Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Askartele jättimäinen joulupallo hankauspalleroista

hankauspalloista joulupallo


hankauspalloista joulupallo


hankauspalloista joulupallo


Törmäsin joku aika sitten kaupan siivoustarvikeosastolla ruusua muistuttaviin hankauspalloihin. Pyörittelin hopean värisiä palleroita ja mietin, että voisikohan niistä tehdä jotain jouluista. Ostin kasan palleroita ja tällainen niistä sitten syntyi: jättimäinen joulupallo.

Joulupallo herää henkiin, kun sen ympärille kieputtelee valot. Metallinen pinta kun heijastaa ihanasti  valoa. Kaikkea kannattaa kokeilla. Näemmä.

Joulupallon askartelu on helppoa. Tarvitset siihen vain ison massapallon, hankauspalloja (n. 32 kpl) kuumaliimaa ja nauhaa ripustusta varten. 

Pallon askartelussa kannattaa muistaa seuraavat seikat:

1. Kiinnittä ripustusnaru todella tukevasti: itse sidoin sen pallon ympärille. Pallolle nimittäin tulee jonkin verran painoa eli kevyesti päälle liimattu ripustusnaru ei tule kestämään.Tee ripustuslenkistä riittävän pitkä, jotta pallolla on tilaa roikkua.

2. Älä pihistele kuumaliiman kanssa: kuumaliimaa tulee laittaa sekä hankauspallon pohjaan että pallon pinnalle. Näin pallot tarttuvat kiinni tiukasti. 

3. Palloja kannattaa paineilla jonkin aikaa liimauksen jälkeen. Pallot tulee myös liimata mahdollisimman lähekkäin, jottei pallon pinta jää näkyviin. Kerroksellisia hankauspalloja voi liimaamisen jälkeenkin hieman vielä levitellä käsin auki. 

joulupallo hankauspalloista

jättimäinen joulupallo hankauspalloista


KATSO OHJEVIDEO!Tutkailin samalla siivousosaston muitakin antimia. Sieltä löytyi muutakin hyödynnettävää - huomattavasti edullisemmin hinnoin kuin askartelukaupoista. Lisää pieniä siivoustarvikekoristeita siis tulossa.

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.