Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Esittelyssä Prymin kässäherkut


Shachenmayrin lankoja

*) Yhteistyössä: Prym

En oikein osaa kuvitella mukavampaa teemaa harmahtavan viikonlopun alkajaisiksi kuin käsityöt, lankaherkuttelu ja lajitovereiden kohtaamiset. Prymin tänään järjestämässä bloggaritapaamisessa tutustuimme mm. syksyn lankauutuuksiin ja erilaisiin kässäilyä helpottaviin vipstaakeleihin (mikähän niiden virallinen nimitys on...?) ja testailimme käsityötarvikkeita pienissä workshopeissa. 

Jollei Prym oli sinulle jostain syystä tuttu, niin kerrottakoon, että Suomen Prym on sen pää-Prymin tytäryhtiö. Yritys jälleenmyy isoa valikoimaa erilaisia käsityötarvikkeita ja lisäksi se tuo maahan mm. Shachensmayrin sekä Rowanin lankoja. 

Päällimmäisinä itselleni jäivät tapaamisesta mieleen mehevän herkulliset syksyn langat, eläinhahmolliset tupsusetit, miniatyyriristipistopohjat, taivuteltava yoga-puikko sekä näppärä neulojen säilytysrasia. Ja niin, kuparin sävyiset nepit ja kukkaron kehykset olivat myös tyylikäs uusi tuttavuus. Ohessa visuaalinen kooste Prymin uutuuksista.


Schachenmayrin lankoja

Rowanin lankoja
Regian lankoja


Pienissä Workshopeissa pääsimme testaamaan paitsi erilaisia lankoja ja puikkoja, myös mm.
 muovista levyä, jonka avulla tasseleiden pyörittely ja solmiminen hoituu tuosta vain ilman, että tarvitsee pelätä tasselin leviävän solmimisvaiheessa. - Yksinkertainen, mutta näppärä laite, josta en nyt sitten muistanutkaan ottaa kuvaa.
Näppärä neulapurkki, jossa neulat nousevat esiin purkkia kiertämällä.

Schachenmayrin kevään uutuuslankoja
Schachenmayrin kevään lankauutuuksia. Suloisen hempeitä sävyjä.
yogapuikko
Näppärä Yoga-puikko taipuu paitsi palmikkoneuleen apupuikoksi, vaikka silmukkamerkiksi.
mehukekkerit veera
Hupsistarallaa Terhi ja Mehukekkereiden Veera testailivat puikkoja ja uusia lankoja.


Yltäkylläisestä giftbagista kotiin viemisiksi tuli mm. herkullisia lankoja, puikkoja, silmukkamerkkejä, sakset ja miniristipistopohja. 

Ennen käsityöbloggauksen aloittamista olen ollut varsinainen antihifistelijä ja tehnyt todella monet asiat vaikeamman kautta. Blogiyhteistöiden ansiosta olen päässyt tutustumaan kaikenlaisiin kässäilyä helpottaviin lisätarvikkeisiin. En nyt oikein hifistelijäksikään osaa itseäni kutsua, mutta sanottakoon, että olen ainakin oivaltanut, että moneen asiaan on jo joku keksinyt tekemistä helpottavan ratkaisun. Vierailu Prymillä vain vahvisti tuota oivallusta. Jos osaat kaivata sitä, siihen on mitä todennäköisemmin jo keksitty ratkaisu.

Somesta tuttuja käsityöharrastajia on kyllä aina yhtä hauska tavata kasvotusten. Vaikkei olisi tavannut koskaan aiemmin, niin silti se ihminen tuntuu täysin tutulta. Olipa kiva tavata ihmiset näiden blogien/somekanavien takana: Hupsistarallaa, Mehukekkerit, Lankahelvetti, Koukutettu, Raitalammas, Tuin kutomo, Piikupikkuinen ja Langan päästä kiinni! Unohtuiokohan joku... Pahoittelut, mikäli unohtui. 

Oliko tässä postauksessa jotain uutta sulle? Jäikö jokin erityisesti mieleen?

Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia

 1. Apua, miten mä en nähnyt tuota Regian valkoista vyyhtiä käsin värjäämistä varten!?!?!?! Mahtava tuote, ei tarvitse itse ensin vyyhdittää kerää, jos haluaa värjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne esitteli sitä siinä jossain kohtaa. Meitä oli siinä sillon vaan muutama paikalla.

   Poista
 2. Onpa ollut huipputapaaminen! :) Kauniita lankoja ja kivan oloisia välineitä. Mukavuudenhaluisena haluaisin tasselin tekolaitteen, sillä tupsujenkin tekeminen on niiden avulla huomattavasti nopeampaa kuin itse pahvisia kiekkoja värkkäämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva. Tasselaite on kyl ihan näppärä, mut itse en oo kyl osannut sitä aiemmin kaivata. Ilmankin pärjää. Tupsulaitetta kylläkin oon kaipaillut. 😊

   Poista
 3. Voi vitsi olisipa ihana ollut päästä mukaan!! Hienoja vimpaimia siellä ollut, kyllä välineillä saa potkua kässäilyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Vähän aattelin et oisit tullut, höh. Kyllä monista vimpaimista on oikeasti paljon hyötyä. 😊

   Poista
 4. Oi miten ihania värejä syksyn langoissa ja nuo apuvälineet aivan mahtavia.. useammalle olisi kyllä käyttöä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks ookki! Se paikka oli kyl muutenkin aikalailla heaven on earth. ❤️

   Poista
 5. Kyllä välineillä varmasti on väliä, vaikkei varsinainen hifistelijä olisikaan. Teillä on varmasti ollut antoisa vierailu. Mullakin on Prymin puikot laatikossa odottamassa kokeilua. Ensivaikutelma on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuo neulojen säilytyshomma ois kyl aika must have.

   Poista
 6. Tuo neulapurkki, vitsi miten kätevän näköinen eikä pelkoa, että lapset saavat niin helposti käsiinsä ne pirulaiset! Ja muutenkin sen näköinen tapahtuma, että olisi ollut kiva olla paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Täytyy kyl joskus hankkia sellainen. Pysyy paremmin tallessakin neulat. 😊

   Poista
 7. Neulapurkki! Tollanen mun on kyllä pakko ostaa. Tai itse asiassa kaksi, toinen perus silmäneuloille ja toinen kirjontaneuloille..

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.