Naisten vaatteet

Naisten vaatteet
Naisille

lasten vaatekaappiin

lasten vaatekaappiin
Lapsille

Kotiin

Kotiin
Kotiin

JOOKOS, SANOI KOOKOS JA HYPPÄSI SUOMALAISEEN JOULUASETELMAAN


Kuinka pitkä matka on tropiikista suomalaiseen jouluasetelmaan? Äkkiseltään voisi tuntua aika pitkältä, mutta ei ehkä sittenkään... S-marketin he-vi-osasto kutistaa fyysisen matkan ja ennakkoluuloton ajattelu henkisen. Olen aina pitänyt kookoksesta: mausta, tuoksusta, hedelmän muodosta ja sympaattisesta, puumaisen karvaisesta pinnasta. Eräänä päivänä katselin kotiimme kulkeutunutta, kookoksen puolikkaasta tehtyä pientä balilaista soitinta. Hmm... voisikohan, onnistuisikohan se... Kyllä vain ja se onnistui! - Kookoksen puolikkaasta syntyi ihana pieni kynttiläkippopari, joka näyttää epäilyttävän aidosti siltä kuin kynttilä olisi upotettu aitoon kookoslihaan - tai miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan. 

Kynttiläkipon sisuksen tein huoneen lämmössä kuivuvasta savesta. Postauksen lopussa on ohje, mikäli haluat itsekin kokeilla. Minusta näistä tuli tosi kivat! Ja sopivat oikein hauskasti jouluisiin asetelmiinkin tuoden kivaa kontrastia. Saatanpa tehdä näitä muutaman lahjoiksikin ihmisille, jotka tiedän kookoksen ystäviksi. 


kookoskynttilänjalat

tuikkukippo kookoksesta
kookostuikkukippo


NÄIN TEET KOOKOS-KYNTTILÄKIPON

Näitä tarvitset:

- Kokonainen kookos (kannattaa valita sellainen, joka ei hölsky ravistettaessa tai mikäli mukana on vielä nestettä, se tulee muistaa kookoksen halkaisuvaiheessa)
- Valkoista savea (omani ostin Askarellista)
- Tuikku-kynttilä
- Pieni saha (itse käytin pientä rautasahaa)
- Tarvittaessa tummanruskeaa maalia (esim. akryyli)

Tee näin:

1. Sahaa kookos keskeltä halki kahteen osaan. Voit piirtää kookokseen valmiin sahauslinjan, jotta sahaus sujuu mahdollisimman suoraan.
2. Sahaa kummankin kookoksen puolikkaan pohjasta pieni siivu pois, jotta pohjasta tulee mahdollisimman tasainen. HUOM! Keikkuva kynttiläkippo ei ole kovinkaan turvallinen!
3. Asettele savi kippoon ja painele mahdollisimman tiiviisti (savi kutistuu jonkin verran kuivuessaan). Silittele ja tasottele pintaa.
4. Paina tuikulla keskelle reikä. Savi ei ole niin pehmeää, että tuikku uppoaisi siihen ihan helpolla. Ainakin itse jouduin kaivamaan kuoppaa veitsellä. Tasottele aukko siistiksi. Itse jätin tässä ensimmäisessä versiossa tuikkukipon saven sisään ihan vain siltä varata, että jos savi eläisi sen verran, että aukko kävisi liian ahtaaksi. Tällöin tuikut pitää aina irrottaa kuorestaan ennen kippoon asettelua. Vaihtoehtoisesti voit jättää tuikkukuoren saven kuivumisajaksi kuoppaan, mutta jätä sen ympärille vaikka kelmua tai laita pintaan öljyä, jotta saat sen irti.
5. Anna saven kuivua. Mikäli savimötikkä jää kuivumisen jälkeen pikkuisen väljäksi, sen voi liimata kiinni kookokseen, mikäli haluat varmistaa, ettei se tipahda missään olosuhteissa.
6. Lopuksi: maalaa kookoksen pinta tarvittaessa ruskealla maalilla. Tämä ei ole pakollista, mutta ainakin itse käpälöin savityön aikana kookoksen pinnan sen verran valkoiseksi. että kookoksen pinta kaipasi siistimistä.

Siinäpä se!

kookos-tuikkukippo


P.S. Blogillani on Instagramin puolella Yhden luukun joulukalenteri. Luukku löytyy hashtagin #joulutekoni takaa. Ideana on, että sisältöjä en tee minä, vaan te. :) Jaa siis jouluinen käsityösi tai askartelusi em. tägillä ja liity seuraajakseni Instagramin puolella - osallistut ihan mahtavien palkintojen arvontaan. Arvottavina on Ommellisen kangaspalkinto (2 m vapaavalintaista kangasta) ja Sokrun vuosikalenteri sekä yksi vapaavalintainen posteri.
jouluarvonta


Muut jouluaiheiset poistaukseni löydät täältä, KLIK!

Kurkkaapas esimerkiksi kanelitangoista tehty joulukuusi ja moderni kuusiryijy vanhasta nahkatakista.

6 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.