Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Scrunchie-kassin ompeluohje



Näyttävä Scrunchie-kassi on saanut innoituksensa hiusdonitseista ja Scrunchie-pannoista. Bongasin joskus jostain verkkokaupasta laukun, jossa oli rypytetyt hihnat. Mietin, että olisipa kiva testata ideaa ihan simppeliin peruskassiin, jota voi käyttää kauppakassina, rantakassina tai ihan minä tahansa kassina missä vain. 


Kassi on kaksinkertaisten hihnojen ansiosta jämäkkä ja kestää jonkin verran painoakin. Tämä ohjeen mukainen kassi on myös vuoritettu. Jos haluat päästä helpommalla, voit unohtaa vuorituksen ja leikata päälliosan vain taitteen verran pidemmäksi ja ommella hihnat taitteen alle. 

TARVIKKEET: 

- n. 128 cm joustamatonta puuvillakangasta

- Mikäli käytät ohutta puuvillaa, suosittelen myös tukikangasta

- Hakaneula

OMPELUOHJE:

1: Leikkaa puuvillasta alla olevan kuvan mukaiset osat. Mikäli käyttämäsi puuvilla on ohutta, silitä päällikappaleeseen (A) tukikangas. 

Osat:

A: päälliosa

B: vuorikappaleet

C: hihnojen sisäosat

D: hihnojen rypytettävä päälliosat




2: Taita hihnojen sisäosien pitkät sivut nurjat puolet (tai oikeat, sillä ei oikeastaan ole merkitystä) vastatusten ja ompele yhteen suoralla ompeleella. 


3: Taita hihnojen päälliosien pitkät sivut oikeat puolet vastatusten ja ompele suoralla ompeleella. Käännä hakaneulan avulla tuubit oikein päin.




3: Taita hihnojen päälliosien pitkät sivut oikeat puolet vastatusten ja ompele suoralla ompeleella. Käännä hakaneulan avulla tuubit oikein päin.

4. Pujota hihnojen lyhyet osat pitkien putkiloiden sisään. Kiinnitä päädyt nuppinuloilla, jotta päälliosa ei luiskahda pois paikoiltaan. Asettele rypytykset. Jätä rypyttämättä 2 cm kummastakin päädystä. 

5. Taita kassin päälliosa oikeat puolet vastatusten ja ompele sivusaumat

6. Ompele vuoriosa: aseta kappaleet oikeat puolet vastatusten: ompele sivusaumat ja pohja. Jätä pohjaan n. 15 cm mittainen kääntöaukko.


7. Neulaa rypytetyt hihnat kassin päälliosan yläreunaan siten, että hihnat menevät 2 cm yli kassin reunan. Aputikkaa hihnat kiinni yläreunasta kassin päälliosaan. 


8. Pujota kassin vuoriosa kassin päälliosan päälle: oikeat puolet vastatusten. Ompele päälliosa ja vuori yhteen yläreunasta. Käännä kassi oikein päin kääntoaukon kautta. Ompele kääntöaukko kiinni.


9. Silitä kassi ja ompele yläreunaan tikkaus. Ompele lopuksi hihnojen alareunoihin vielä vahvistavat ompeleet. Näin kassi kestää paremmin käytössä ja hihnat pysyvät varmasti kiinni. 



Tästä tuli kyllä tosi kiva! Näiden ompeluun on myös helppo jäädä koukkuun. 😊

Instagram-tililtäni löytyy kassin ompeluun myös nopea Reels-video. Sekin kannattaa kurkata. 



Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.