Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Näkymiä parvekepuutarhasta


Tänäkin kesänä mieheni teki meille ihastuttavan parvekepuutarhan. Mukaan mahtui sekä syötävää, katseltavaa että haisteltavaa. Osa sadosta kypsyy edelleen. Puutarha näytti ihanalta kirkkaassa auringonpaisteessa. Erityisesti pidin siitä kuitenkin elokuun lämpiminä kesäöinä, jolloin toisinaan sytyttelin parvekkeelle kynttilöitä. Viereisiltä parvekkeilta kuului erimaalaisten naapuriemme vaimeita keskustelun ääniä. Kaikkialla tuoksui ja pienen pöytäryhmämme ääressä istuessa tuntui kuin olisi istunut vehreässä lehtimajassa.

Ohessa poimintoja parvekkemme kivoimmista jutuista.Mansikat. Että joku on oikeasti nyt kehittänyt lajikkeen, joka maistuu täydellisesti metsämansikoille! - Suloisen makuisia ja hauskan puikulan muotoisia. 
Ruusupavut. Näitä meillä on ollut parvekkeella ainakin parina vuotena. Ne kasvavat todella nopeasti ja köynnösmäisinä niistä saa helposti kivan viherseinän tai -katon. Niin ja papuja voi siis myös syödä.  


Chili chilissimo! Sadonkorjuuta odotellaan vielä.


Kurkut. - Parhaita koskaan maistamiani kurkkuja! En ole ikinä aiemmin tiennyt, että kurkku voi maistua makealle. Näistäkin näyttää putkahtelevan edelleen uusia yksilöitä.


Tomaatit. Se kyllä aina yllättää kuinka myöhään tomaatit kypsyvät. Vasta nyt alkavat punertumaan. Näitäkään emme ole siis vielä päässeet maistelemaan.

 

Tämän kesän ehdoton suosikkimme: tuoksubasilika. Huumaavan ihana tuoksu! Valitettavasti kasvi on kuitenkin syötäväksi kelpaamaton.


Vierailija chilipuskassa.
Ruusupapujen ja tomaattien koti.

Sisustuksen puolesta emme tänä kesänä tehneet mitään mullistavaa. Eurokankaasta hankin pari farkkukankaasta tehtyä räsymattoa ja talonyhtiömme kierrätyshuoneesta bongasin etualalla näkyvän metallisen jakkaran. Sen istuinosa oli pahasti kulahtanut, joten revin sen irti ja vaihdoin tilalle farkkukankaan. 


2 kommenttia

  1. Tuoli on makee.. Sinänsä ihme, että olet pannu merkille sen, että teidän partsilla kasvaa "kasveja".. :)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.