Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Helppo ohje näyttävän penaalin ompeluun

penaalin ompeluohje
penaalin ompeluohje


Kun lapsista vanhempi aloittaa yläasteen ja nuorempi menee ekalle, se on luonnollisestikin nenäliinan paikka. Ehkä jopa kokonaisen paketillisen. Elämän isoja taitekohtia.

Kanavoin oman jännitykseni käsitöiden tekemiseen ja olipa kiva ommella kummallekin lapselle heidän toiveidensa mukaiset penaalit. Ja ihana oli myös käydä yhdessä koulutarvikeostoksilla. Siihen tunteeseen on helppo hypätä mukaan: miten ihana olikin lapsena hankkia uudet kynät ja kumit!

Penaalimallina tämä on minusta hirmuisen kiva. Se näyttää tyylikkäältä ja äkkiseltään voisi kuvitella, että sen ompelu on vaikeaa. Vaan eipäs olekaan. Se on tosi yksinkertainen ommella. Bongasin joskus kaupasta tällä tyylillä tehdyn toilettilaukun ja piti jo joskus vuosi sitten tehdä sellaiseen ohje. Se vaan jäi.

Tein ohjeen tähänkin videomuodossa. Löydät sen tuttuun tapaan IG TV:stäni sekä tämän postauksen lopusta.

penaalin ompeluohje

Ekaluokkalaisen penaalin vuorin ompelin kierrättäen vanhasta, rikkoutuneesta sateenvarjosta. Aika söpösti nuo Petsit kurkistelevat penaalista. 
penaalin ompeluohje
Mallia on tosiaan helppo muokata ja tehdä pienempiä tai isompia: penaaleja, meikkipusseja, toilettilaukkuja tai vaikka käsityötarvikepussukoita.

KATSO OHJEVIDEO PENAALIN OMPELUUN! 


 

Ihanaa koulun aloitusta kaikille, joilla se on edessä – joko itsellä tai lapsilla! Opena tai oppilaana.

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.