Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Taimi - kesän luottomekko

taimi-mekko
taimi-mekko


Spontaani uimarantaretki, illallinen väreilevän kuumassa yössä tai päivä perheen kanssa Lintsillä. Luottomekko taipuu heittämällä oikeastaan mihin vaan. Se on juuri se vaatekappale, joka nykäistään päälle kosteana suoraan pyykkinarulta ja se, joka näyttää kohtalaisen kivalta tukalan kuuman retkipäivän jälkeenkin. 

Tämän kesän luottomekkoni on ollut ehdottomasti frillahihainen Mekkotehtaan Taimi (Suuri Käsityö). Se on malliltaan kivan rento, mutta kuitenkin riittävän siisti ja simppeli sopiakseen oikeastaan lähes minne tahansa.

Ommellisen Sikin sokin -digitrikoo on ollut Taimiin ihan täydellinen materiaali, sillä se on kuumaan kesään kivan ohut olematta kuitenkaan luiru. Se kuivuu nopeasti, eikä edes rypisty kovin helposti. Mekon ainoaksi miinukseksi mainittakoon sniiduilustani johtuva liian lyhyt helma. Ostin kangasta liian niukasti ja helma jäi auttamatta turhan lyhyeksi. Vähän olen miettinyt mekon lyhentämistä paidaksi. Saa nähdä.






Ompelin Taimi-mekkoni Turkin matkallemme ja siellä se olikin päälläni miltei joka päivä. Myös matkan jälkeen olen käyttänyt mekkoa todella paljon. - Viimeksi eilen Linnanmäellä. Saa nähdä, kuinka pitkään Taimin mentäviä kelejä vielä riittää. Kaavasta pidän niin paljon, että varmasti teen sillä mekkoja ensi kesäksikin. Ja ehkä paitojakin.

taimi-mekko

 Onko sulla ollut tälle kesälle omatekoista luottomekkoa? Ja jos, niin mikä? 


Seuraa blogiani:

31 kommenttia

  1. Tuo kaunis mekko tosiaan sopii moneen menoon ja käy hyvin sulle. Hienot kuvat ja kuvausympäristö :) Vuosia sitten tekemäni raidallinen trikoomekko on ollut tänäkin kesänä minulla paljon päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura! ❤️ Kaunis mekko tuo sinunkin ja istuu nätisti.

      Poista
  2. Aivan upea mekko! Kaava menee heti kokeiluun. Mun tän kesän lempparimekko on ollut Mekkotehtaan Selma. Se toimii loistavasti ainakin normi puuvillasta tehtynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Tämä on kyl kiva. Pikkuisen on suorempi malliltaan tää mun kuin se alkuperäinen. Tää toimisi kivasti katkaistunakin eli paitana.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää mekko, myös helman pituus on sopiva. Nimittäin kuljeskelen juuri saman mittaisessa mekossa :D Omat luottomekot jäivät tältä kesältä ompelematta, mutta ensi kesänä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mulla strateginen mitta menee polvessa tai ihan hitusen sen yllä. Mun makuun siis aavistuksen vaivaannuttavan lyhyt. 😊

      Poista
  4. Kaunis mekko ja nuo hihat ovat kyllä täydelliset:) Kesäkuumalla en muuta päälleni laittaisikaan, kuin mekon ja jos se vielä kestää menossa siistinä, niin sehän on kympin mekko!
    Ihanat kuvat ja älä huoli, ei se ole liian lyhyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤️ Mekot on parhaita. Käytän muutenkin niitä tosi paljon.

      Poista
  5. Todella kaunis mekko ja sopii sinulle mainiosti! Itsekin olen pitänyt mekkoja paljon, mutten omatekoisia. Koska itse tekemäni vaatteet painottuvat enemmän neulottuihin villavaatteisiin, niin eipä niille tänä kesänä ole ollut juurikaan käyttöä 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Villamekolla ois saattanut kyl tulla kuuma... 😀

      Poista
  6. Oho, enpä olisi kuvista veikannut kangasta trikooksi - luulin joksikin pellavapuuvillantyyppiseksi! Kaunis! Tosiaankin mekkomalli, joka sopii moneen menoon eikä tuo minusta ole liian lyhyt - helteillä hyvä noin ja viileemmillä säillä kera sukkisten 😊👌 Mulla luottomekot on kaksi Puuhakaspajan Sari-mekkoa 💕 niitä tulee paljon pidettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on hirmu semmonen sileäpintainen. Saattaa näyttääkin peruspuuvillalta kauempaa. Tuota Sari-mekkoa en muistakaan. Täytyypä kirjata jostain, et minkä mallinen se on.

