpertyä iltaisin sohvan kulmaan kutimen tai virkkuukoukun kera. Neulomisessa ja virkkauksessa on jotain lähes suloisen runnollistakin. Mukillinen teetä, taustalle sateen ropinaa, lapset leikkivät idyllisen rauhallisesti lattialla. Seinäkello raksuttaa, äidin kutimet helisevät kotoisasti... Näin niitä kauniita lapsuusajan muistoja luodaan! ;) No, ehkä se todellisuus ei aina ihan tuota ole, mutta kokeilemisen arvoista silti. Ja näin kesäaikaan olisi huippua, kun olisi käsityö, jonka voisi napata mukaansa. Toimeksi siis!

Päätin ottaa varman päälle ja tehdä ensitöikseni jotain, joka taatusti tulee valmiiksi. Ja valmista siitä tulikin - alle puolessa tunnissa! Käsivarsineulonta on ihan huippuihana tekniikka. Hauskaa ja nopeaa. Materiaalina käytin Novitan ontelokudetta. Inspiraatio tähän työhön syntyi astumalla ovesta ulos: viikonloppuna oli tooosi kylmää! Hrrr... Perisuomalaisten suvipäivien lämmikeeksi syntyi harvaneuloksinen puuvillakudehuivi. - Tykkään hurjasti!

Ohessa video, jossa höpöttelen neuleharrastuksen aloittamisesta ja siihen liittyvästä pienestä tuskasta. Videolla myös ohje käsivarsineulontaan. Mikäli haluat hypätä suoraan ohjeeseen, se alkaa kohdasta 6:31. Saatan editoida tästä vielä version, jossa on pelkästään ohje.Käsivarsineulonta
ontelokudehuivi käsivarsineuloen

Novita
Vaikka huivista tulikin kiva, toki toivon sille mahdollisimman vähän käyttöpäiviä tälle kesälle. Aurinkoa ja lämpöä, kiitos! :) 

Vinkkaapas mulle seuraava kiva, innostava ja suht joutuisaan valmistuva virkkaus- tai neulontaprojekti! Tiskirätit olivat mielessäni, mut jotenkin ne on pikkuisen tylsän tuntuinen teema.

P.S. Muistathan, että kuun loppuun asti on aikaa osallistua blogini Korjausompelun kesäkuu -haasteeseenhttp://kototeko.blogspot.fi/2016/05/anna-vaatteellesi-jatkoaika-osallistu.html. Haasteeseen liittyvässä kuvakisassa on tarjolla kolme tosi kivaa palkintoa, joita sponssaavat Husqvarna Viking, Taito Uusimaa ja ekologisten tekstiilien kauppa Linotte. 


11 kommenttia

 1. Mun on kans tuota pitänyt kokeilla, mutta ei tieten ole ollut vielä liian kylmä. :D

  VastaaPoista
 2. On kyl hauska tekniikka! - Kyllä sitä voi kokeilla kuule ihan lämpöselläkin kelillä. ;)

  VastaaPoista
 3. Nätyi huivi! Minä oon kanssa tehnyt tuolla tekniikalla huivin blogiaikoinani, se onkin ollut mulla syksyisin aika paljon käytössä :). Kokeilepa virkata vaikka kasvonpyyhintälappuja (mitä ne nyt on viralliselta nimeltään?), tulee samalla pyörövirkkaus tutuksi ;). Munkin on pitänyt tehdä niitä joskus, mutta enpä ole vieläkään saanut aikaiseksi. Olipa muuten kiva taas tavata, olin kyllä jotenkin ihan tööt itse, huonoilla yöunilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Kasojen pyyhintälaput voiskin olla kivat. Mikähän lanka? Bambu? Oli kyl tosi kiva nähdä! Väsynyt olin minäkin...

   Poista
 4. Kivan näköstä.. Ehkä koklaan kun tykkään huiveista. En tiedä miten mun ranne tykkää tästä virkkauksesta.. Katsotaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tota on kiva tehdä ja ei ehkä rasita ranteita kun on lyhytaikainen rasitus.

   Poista
 5. Videota en vielä ehtinyt katsomaan, mutta huivi näyttää kivalle :). Mites ois jotkut pienet korit? Ne on aika kivoja pieniä virkkaustöitä (tai neulontakin). Lasin/mukinaluset, pussukat, kirjanmerkit, tossut, tyynynpäälliset? Käsivarsineulonta on hauskaa, minäkin tein Kristan innoittamana viime syksynä muutaman huivin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräisten neuleiden hautausmaa :D. Katsoin siis videonkin. Tosi selkeä ohje, sun ääntä on miellyttävää kuunnella.

   Poista
  2. Kiitos, Hanna! ♡ no nytpä tulikin tosi monta vinkkiä jo. Kiitos kovasti! :)

   Poista
 6. Kaunis huivi! Enpäs ole moisesta tekniikasta ennen kuullutkaan, vaikuttaa tosi hauskalle puuhalle:) Kiva kun teit aiheesta videon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! On kyl superhauskaa puuhaa. Suosittelen! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.