Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Nahkaympyröistä korvakoruiksi ja vinkit koruaskarteluun

korvakorut ommellen

korvakorujen ohje

Yksi käsityöharrastamisen ihanimmista puolista on ehdottomasti se, että sitä kautta on saanut tutustua ihan mahtaviin persooniin. Oikeastaan lähes kaikki käsityötuttavani ovat tulleet tutuiksi somen kautta. Osaan on saanut tutustua paremmin blogiyhteistöiden kautta, osaan taas on tullu törmättyä käsityötapahtumissa. 

On aina yhtä hauskaa tavata ensimmäisen kerran livenä joku somesta tuttu henkilö. Tavallaan ihminen tuntuu jo valmiiksi täysin tutulta, vaikkei olisi koskaan aiemmin tavattukaan henkilökohtaisesti. On jotenkin hauskaa, että joku kuitenkin suht tuntematon, saattaa tietää hyvinkin tarkkaan, esimerkiksi, minkä tyyppisistä väreistä ja materiaaleista se somen kautta tuttu tyyppi pitää.

Tampereen kädentaitomessuilla hengailin viimeksi jonkin aikaa Hupsistarallaa Terhin ja Mehukekkereiden Veeran kanssa. Yhteinen kierros alkoi sillä, että edellämainitut henkilöt totesivat yhdestä suusta: "Hei, me löydettiin tuolta sellasia juttuja, jotka on ihan sun oloisia." Oikeassa olivat: pyöreät nahkapalat inspiroivat heti ja nappasin niitä mukaan kourallisen. Näistä voisi kyllä keksiä vaikka mitä. Ensimmäiseksi mieleeni tulivat kuitenkin korvikset. ohje korujen tekemiseen

Postauksen korvakoruista etenkin nuo hillitymmän sävyiset ovat olleen mulla käytössä lähes päivittäin. Sopivat jotenkin hirmu hyvin yhteen melkein minkä tahansa vaatteen kanssa. 

Jos säkin innostut näistä valmiista nahkapaloista, niin vinkiksi, että näitä myy Nahkaamo-niminen yritys.

itse tehdyt korvakorut

YLEISVINKIT KORVAKORUJEN TEKEMISEEN:

Tarvikkeet:

- Korurenkaita
- Korvakorukoukkuja
- Korupihdit
- Nahkaa

Ota huomioon:

1. Mittaa tarkkaan: mieti, kuinka matalalla haluat korvakorujen roikkuvan. Liian pitkät korvakorut ovat helposti ainakin arkikoruina hieman epäkäytännölliset.
2. Mieti, miten koru kääntyilee liikkeessä: näkyykö korun kumpikin puoli? Ota tämä huomioon koruja tehdessäsi. 
3. Käyttäessäsi korurenkaita: avaa rengasta aina mahdollisimman vähän, jotta se pysyy parhaimmalla mahdollisella tavalla muodossaan. Purista lopuksi korupihdeillä kiinni napakasti siten, että renkaan kumpikin pääty tulee tiukasti vastatusten. 
4. Materiaalivalintojen osalta mieti aina, millaisissa olosuhteissa niitä käytät: tuleeko korujen kestää esim. kevyttä kastumista. 
5. Jos sinulla on pieniä lapsia, tee korut siten, että ne kestävät tarvittaessa ainakin kevyttä kiskomista...

Mikäli haluat tehdä tämän postauksen mukaiset korvakorut, toimi näin:

1. Leikkaa nahkasta tarvittava määrä 2,5 ja 3,5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Taita ne puoliksi ja ompele pötköksi suoralla ompeleella. Ompele kahteen kertaan, jotta ommel kestää hyvin käytössä. Varmista, että taitetut nahkapalat ovat tiiviisti toisiaan vasten, mutta eivät yhtään päälletysten.
2. Paina esimerkiksi ratkojalla tai paksulla neulalla reikä ylimmän pyörylän yläreunaan, keskelle ja pujota korurengas läpi. Tai vaihtoehtoisesti: pujota korurengas läpi pyörylän välistä ylimpään tikin pistoon. Pujota korurenkaaseen vielä toinen rengas ja siihen korukoukku. Purista korurenkaat kiinni. 


Ihanaa viikonloppua! :)


10 kommenttia

 1. Kauniit korut. Nahka on miellyttävä materiaali, sopii niin moneen työhön. Oletko kokeillut käyttää nahkaa kuten laitettiin aikoinaan paperihelmiä? Ihan pitemmistä kolmioista tai vain kaitaleista, erilaisia helmiä ja renkaita joukkoon. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nahka on ihan yksi suosikkimatskuistani. Tosi ihana. Nyt en ihan ymmärtänyt: mitäs on paperihelmet? 😊

   Poista
 2. Tämäpä sattui sopivasti, sillä mulla on nahanpalasia vaikka kuin ja olen ajatellut niitä korvakoruiksi hyödyntää. Leikkelin jo vastaavia pyörylöitä, mutta en sitten oikein tiennyt miten edetä. Tämä menee kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita korviksia! On varmaan hankittava eri värisiä nahkapaloja minunkin, haluan nimittäin tuollaiset myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! 🥰 Nää on kyl kivoja. Ja nopeita tehdä. 😊

   Poista
 4. Kauniita, kokeilitko toisinkin päin eli pienin ympyrä alimmaiseksi ?
  t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ En oo kokeillut kyl niin. Mun silmään se tuntuisi jotenkin liian raskaalta laittaa isoimmat ylimmäiseksi. Mut makuasioita toki. 😊

   Poista
 5. Google hakuun 'helmet paperista', ideoita on monia. Nahan etu on että paksumpana materiaalina valmistuu nopeammin. Itse olen laittanut pyörittämällä kolmioita tai suorakaitaleita ja letittämällä ohuita nahkanauhoja, käytä leikkkaamiseen pyöröleikkuria, nahkaa ei toki lakata paperihelmien tapaan. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin kurkkaamassa. Joo, tiesinkin nuo. En oo vaan koskaan ajatellut, et niitä voisi tehdä myös paperista. ❤️

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.