Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Pupuraportista kesäpaita tytölle

pupuraportista paita tytölle

T-paita lapselleT-paita lapselle

Käsityöt on siinä suhteessa jännittävä laji, että vaikka tietyt jutut voi oppia tekemään vaikka silmät sidottuina, tekemisessä piilee aina paitsi onnistumisen mahdollisuus, myös mahdollisuus virheisiin. Fifty-fifty. Tai, no, perusvaatteiden osalta omat lukemani ovat usein jo lähes 90-10. Käsitöissä on kuitenkin aina potentiaalia miltei nollapisteeseen palaamiseen. – Siihen hetkeen, kun tuijotat luomustasi epäuskoisena, että tämmönen sitten tuli tehtyä.

En ihan lähiaikoina ole tätä virhettä tehnytkään. Vähän väsymystä tai ihan vain liiankin rentoa asennetta, niin siinä se virhe sitten oli: toisessa hihassa puput juoksivat alamäkeä, toisessa ylä-. Kaikkein huvittavinta tuossa väärään suuntaan leikkaamisessa oli kuitenkin oikeastaan se, etten huomannut virhettä. Tein paidan valmiiksi saakka. Tyytyväisenä silitin sen ja ihastelin, että kylläpä tuli kiva. Napsin oikein vielä kuvatkin Instagramiakin varten. Lopuksi pyysin kuopusta pukemaan ihanan, toiveiden mukaisen pupupaidan ylleen. Vasta siinä kohtaa tajusin, että puput juoksevat eri suuntiin. Damn!


T-paita Eurokankaan


Eurokangas_lasten trikoo
Vaikka olen toisinaan melko suurpiirteinen, niin väärään suuntaan leikattua hihaa en olisi kestänyt. Eipä auttanut muu kuin marssia uudestaan Eurokankaaseen ja ostaa kokonainen uusi raportti pupukangasta. Eli luvassa on siis nyt vielä toinenkin pupupaita raportin loppuosasta.

Minusta tällaiset raporttikankaat ovat tosi kivaa vaihtelua. Kaikki paidan osat ovat siis peräisin samasta raportista. Raportin kuosien leveys riitti juuri hyvin 5-vuotiaan paitaan. Helman frillan kasasin lopulta neljästä osasta, mutta hyvin ne saumat hukkuvat rypytyksiin.

Eurokangas_pupuraportti
pupupaita tytölleTykkään kovasti tämän mallisista paidoista ja tunikoista, joissa etuosa on takakappaletta lyhyempi. Ehkä aavistuksen pidemmäksi olisin voinut tässä kyllä jättää etukappaleen, mutta oikein kiva näinkin.

Paidan kaava on peräisin Paapiin kaavakirjasta. Alkuperäinen kaava on suunniteltu pitkähihaiselle paidalle ja se on malliltaan suora. Muokkasin kaavaa hieman alaspäin leveneväksi ja etu- ja takakappaleet eri mittaisiksi. Olen tehnyt tähän muokkaukseen ohjeen jo aiemmin. Sen löydät täältä.

Oletkos muuten menossa viikonloppuna Ommeliin? Minä ajattelin mennä lauantaina. – Nähdäänkö siellä? 😊

Lue myös: 

Kaksivärilegginssien ja tunikan helman muokkausohje
Kesäpäivän ompelumietteitä ja ohje kääntöpaljetin ompeluun
Bermudaa, pompom-shortseja ja irvikissan hymyjä
Melonitunika ja pussishortsit3 kommenttia

 1. Ihan hirmuisen nätti paita!
  Hiukkasen harmittaa, että olen kyllä ensi viikonloppuna Helsingissä, mutta matkaseurani ei ole innostunut Ommelista, niin se jää väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Minä kyl käväisin Ommelissa, mut tosi nopsaan. Kotona kun on ollut viikonlopun ajan vesirokkopotilas...

   Poista
 2. Hei, haluan jakaa ihanan todistukseni Kun olisin ollut suhteissa aviomiehen kanssa vuosia, hän hajosi kanssani, tein kaiken mahdollisen, jotta hänet saataisiin takaisin, mutta kaikki oli turhaan, halusin hänet takaisin niin paljon rakkauden vuoksi Hänelle, minä rukoilin häntä kaikella, lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni ja hän ehdotti, että ottaisin pikemminkin yhteyttä oikeinkirjoituskoneeseen, joka voisi auttaa minua saamaan loitsun tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, minä postitettu oikeinkirjoitin, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolmea päivää, että minun ex palaa minulle ennen kolme päivää, hän heitti loitsun ja yllättäen toisella päivänä, se oli noin neljätoista. Minun ex soitti minulle, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki hän sanoi, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palata hänen luokseen, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänelle, että aloimme elää yhdessä onnellisesti uudelleen. Siitä lähtien olen luvannut, että joku tiedän, että minulla on suhdeongelma, olisin apua tällaiselle henkilölle viittaamalla häneen ainoaan todelliseen ja voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan, joka auttoi minua omalla ongelmallani. sähköposti: babaidadawiseman01@gmail.com
   voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apuaan suhdettasi tai muussa tapauksessa.

  Rakkauden loitsuja
  Ansaitse hyvää rahaa tai voittaa arpajaiset.
  Saavuta menestys liiketoiminnassa.
  Hengelliset ongelmat.
  Voita oikeustapausta.
  Etsi elämäsi kumppani.
  Hanki hyvin palkattu työ.
  Valvonta avioliittoosi.
  Vastaanottaminen ja houkutteleminen ihmisiltä.
  Palaa menettää rahaa.
  Paranna sinua kaikista sairauksista. sekä parantuva että parantumaton.
  Ratkaise raskausongelmia ja siunaa teitä vauvoilla jne.

  Ota yhteyttä tähän hienoon miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  kautta babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Kiitä minua myöhemmin

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.