Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kyllikki-sisustustyyny - ohje punoskuteesta neulottuun tyynynpäälliseen

neulotun tyynyn ohjeOn ihmisiä, jotka jättävät jälkeensä pohjattomalta tuntuvan aukon. Ihmisiä, joissa on niin paljon voimaa, että sen kuvittelee kantavan loputtomiin. Välitit, kuuntelit. Olit uskomattoman vahva, sitkeä, rakastava ja terävä loppuun saakka. Viisaat sanasi tulivat niin tarpeeseen monessa kohtaa. Olit kuningatar, jonka jämsäläinen kerrostalokolmio tuntui aina aivan palatsilta tarjoiluineen päivineen. Siihen maagisen ylevään tunnelmaan kutsuit mukaan.

Olit käsistäsi taitava. Lapsuuden ajan lahjoistani kaikkein mieleenpainuneimmat olivat minulle tekemäsi jättikokoinen koira, jonka päällä pystyi makoilemaan sekä vanhasta televisiosta tuunattu nukketeatteri ihanine eläinhahmokäsinukkeineen.

Olit kannustava. Olit ylpeä käsityöharrastuksestani ja kun Kototekoja-käsityökirjani viime syksynä ilmestyi, silmäsi eivät vielä onneksi olleet vielä niin sameat, ettetkö olisi pystynyt näkemään kirjan sisältöä. Useaan otteeseen muistit kehua kirjaani. Kerroit, kuinka olit markkinoinut kirjaani  kodinhoitajillesi ja kuinka olit tilannut sitä lahjoiksi lähisukulaisille ja -tuttaville.

Kirjaani tehdessäni halusin ehdottomasti nimetä kirjaan ohjeet kummankin mummoni mukaisesti. Halusin, että heidän nimensä jäävät, jolleivat nyt historian kirjoihin, niin johonkin kirjaan kuitenkin. Toinen mummoni: jo vuosia sitten edesmennyt ateljeeompelija, Sylvi, sai oman ohjeensa ja toinen, viime viikonloppuna viimeiselle matkalleen lähtenyt toisen. Kyllikki-sisustustyyny. - Estetiikkaa rakastavan taitavan ja rakkaan mummoni mukaisesti nimetty.

Mummoani rakkaudella muistaen haluan julkaista kirjassani olleen, mummoni mukaisesti nimetyn ohjeen blogissani. Lepää rauhassa, rakas mummoni. Sain sinulta paljon ja olen ikuisesti kiitollinen siitä kaikesta.neulotun punoskudetyynyn ohje

KYLLIKKI-SISUSTUSTYYNYNPÄÄLLINEN

Ohje: Kototekoja-kirjasta

Muhkeapintainen, punoskuteesta neulottu tyyny syntyy muutamassa illassa, nopealta neulojalta yhdessä. Tyyny neulotaan aina oikein -neuleena. Punoskuteesta neulottu tyyny tuo kivasti ilmettä sohvalle, mutta punoskude soveltuu mainiosti myös lattiatyynyihin.

Valmiin tyynyn koko: 35 x 35 cm (ohje myös kokoon 40 x 40 cm)
Neuletiheys: 7 silmukkaa ja 15 krs = 10 x 10 cm

Tarvikkeet: 

 • Paulina-punoskudetta noin 1 kg, vaalea roosa 
 • Pyöröpuikko nro 10 
 • Virkkuukoukku nro 8–10 
 • Tyynyvetoketju, n. 35 cm


1. Luo puikoille 26 silmukkaa. (Koossa 40 x 40 luodaan 34 silmukkaa.)
2. Neulo aina oikein, kunnes korkeus on yhden kerroksen enemmän kuin leveys. Päättele. Neulo toinen kappale samalla tavalla.
3. Höyrytä kappaleet silitysraudalla tai jätä neulos tasoittumaan märän pyyhkeen väliin muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli. Muotoile kappaleet oikeaan kokoon. Anna kuivua kunnolla.
4. Aseta vetoketju kappaleiden väliin ja ompele kiinni käsin. Ommel uppoaa kauniisti neulokseen, eikä sitä erota juuri ollenkaan. Voit ommella vetoketjun myös koneella, jos koneesi pystyy ompelemaan näin paksua materiaalia.
5. Käännä kappaleet oikeat puolet vastatusten ja varmista, että vetoketju on auki. Virkkaa kappaleet yhteen kiinteillä silmukoilla. Käännä työ ympäri. 


KOTOTEKOJA-KIRJA

OSTA KOTOTEKOJA-KIRJA ITSELLESI TAI LAHJAKSI


Kototekoja on kodin piensisustamiseen, laukkuihin, pussukoihin ja asusteisiin keskittynyt monen tekniikan käsityökirja. Ohjeet ovat pääosin helppoja, joten kirja soveltuu hyvin aloittelevallekin kototekoilijalle. Kirjaani  saa Adlibris-verkkokaupasta ja kirjakaupoista (Suomalainen kirjakauppa) sekä mm. Prismoista.

2 kommenttia

 1. Paljon voimia suruusi. Mummot ovat tärkeitä. <3 Onneksi sentään muistot jäävät, vaikka ihmisistä joudumme luopumaan. Kyllikki-tyyny on lempeä ja sievä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Ikävä on kova, mutta onneksi tosiaan paljon ihania muistoja. 😊

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.