Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

OMMELLEN ILOA - HYVÄNTEKEVÄISYYSOMPELUA LAPSILLE

Olet ehkä jo törmännyt siellä täällä käsityöblogeissa Ommellen iloa -hyväntekeväisyyshaasteeseen. Villa&Villa-blogin järjestämässä hyväntekeväisyyshaasteessa ommeltiin vaatteita vähävaraisille perheille. Omalta osaltani haasteompelu tuli päätökseen juuri hetki sitten saatuani kohdeperheeni äidiltä lämminhenkisen ja kiitollisuutta huokuvan viestin. Vaatepaketti oli mennyt perille ja viestin sävystä päätellen se oli mieluisa. 

Ommellen iloa projektin idea oli niin ihana, että halusin osallistua siihen, vaikka omallakin perheellämme on tällä hetkellä taloudellisesti suht niukkaa. Osallistumisen mahdollistivat mukaan lähteneet kangaskaupat sekä koko mahtava ompeluporukka, joilta myös oli mahdollista saada materiaaleja. Erityiskiitokset omalta osaltani Tyyne-Esterille, jonka ihastuttava perhoskangas ja siihen mätsäävät legginskankaat olivat ihan huiput! Itse asiassa pyysin kangasta yksiin legginsseihin, mutta sainkin materiaalit kaksiin! :) 

Ompelin vaatteita samaan perheeseen kuin Hanna Mi -blogin Hanna. Minulle valikoitui perheestä kaksi tyttöä, joista toinen toivoi prinsessamaista, puuvillakangastakkia ja ruusupipoa, toinen arkeen sopivaa prinsessamaista mekkoa sekä legginssejä. Perhoskangas istuu mielestäni tähän mekkoon tosi kivasti. Rusetitkin ovat kuin pikkuisia, levähtämään laskeutuneita perhosia.Koko projektin haastavin osio oli ylivoimaisesti takki. - Edellisen ja ainoan ompelemani takin olen tehnyt joskus lukioikäisenä. Minkäänlaista rutiinia takin tekemiseen minulla ei siis ollut. Takki siitä kuitenkin lopulta sukeutui ja ihan kauniskin mielestäni. Malli on jo itsessään ihana ja juuri tyttömäisen prinsessamainen. Taskujen suihin lisäsin vielä vähän brodyyria - tytön toiveena kun oli, että takissa olisi jotain pitsimäistäkin. Täytyy kyllä sanoa, että vaatteiden ompeleminen ilman sovitusmahdollisuutta on todella haastavaa ja pieni hiki pukkasi otsalle useammassakin kohtaa. Takin osalta onni oli kuitenkin se, että meidän oma poikamme on kutakuinkin samaa kokoa kuin takin saaja. Poika sai (lue: joutui) toimia sovitusnukkena. - Sen ilmeen ja lyhistyneen olemuksen kun olisi kuvattua... Koko olemus suorastaan huusi: "Äiti, sä et voi tehdä tätä mulle. Mä niin traumatisoidun tästä!"  ;)Tunikamekko: Kaava Ottobre 6/2012, Sulka. Kangas Tyyne-Esteri
Legginssit: Ottobre 6/2012 / Ropina, Kangas Tyyne-Esteri
 Trenssi: Ottobre (nyt en enää löytänyt mallin nimeä mistään, sori...)


Lämmin kiitos Villa&Villalle sekä koko Ommellen iloa -tiimille ja mukana olleille kangaskaupoille!

