Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PIPARKAKKUTOFFEE KRUUNAA HERKKUSUUN JOULUN

Kun olin lapsi, rakastin yli kaiken kahta makua: piparkakkutaikinaa ja omatekoista toffeeta. Muistan päättäneeni, että sitten, kun olen aikuinen, minun kodissani piparit syödään raakoina. - Taikina kun oli mielestäni paljon valmiita piparkakkuja herkullisempaa. Lapsuuden haaveelleni uskollisena kehitin reseptin, joka yhdistää nämä kaksi superherkullista makua: piparitaikinan ja toffeen. 

Näistä tuli niin hyviä, että en tiedä oikein, minne ne piilottaisin itseltäni... Piparkakkutoffee on siis ihan käsittämättömän herkullista ja koostumus todella ihana: päällä rapeasti lohkeavaa toffeeta ja keskellä pehmeästi valuvaa piparkakkutaikinaa. Uu-lalaa!

Mikäli olet ton-ton-ihmisiä, nyt on sopiva hetki kääntää katse toisaalle. Tässä reseptissä ei nimittäin sokeria säästellä! ;) 


piparkakkutoffee

piparkakkutoffee
Näitä tarvitset:

- 2 dl maitoa
- 1 dl okeria
- Pieni loraus siirappia
- Hyppysellinen suolaa
- 2 rkl voita
- Valmista piparkakkutaikinaa

Tee näin:

1. Kaulitse valmis piparkakkutaikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Jätä se odottamaan toffeen valmistumista. Levitä valmiiksi leivinpaperi pöydälle/uunivuoan päälle.

2. Valmista toffee: laita kaikki ainekset piparitaikinaa lukuunottamatta pannulle tai paksupohjaiseen kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes seos alkaa olemaan jähmeähköä. Tarkkaile sävyä: tässä reseptissä tavoitellaan rapeaa koostumusta eli toffee ei saa jäädä liian löysäksi. Sekoittele koko ajan. Sopivan paksuinen seos on jähmeää ja kuparinväristä. Tumman ruskeaksi se ei saa päästä, sillä silloin se jähmettyy liian nopeasti.

3. Tässä kohtaa tulee toimia nopeasti, jottei toffee ehdi jähmettyä. Kaada puolet toffeesta leivinpaperin päälle ja levitä se lastalla tasaiseksi levyksi. Asettele valmiiksi kaulittu piparitaikina toffeen päälle. Kaada nopeasti loput toffeet kolmanneksi kerrokseksi piparitaikinan päälle. Tasoittele. 

4. Anna toffeen jähmettyä kovaksi. Leikkele sitten namuset pieniksi neliöiksi. Itse totesin sakset helpoimmaksi leikkuuvälineeksi. Veitsi helposti venyttää toffeeta. 

Sitten vain herkuttelemaan! 

Koska piparkakkutaikina ei säily ikuisesti (eikä nämä namuset kyllä muutenkaan kyllä...), suosittelen syömään ne viikon sisällä ja säilyttämään jääkaapissa. 

piparitoffee


Mikäs on sun suurin jouluherkkusi? Ootko kehittänyt jotain ihan omia vai pitäydytkö perinteisissä? 


3 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.