Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

JOULUVIIRI VANHOISTA VILLAPAIDOISTA

jouluinen viiri
Sisustusblogien ja lehtien the elementti on jo pitkän aikaa ollut erityisesti lastenhuoneiden sisustuksessa viirit. Jouluhenkinen viiri syntyy pehmoisesta neuloksesta, vaikkapa vanhasta neulepaidasta. Itse käytin neulosta ainoastaan viirin päällipuolella. Tähän on kaksi perustetta: neulosmäärän minimointi ja ompelun helppous. Joustamaton kangas estää neuloksen venymistä ja näin ompelu on helpompaa kuin kaksipuoleista neulosta ommellessa.

jouluhenkinen viiri
Ja sitten hommiin! Tämän tekemisee tarvitset ompelukoneen. 
ompeluohje
ompeluohje

ompeluohje
 P.S. Itse hyödynnän terävien kulmien kääntämisessä kiinalaista syömäpuikkoa. Se on riittävän terävä, muttei kuitenkaan niin terävä, että tulisi kankaasta läpi.

ompeluohje

Silitä viirit lopuksi höyryllä tai kostean pyyhkeen läpi. Silitysvaiheessa viirejä pystyy vielä jonkin verran muotoilemaan.

Jouluviiri
Valmista! Mieheni epäili näitä dinosauruksen jättimäisen hampaiksi... Kyllä ne minun silmääni silti näyttävät ihan viiriltä. Vai mitäs itse tykkäät? :)

Kiitokset kuvauspaikkana toimineelle kahvila Villa Ullakselle! 


Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

16 kommenttia

 1. Tulipa nätti! Itse teinkin yhtenä päivänä villapaidoista sydämiä Sinun innoittamana. Ne tulevat Neidin joulukalenterin koristeeksi. Laitan kuvaa, kun saan ne blogiin.

  VastaaPoista
 2. Kivat ja ois takkakin
  . Mut meil ei saa villapaitoja leikellä..ne säilytetään maailmanloppuun asti kaapin hyllyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Älä vaan näytä tätä postausta siellä teillä... taatusti tunnistaa et mikä pusero tuossa on silputtuna... ;)

   Poista
 3. Kiva! :) tuli väistämättä idea vastaavasta versiosta, mutta tekonahkajämistä..! :)

  VastaaPoista
 4. Nätti viiri! Pehmoinen lumi tulee tästä mieleen, mutta myös lämpöisyys. Varmasti tuo materiaali vaikuttaa siihen. Valot tuo kivasti näköä ja eloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hanna! Semmonen lämpöisyys minullekin tuosta tuli mieleen. Ilman valoja on vähän pliisu.

   Poista
 5. Soma viiri! ja muutenkin kiva idea (:

  VastaaPoista
 6. No jopas ovat lämpimän näköiset viirit! Hieno idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) noissa on kieltämättä kivan lämmin fiilis. Talvinen.

   Poista
 7. Tosi nätti viiri! Nämä sopii talviseen sisustukseen muutenkin, ei pelkästään joulun ajaksi:) Tuli hauska idea mieleen että nuo viirit vois ommella sukan muotoisiksi ja tehdä sellaisen joulukalenteriviirin, eli piilottas pienet yllärit joka sukkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo niin ajattelinkin. Ja ihan samat mietteet. Mietin itsekin tuota sukkavariaatiota. Se ois hauska. Ehkä ensi vuonna. :)

   Poista
 8. Onpa hauska idea uudelleen käyttää vanhoja villapaitoja. Juuri mietin uusien joulukoristeiden tekemistä, kun kaikki vanhat alkaa olla vähän nuhjaantuneita. Joku tuollainen viiri tai banderolli olisi kiva takkahuoneeseen. Hyvä vinkki tuo syömäpuikon käyttäminen kulmien suoristamiseen.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.