Oheisesta listasta näet kaikki mukana olleet bloggarit/Instaajat:


Cutie / NooraEilen tein / HanneFagerwear / HannaHAH / IinaHannaMi / HannaHelmoja ja hepeneitä / KristaHippu / EmmiHommaHuone / Sanne-MaijaKaiken takana on äiti / HanskiKototeko / SannaKärpäsiä keitossa by Mersia / MersiaKätilön käsistä / JohannaLydia / Lindamehelmie / EmmiMiiinullekko / JuliaMumintalo / Helenam3niemi / MarjaOsifa / SofiaPunatukka ja kaksi karhua / Hannasaaraoikarinen / SaaraUnelmallinen / KatiVaahtokarkkimonsteri / KirsiVilla Kiana / MariVilla Pipo / Hannasekä tietenkin Villa&Villa/ Jaana ja Minna

Mukana olleet yritykset:
IkasyrPaapiiNappinjaTyyne-EsteriKäpynenKoot.fi

21 kommenttia

 1. Oi, niin ihana kyllä tuo takki ja mekko myös :). Hyvä sinä! Nyt vaan uusien takkien pariin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Vannoin kyllä tuossa ompeluvaiheessa, et ei enää ikinä! Mut eipä mennyt kuin vuorokausi ja huomasin ideoivani syystakkia meidän tytölle. ;)

   Poista
 2. Ihan älyttömän ihanat.. 😍💞 Satavarmasti vastaanottaja on tyytyväinen ja ihastunut. Toisin kuin Neo😉

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upeat, molemmat mutta takki vielä erityisesti! Ihanaa että lähdit mukaan omista haasteista huolimatta <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Oli mukava olla mukana, vaikka välillä takkusikin ja uni painoi silmälumia. :)

   Poista
 4. Tuommosen takin minäkin haluaisin, ihanuus! :) Muutenkin kivan näköisiä vaatteita olet ommellut. Tämä haaste on kyllä tuottanut iloa niin tekijöille, seuraajille kuin saajilleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! :) Ja kiva kuulla. - Niin varmasti onkin. On ollut kiva itsekin seurata kaikkien ompeluksia tämän tiimoilta.

   Poista
 5. Ihana setti kokonaisuudessaa! Tuon takin malli on tosi kaunis ja hyvin olet takin ompelun haasteet selättänyt :).

  VastaaPoista
 6. Kiitos, että olit mukana <3 Todella kauniit vaatteet ja mahtavasti olet saanut toteutettua toiveet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos vain teille kaikesta! Oli mukava olla mukana. :)

   Poista
 7. Tyttöset ovat saaneet aivan ihanan vaatepaketin:) Tosi kauniin mallinen takki. Hienosti selvisit takin ompelu haasteista! Ei voi kun ihailla lopputulosta, viimeisen päälle siistiä jälkeä. Ei muuta kuin seuraavia haasteita kohti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Kyllä tässä on jo seuraava vähän suunnitteilla, kun sopiva kangaskin löytyi suoraan omista jemmoista. :) Saa nähdä. Tavoitteena ois syystakki omalle tytölle. Takin ompelu on kyl tosi opettavainen prosessi. Monenmoista vaihetta ja pähkäiltävää.

   Poista
 8. Kivoja vaatteita oot tehnyt.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 9. Ihania vaatteita teit! Kiva tuo rusetti toteutus tuohon mekkoon! :)ja tuo takki, meillä tytöt varmasti tappelisivat, että kumpi sen saa! :)tosi hieno ja kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iina! :) Tällä kertaa kaikki vaatteet on toteutettu suoraan Ottobren kaavoilla. Eli rusetit sun muut on suoraan oohjeesta. Takki onnistui lopulta onneksi ihan hyvin. Itse kyl näen edelleenkin sitä katsoessa kaikki matkalla olleet haasteet. ;)

   Poista
 10. Aivan ihanat ♥ Ei uskoisi, ettet ole ommellut vähään aikaan takkia. Siitä tuli tosi kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! ♥ Seuraava takki on jo suunnitteilla... :)

   Poista
 11. Todella mukava idea neuloa hyväntekeväisyyden nimissä vähävaraisille perheille! Minäkin yritän aina osallistua parhaani mukaan hyväntekeväisyystempauksiin, mutta neulominen ei ihan vielä taivu minulta. Tosi hienon näköisiä vaatteita, varsinkin tuo kukkatakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Haluaisin itsekin osallistua enemmän, mutta aika on usein melko kortilla. Tuosta takista tuli kyllä kiva. Toivottavasti siitä oli saajalleen iloa. 😊

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.