Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kasaan taitettavan toilettilaukun ompeluohje

toilettilaukun ompeluohje
toilettilaukun ompeluohje
toilettilaukun ompeluohje

Kaupallisessa yhteistyössä: Pentik


Kasaan taiteltava toilettilaukku on näppärä tilaihme, jonne voi pakata vaikka koko perheen toilettikamat omiin erillisiin lokeroihinsa. Avattuna toilettilaukun voi ripustaa naulakkoon, jolloin sieltä on helppo löytää etsimänsä. Kolmilokeroista toilettilaukkua voi käyttää hyvin myös vauvan hoitotarvikkeiden säilyttimenä tai mikseipä vaikka käsityöpussukkana, jonne saa järjesteltyä kivasti useammankin työn lankoineen ilman, että tarvitsee pelätä lankojen sotkeentumista toisiinsa.

Kasaan taitettava toilettilaukku on ommeltu Pentikin joulumalliston kankaasta nimeltään Ruusu. Ihastuin kuosin vahvoihin sävyihin ja siihen, että se soveltuu olemuksensa puolesta ihan kaikkiin vuodenaikoihin. Kasaan taitettava toilettilaukku tuli itselleni todellakin tarpeeseen, sillä melko usein matkalaukustani löytyy kosmetiikkalaukun lisäksi hajanainen kokoelma muovipusseja, joihin on pakattu mm. perheen hammasharjat ja tahnat sekä hiustenhoitotuotteet.

Toilettilaukku on varmasti myös mieluisa joululahja kenelle tahansa. Mallin ideaa on helppo varioida ja siitä voi tehdä halutessaan myös pienemmän. Laukku on tehty vahakankaasta eli pinta hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana. Vahapinta pitää myös pussin sisällä mahdollisen pienen esim. shamppoopullojen reunoille jääneen kosteuden

Lue myös:

Hexagon-tabletit ja säilytyspussukka Pentikin Hiutaleesta
toilettilaukun ompeluohje
toilettilaukun ompeluohje

 Tarvikkeet:

  • 1 m Pentikin Ruusu-vahakangasta
  • Tarranauhaa 20 cm
  • Tukihuopaa 67 cm 
  • Kiinni silitettävää tukikangasta 67 cm
  • 3 kpl 30 cm pitkiä vetoketjuja              

 Leikattavat osat:

  • Toilettilaukun taustakappaleet: 2 kpl 31 x 67 cm
  • Toilettilaukun taskukappaleet: 6 kpl 31 x 20 cm (mikäli haluat minimoida pääkankaan käytön, voit ommella taskujen vuorit eli 3 kpl em. myös jostain muusta materiaalista)
  • Kiinnitysremmi: 7 x 26 cm
  • Ripustuslenkki: 4 x 16 cm
  • Kanttinauha: 4,5 cm x n. 2 m


Valmistelevat työt:

Leikkaa kankaasta yllä mainitut osat. Aputikkaa tukihuopa kiinni reunoista toiseen taustakappaleeseen ja silitä tukikangas toiseen taustakappaleeseen.

toilettilaukun ompeluohje


Ompele ripustuslenkki: Taita ripustuslenkki pitkittäissuunnassa kaksinkerroin. Taita reunat sisäänpäin ja ompele reunasta.

Ompele kiinnitysremmi: Ompele tarranauha kiinni kangassuikaleeseen siten, että se asettuu 1,5 cm päähän toisesta reunasta. Taita sitten kappale pitkittäissuunnassa nurjat puolet vastatusten. Taita pitkän sivun päätyjen molemmat reunat sisäänpäin ja ompele suoralla ompeleella reunasta. Kiinnitä remmi kiinni tukihuovalla tuettuun taustakappaleeseen vaakasuunnassa keskelle, pystysuunnassa 6 cm päähän alareunasta. Voit varmistaa kiinnityksen ompelemalla neliön muotoon suorat ompeleet hihnan päähän. Ompele tarranauhan toinen puoli kiinni toilettilaukun tukihuovalla tuettuun taustakappaleeseen siten, että se asettuu leveyssuunnassa keskelle ja pituussuunnassa 15 cm päähän yläreunasta (tästä en valitettavasti muistanut ottaa vaihekuvaa).


