Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ARJEN LUOTTOVAATTEITA NOSHIN KANKAISTA


Noshin Pippuri-college
Yhteistyössä: Nosh 

Utuisen lämpimät kesäillat. - Ne minulle tulevat mieleen tämän postauksen kankaiden sävyistä. En ole koskaan ollut erityisemmin hempeiden ja haaleiden sävyjen ihminen. Halusin kuitenkin tilata kankaita, joista voisin ommella sekä itselleni että tytölleni. Nämä postauksen kankaat täyttävät hyvin tuon vaatimuksen - ja lisäksi myös laatuvaatimukseni, ekologisuudesta puhumattakaan.

Koska oma vaatekaappini kaipasi nyt enemmän täydennystä - erityisesti työpaikkakelpoisten kesävaatteiden osalta, aloitin itsestäni. Syntyi kaksi hyvin perusvaatetta: aavistuksen kynänmallinen hame Pippuricollegesta sekä vesiputouskaula-aukkoinen paita Kuiske-nimisestä kuosista. Näistä molemmat sopivat kivasti erilailla yhdisteltyinä monenlaisiin tilanteisiin, mutta myös siihen työarkeen, joka minulla alkaakin jo ensi maanantaina.

Vaikka välillä on kiva haastaa itseään ompelussa, niin tosiasia on, että useimmiten nämä melko yksinkertaiset vaatteet vain ovat niitä arjen luottovaatteita. Tästä tekemästäni hameesta pidän todella paljon. Se istuu päälle kivasti ja on helposti yhdisteltävissä erilaisten yläosien kanssa. Näitä kuvia katsellessani huomaan tykästyneeni myös näiden asukokonaisuuksien utuisen pehmeään väriskaalaan. Postauksen kuvat on otettu Tartossa, jonka vanhojen rakennusten sävymaailmaan asuni istuivat täydellisesti.
hame Noshin pippuricollegesta
Hameeseen minulla ei ollut minkäänlaista kaavaa. Katselin vähän leveyttä yhdestä kaupasta ostamastani hameesta ja sen mukaan leikkelin tämän. Sitten vain mallailin ja ompelin, mallailin ja ompelin. Terenauhalla huolitellut taskut tuovat kivasti pientä ilmettä muutoin yksinkertaiseen hameeseen.

tarto

tarto
tarto
paita noshin kuiskeesta
Vesiputouskaula-aukkoinen paita on muokattu luottokaavastani, MIWistä. Tämän kanssa minulla kävi pieni vahinko. Tarkoitukseni oli tehdä paidasta holkkihihainen, mutta leikkuuvaiheessa unohdin suunnitelmani ja leikkelin vahingossa etukappaleen hihojen pyöriöt perusmuotoonsa.

Kriiseilin aikani hihojen mallia. Kangasta oli hyvin niukalti ja olisin halunnut tehdä selkeämmin levenevät hihat, mutta kangas ei riittänyt. Nyt näistä tuli vähän tällaiset aavistuksen leveät, mutta ei kuitenkaan riittävän. Vähän harmittaa. Samoin tuo hihojen pituus mietityttää edelleen. Saattaa olla, että teen hihoille vielä jotain radikaalia. Katsotaan. Muutoin kyllä tykkään paidasta. Se menee myös rennosti farkkujen kanssa.

paita noshin kuiskeesta
Tarto on äärimmäisen kuvauksellinen kaupunki kauniine rakennuksineen. Itse pidän erityisesti kaupungin kontrastisuudesta. - Kauniiden ja huolella entisöityjen rakennuksien lisäksi kaupunkiin mahtuu myös sopivasti rosoisuutta: epätäydellisyys ja pieni rosoisuus on visuaalisesti kiinnostavaa. Tällä ajatuksella koitin lohdutella itseäni katsellessani postauksen kuviani. Huoh. Kyllä on vuodessa ehtinyt kertymään salakavalasti aika monta kiloa. Näiden kuvien jälkeen onkin tullut käytyä lenkillä melkoisen monta kertaa... ;) 

Oheisten linkkien takaa pääset kurkkaamaan aiempia Tartosta tekemiäni käsityöaiheisia postauksia:


Oletkos itse palailemassa lomilta kesäiseen aikaan? Oheisen linkin takaa löydät vinkkini kesäiseen työpaikkapukeutumiseen.