      Poista
    2. Tai se on kaavat, jossa Sari ja Paula. En tiedä kumpi on kumpi, olen molemmat tehnyt, mutta A-linjaisella helmalla tykkään enemmän ja niitä on kaksi - lisää pitääkin tehdä ;)

      Poista
  7. Luottomekot on ihan parhaita. Minulla on tänä kesänä ollut useasti päällä japanilaisista kaavoista tekemäni hihaton mekko. Se on ollut juuri omiaan helteisiin. Hyvät kuvat ja kiva mekko sinulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ne on. Japanilaiset kaavat on kyl usein tosi tyylikkäitä. Ja uskon, et niiden tyyli sopii sulle hyvin. 😊

      Poista
  8. Kaunis mekko, sopii sinulle todella hyvin :)

    VastaaPoista
  9. Lidlin kahdeksan euron olkaimeton mekko joka löytyy kahdessa eri värissä :D Tosi hauskasti oot saanut kaikkiin asusteisiin samat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlissä on minusta yllättävän ok-laatuisia kamppeita toisinaan. Mulla on esim. joitain sieltä hankittuja urheilupaitoja (auto correct ehdotti urheiluautoa 😂) ja on kestäneet hyvinä vuosia.

      Poista
  10. Hieno mekko, hyvä mittakin helmassa. Upeita kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
  11. Oi tämä on ihana! Ja siihen vaan neule ja sukkahousut kaveriksi, niin mekon käyttöikä on koko vuosi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Veera! No ainakin periaatteessa. Jotenkin tää väri on niin kesäinen, että en tiedä, osaisinko ihan keskitalvella tämä päällä pistellä menemään, mut joo. Mut mikäpä ettei ainakin jo varhain keväällä. :)

      Poista
  12. Emmä kestä! Luulin, etten voisi olla enää kateudesta vihreempi, mutta voin sittenkin - tämä on ihana! Kuten monet muut somessa vilisseet, joita möllinä olen ihaillut, kun en saanut kaavaa itselle toimimaan... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut se unelmallisen kaavahan on tosi samantyyppinen ja näköinen. Miten tuo taimi ei sit toiminut?

      Poista
    2. Jep, niin vois ajatella, mutta Taimessa oli mutkat jotenkin ihan väärässä kohdassa mulle. Valitsin vissiin ihan väärän koon enkä kokeillut enää toista, kun ensimmäisessä mittasuhteet tuntui olevan niin pielessä. Toisin sanoen: taidot loppui kesken, laiskotti ja vielä kärsimätönkin olen, niin kokeilin ärsyyntyneenä mielummin ihan jotain muuta eli sitä Unelmallista. :D

      Poista
  13. Kaunis mekko! Mie oon kulkenu tän tappohellekesän hihattomissa mekoissa, en olisi kestänyt noin paljoa kangasta hartioilla mitä tässä mallissa on :D Syksyksi olisi kyllä kiva, mistä SK-lehdestä tää kaava siis löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! OYmmärrän hyvin. Minä en oikeen osaa käyttää hihattomia. Koska allit... 😏

      Poista
  14. Siis aivan ihana mekko, tosi kivan mallinen ja värinen!
    Mulla on akuutti tarve uusille työvaatteille ja olen tässä pyöritellyt Noshin Jackie mekko kaavaa, mutta hitsi, jotenkin tää Taimi nyt iski sydämeeni. Hihojahan vois vähän pidentää, niin toimis paremmin talvellakin.. Pitää ihan ensi viikolla kipaista kirjastoon ja käydä kattomassa josko hyllystä löytyis Mekkotehdas. Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyl kiva. Mut hei tää ei oo siitä kirjasta, baan oli muistaakseni maaliskuun Suuri Käsityö --lehdessä.

      Poista
  15. Oon itse asiassa just kirjastossa ja selasin äsken mekkotehdasta ja ihmettelin kun kaavaa ei löydy🤔 Ihan selkeesti olit kyllä laittanu et se on Sk:ssa. Kiitti pikaisesta vastauksesta! Ja lehti löyty!😊👍🏻

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.