toilettilaukun ompeluohje

toilettilaukun ompeluohje

toilettilaukun ompeluohjetoilettilaukun ompeluohje

Ompele pussiosat ja kiinnitä vetoketjut: Aseta kaksi taskukappaletta oikeat puolet vastatusten siten, että vetoketju asettuu niiden väliin. Taita vetoketjun päät vetoketjun ja kankaan väliin. Ompele vetoketju kiinni. Käännä taskukappaleet oikein päin siten, että toinen kappale asettuu päälliosaksi ja toinen vuoriksi.  Ompele tikkausommel vetoketjun viereen. Näin vuori ja päällikappale kiinnittyvät toisiinsa.

toilettilaukun ompeluohje

 Käännä sitten kappaleet ympäri siten, että niiden oikeat puolet tulevat vastatusten. Ompele pohjasauma kiinni. Käännä kappale ympäri.Kiinnitä taskut taustakappaleeseen: Kiinnitä taskun etuosa kiinni tukikankaalla tuettuun toilettilaukun taustakappaleeseen. Neulaa ompelematon vetoketjun toinen puoli kiinni taustakappaleeseen n. 3 cm päähän taustakappaleen yläreunasta. Aseta vetoketjun oikea puoli vasten kankaan oikeaa puolta. Neulaa huolella kiinni suoraan ja ompele vetoketjun toinen puoli kiinni pohjakappaleeseen. HUOM! Toisinaan ohjeen tekemisen jälkeen tulee muokkausajatuksia: vetoketjua varten taustakankaan voi myös leikata poikki, jolloin vetoketjun voi ommella kankaan väliin. Toki vetoketjun voi toki halutessaan peittää pienellä kangassuikaleella, mikäli paljas vetoketju näyttää mielestäsi liian viimeistelemättömältä.Ompele lopuksi taskukappaleen alareuna kiinni taustakappaleeseen suoralla ompeleella. 
Ompele samalla tavalla loput taskut. Jätä taskujen väliin 1,5 cm rako. Näin taskuihin jää sopivasti tilaa täyttöä varten.

Yhdistä taustakappaleet ja huolittele reunat: Aseta taustakappaleet nurjat puolet vastatusten. Neulaa kappaleet huolellisesti yhteen ja aputikkaa aivan reunasta.

toilettilaukun ompeluohje

Huolittele lopuksi reunat kankaasta leikatulla nauhalla. Halutessasi voit toki käyttää myös valmista kanttinauhaa. Ennen reunan huolittelua, neulaa ripustuslenkki kiinni toilettilaukun yläreunaan keskelle, lenkkipuoli alaspäin. 

Aseta nauha siten, että sen oikea puoli asettuu vasten laukun alempaa taustakappaletta. Ompele kiinni reunasta ympäri. Kantin ompeluohjeen voit katsoa erikseen esimerkiksi täältä. Kanttaa kulmat teräviksi. Voit katsoa ohjeen terävien kulmien kanttaamiseen täältä. Lähestyessäsi nauhan alkupäätä yhdistä nauhan alku- ja loppupää toisiinsa nurjalta suoralla ompeleella. Ompele loppuosa nauhasta kiinni reunaan. Käännä sitten nauha toilettilaukun päällipuolelle. Taita reuna alle ja neulaa huolella ympäri. Varmista vielä, että nuppineulat asettuvat laukun toisellakin puolella nauhan reunaan. Ompele suoralla ompeleella ympäri. Päästessäsi ripustuslenkin kohdalle, käännä lenkki ylöspäin ja ompele se kiinni kanttinauhaan.

toilettilaukun ompeluohje
Tallenna tästä ohje  itsellesi talteen Pinterestiin!


LUE MYÖS:

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.