Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Pyöreä laukku vegaaninahkasta

vinkit nahkapaperin ompeluun

Kassi-Alma täällä vaan, hei! Mulla on yksi ompeluheikkous: laukut, kassit ja pussukat. No, ei niitäkään nyt sentään ihan överiksi asti ole, mutta huomaan vain ilahtuvani aina, kun olisi tarvetta uudelle laukulle. 

En ole eläessäni tehnyt yhtään laukkua ohjeella. Ja siinä se kiehtovuus varmasti piileekin. Laukun suunnittelu ja ompelu on aina yhtä suurta ongelmanratkaisua: kuinka mikäkin pitää taittaa ja käännellä ja väännellä, jotta lopputulos toimii. Toisinaan laukkujen ompelu on myös todella hermoja raastavaa ja raivostuttavaa. Niinä hetkinä joudun todella moneen kertaan miettimään, että miksi, oi, miksi lähdinkään taas tälle tielle. Yleensä lopputulos kuitenkin palkitsee. 

Mitä enemmän laukkuja ompelee, sitä paremmin ymmärtää, millaisia materiaaleja kannattaa suosia ja millaisia taas ei. Pääsääntönä voi kuitenkin pitää sitä, että hyvä tuki on laukun ydin. Tukihuopa on pääasiallisesti aivan must. Paitsi, jos haluaa tietoisesti tehdä lörpähkön mallin. 

Tämä pyöreä laukku syntyi tarpeesta saada suht simppeli kantoväline lähinnä lompakolle ja kännykälle. Halusin laukun, joka sopisi yhteen miltei minkälaisten vaatteiden kanssa tahansa ja monenlaisiin tilanteisiin: kahvilaan tai lasten kanssa ulkoiluun. Ja siitä tulikin juuri sellainen. Olen käyttänyt laukkua jo tosi paljon ja se on juuri sopivan rento, mutta ryhdikäs toimiakseen tilanteessa kuin tilanteessa. 


vinkit nahkapaperin ompeluun
ompele vegaaninahkasta
Laukun materiaalin eli vegaaninahkan ostin jo viime keväänä Kässäfestareilta, Ullakan osastolta. Ihastuin siihen heti. Olen ommellut nahkapaperista / vegaaninahkasta aiemminkin, mutta mielestäni aiemmin käyttämäni materiaalit eivät ole olleet olemukseltaan oikeastaan nahkaisia. Enemmänkin paperisen oloisia. Mutta tämä: kiiltäväpintainen - se kyllä muistuttaa erehdyttävästi nahkaa.

Lue myös:Projektit pussiin ja passille kannet


Säilytystuokkoset paperinahkasta ja korkkikankaasta


vinkit nahkapaperin ompeluun
vinkit nahkapaperin ompeluun

Näin ompelet nahkapaperia / vegaaninahkaa


Nahkapaperi tai vegaaninahka – rakkaalla lapsella on monta nimeä, valmistetaan selluloosasta ja lateksista. Sen olemus on kuivana ja ennen pesua jäykkä ja kartonkimainen. Nahkapaperi soveltuu sekä ompeluun että askarteluun. Siitä saa tehtyä kivasti esimerkiksi erilaisia pussukoita, koruja ja vaikka joulukoristeita.

Nahkapaperi kestää konepesua ja sen olemus muuttuu nimenomaan nahkamaiseksi pesun jälkeen. Jos haluat tehdä nahkapaperista jotain sellaista, että on eduksi, että nahkapaperi pysyy sileänä, niin jätä pesu väliin.

Pääsääntöisesti nahkapaperi kannattaa pestä ennen ompelua. Näin sen nahkamainen olemus tulee esiin. Pese nahkapaperi 40 asteessa ja rypistele kauttaaltaan kosteana. Nahkapaperin pinta kannattaa kostuttaa vielä ennen ompelua, koska se on kuivana jäykkää ja erityisesti, jos joudut kääntelemään 
ommeltuja paloja ympäri, saattaa nahkapaperi jopa revetä kuivana, jos se joutuu kovalle venytykselle. 

Ompelu sujuu hyvin yleisneulalla, eikä ompelu vaadi välttämättä nahkapaininjalkaa. Kiiltäväpintaisen nahkapaperin ompelua se kuitenkin helpottaa.

Ompeluohje pyöreään laukkuun?

Haluaisitko kokeilla tällaisen laukun ompelua? Olen luvannut tehdä ompelusta videon. Se tulee tässä todennäköisesti tämän viikon aikana Instagram-tililleni. Jollet siis jo seuraa Kototekoa instagramissa, niin otapa tili seurantaan viimeistään nyt!

Lue myös:

Putkikassin ohje 
Tie vieköön -reppu

Seuraatko jo Kototekoa? Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista2 kommenttia

  1. Hei, tää on tosi kiva laukku. Onko ohje jo jossain?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja arvaa mitä? Nolona myönnän: video on edelleen kesken! 🙈 Tän vuoden puolella tulee. Lupaan! 😁

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.