Piditkö postauksesta? Voit seurata blogiani mm. Facebookin, Instagramin ja Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

  1. Yksinkertaiset vaatteet on kyllä parhaita. Minusta ainakin tuntuu hyvältä, kun ihan arjessa huomaa, mitä kaikkea itse tehtyä onkaan päällä. Mikä tuo hameen pippuricollegen väri muuten on nimeltään? Noshilla on tällä hetkellä aika monia hempeitä punaisen sävyjä, jotka kyllä vähän houkuttavat, mutta niistä on hyvin vaikea ottaa selvää, minkä värisiä ne ihan oikeasti ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä just! Mä en oo nyt ihan varma tosta sävystä. Oisko se ollu fasaani... en oo nyt kyl varma. 🤔

      Poista
  2. Kauniit ja käytännölliset vaatteet! Oppisinkohan itsekin pitämään hameita vielä, en ole useampaan vuoteen kokeillut... Ja niin nätit kuvat! Tuollaisia taloja kaipaisin meidänkin katukuvaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hameet on tosi monikäyttöisiä. Niiden ympärille pystyy rakentaan niin monenlaisia asukokonaisuuksia. Kokeile ihmeessä! 🙂 Joo, tuolla oli kyl tosi ihania kuvaustaustoja. Mut toisaalta, niin on Helsingissäkin. Bloggarina on kyl aika kiva asua täällä jo pelkästään siksikin, et on niin helposti ulottuvilla kaikenlaisia ja -tyylisiä kuvauspaikkoja.

      Poista
  3. Ihania perusvaatteita ja parasta tosiaan siellä vaatekaapissa :) Hame on kyllä kiva ja tykkään sun taskuideasta. Saatan kopioida seuraavaan kynähameeseeni, että kiitos jo etukäteen. Noshin kankaissa on kyllä paljon ihania. Joudun todella pidättelemään aina itseäni, etten tilaisi mitään ihan vaan siksi, että joku kangas on aivan ihanaa :)

    On kyllä upeat taustat näissä kuvissa. Rakastan kans manner-Euroopan moninaista arkkitehtuuria yli kaiken. Mulla ei oikein tämä Alvar Aalto- linja ja skandinaavinen design sisustuksen ja talosuunnittelun saralla iske, vaikka sitä näkyykin kaikkialla, erityisesti somessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sinikka! Niinpä se vaan on, et usein ne simppelit on käytetyimpiä. Minäkin tykkään enempi kaupungeista, joissa on värejä ja koristeellisuutta. ❤

      Poista
  4. Mulla on Noshin kankaista tehdyt legginssit ja ne on ihanan pehmoiset !

    https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Noshin kankaiden laatu on kyl omaa luokkaansa. 👌

      Poista
  5. Oih, on kyllä kauniit ja siistit asut! Hameesta tykkään paljon, klassinen kynämalli ja kun valitsee kankaaksi just tämmösen hieman erikoisemman collegen niin siitä saa vielä astetta tyylikkäämmän ja vielä mukavuus samassa paketissa! Paita on kans tosi nätti ja helposti yhdisteltävissä erilaisten/väristen alaosien kanssa. Perusvaatteet on just parhaita, että niihin kannattaa kyllä panostaa ja tehdä niistä omanlaisia ja mieluisia:)
    Huh, upeat on myös kuvat ja kuvissa näkyvät rakennukset<3 Meillä on yhteinen mielenkiinnon kohde, rapistuneet tiiliseinät:D Tuosta meidän läheltä purettiin kesällä vanha lastauslaiturirakennus ja siihen jäi sellainen noin metrin korkea betonipohja, sitä olen aina ohi ajellessa ihaillut:) Houkuttelisi ihan suunnattomasti päästä pitämään sinne oma pieni muotinäytös ja räpsimään blogikuvia mutta aitasivat alueen ja oikeen kyltti että asiaton oleskelu kielletty. Pöh.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.