Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ÄITI LÄHTEE NYT LOMALLE, MOI!

*Yhteistyössä: Taito Uusimaa

Nyt te tietysti näette mielessänne minut huojuvien palmujen alla, aurinkotuolissa ylisuuret aurinkolasit nenälläni. Turkoosina kimmeltävä meri suukottelee varpaitani. Vesi on niin lämmintä, ettei pulahdus aaltojen syleilyyn edes virkistä, mutta sekin on vain plussaa. Ajaijai. Lankaan menitte!

Minun etelän lomakohteeni oli kuulkaas Vantaa. Tarkemmin määriteltynä Hakunila. Ai et ole kuullutkaan koko paikasta? Juu, se ei ole mikään turistirysä, mutta eikös se olekin jo ihan Last Season -hommaa matkustella sinne, minne kaikki muutkin! Kahden puolikkaan päivän mittainen miniloma Hakunilaan sai aikaan ihmeitä. Kotiin palasi uudesti syntynyt Mama. :)

Käsitöiden yksi ehdoton plussa perheenäidin kulmasta on se, että niitä voi tehdä kotona: päiväunien aikana, Pikku Kakkosen viihdyttäessä lapsia tai jopa ruoanlaiton oheistoimintona. Siinä kohtaa, kun pyykkien viikkaaminen ja lelujen lattialta kerääminen alkaa tuntumaan päättymättömältä Déjá-vu-ilmiöltä, tuosta plussasta tipahtaa se toinen viiva pois. Mitä silloin jää jäljelle? - Nuupahtanut äiti, joka kiljuu perheelleen: "Mulla ei oo mitään kodin ulkopuolista elämää!"

Saatuani tällä viikolla mahdollisuuden päästä kutomaan itselleni mattoa Taito Uusimaan käsityökeskukseen, Hakunilaan, koin valtavan ahaa-elämyksen. - Olin täysin unohtanut, että käsitöitäkin voi halutessaan harrastaa myös kodin ulkopuolella! Miten ihana olikaan ottaa aikaa ihan itselle: viettää hetki rakkaan harrastuksen parissa uutta oppien. Sain uppoutua tekemiseeni rauhassa. Kukaan ei nykinyt hihansuusta ja huutanut "äitiiiiii!" Niin ihana kuin perheemme onkin, tekee toisinaan todella hyvää viettää aikaa jossain ihan muualla. Ainakin itse teen sitä nimittäin todella vähän. 

Se, että opin uutta ja sain kotiimme kauniin uuden maton oli hienoa. Vähintään puolet kokemuksen hienoudesta oli kuitenkin oma aika ja tila. Bonuksena päälle vielä visuaalista surffailua ihastuttavien materiaalien ja inspiroivien tekniikoiden keskellä. Perheenäidin huokea miniloma, jonka järjestelykään ei vaadi koko sukulaisarsenaalin hyödyntämistä lastenhoidon suhteen. Suosittelen lämpimästi! 


Tutkailepas läpi oman lähitienoosi Taito-käsityöpisteiden tarjonta ja aikataulut. Ehkä tämän tyyppinen miniloma pyyhkäisisi pois sinunkin kevätväsymyksesi. :) Taito Uusimaan kevään kursseihin ja aikatauluihin pääset tutustumaan täältä, KLIK!

Käytkö sinä käsityökursseilla tai harrastamassa muuten vain käsitöitä myös kodin ulkopuolella vai harrastatko ainoastaan kotona?

10 kommenttia

 1. Mahtava tuommonen mahdollisuus! Meillä kansalaisopisto järjestää monenlaisia kursseja. Olin menossa kankaanpainantaan huhtikuun lauantaiksi, mutta harmi, ettei osallistujia ollut riittävästi. Korukurssilla olen ollut kaksi viikonloppua. Ne on kyllä ihan lomaviikonloppuja. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä oli! Jotenkin itse vasta havahduin että eipä nno lapset nyt enää niin pieniä ole etteikö äiti voisi välillä harrastaa kodin ulkopuolellakin. :)

   Poista
 2. Tuo oli kyllä ihan huippujuttu sinulle! Minäkin olen aina silloin tällöin käynyt kansalaisopiston viikonlopun minikursseja, sellainen viikottainen on hieman hankalampi saada nyt mahdutettua aikatauluihin. Ehkä senkin vuoro tulee joskus - haaveilen ainakin värjäys, huovutus ja nypläyskurssista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa kyllä! Kovasti tykkäsin. Joo samaa mieltä tuosta, että lyhyet ja intensiiviset kurssit sopii kyl parhaiten pienten lasten äideille. Kaikenlaista ihanaahan olisi kyllä tarjolla vaikka kuinka! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että pääsit puuhailemaan kaikessa rauhassa! Minäkin olen kansalaisopistojen viikonloppukursseille joskus osallistunut (tosin täällä ei ole kurssitarjonta muuttunut vuosiin, joka vuosi laitan siitä palautetta. Olisi kiva saada uusia käsityökursseja niiden iänikuisten tilalle). Ne on kyllä mukavia irtiottoja arjesta. Nyt olen käynyt digikuvauskurssilla kerran viikossa, tosin se vaatii aikalaista järjestelyä lapsen hoidon osalta. Mieluummin kävisin viikonloppukursseja, kun ne on kuitenkin helpompi järjestää omaan elämään sopiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä ihan uusi elämys tuo kaikessa rauhassa tekeminen. Olinkin jo ihan unohtanut, millaista se on. Voi, jonain päivänä menen kyllä vielä uudestaan keramiikkakursseille. Tykkäsin siitä ihan hirmuisesti. Tuo on kyllä jännä piirre, että helposti jämähdetään tarjoamaan jotain ihan iänikuista. Ehkä iso osa kursseilla käyvistä sitten vain kuitenkin tykkää niistä. Luulisi että muuten vaihtaisivat jo uudempiin juttuihin. Ja juu totta, että nuo intensiivijutut on kyl helpompi ratkaisu pienen lapsen äidin elämässä.

   Poista
 4. Ihanalle kuulosti minilomasi, ei niin perinteinen lomakohde:) Kansalaisopiston kurssitarjontaa tiirailin syksyllä, mutta kurssien aikataulut (viikottaiset) ei millään sovi meidän arkeen, vuorotyöt, lastenhoito ym. Taito Itä-Suomella ois tietysti lyhyempiä kursseja tarjolla, mutta tämä kevät taidetaan kässäillä ihan kotosalla:) Syksyllä voisi tiirailla uudestaan, jos löytyisi jotain erityisen mielenkiintoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kivaa oli kyllä. :) Näinhän se on et kotona tehtävät käsityöt on helpompi mahduttaa aikatauluihin. Mut kyl se pienikin hetki jossain kodin ulkopuolella tekee vaan tosi hyvää ja eerityisesi käsitöissä on ihan huippua kun saa välillä tehdä keskeytyksettä. Suosittelen kyllä!:)

   Poista
 5. Kutominen on kyllä ihanaa ja meditatiivista! Kangaspuut ovat kotona, joten täällähän sitä kudotaan. Onneksi on kuitenkin oma huone! Kursseille pääsystä voin vain haaveilla: ihanaahan se olisi välillä olla sosiaalinenkin... :)

  VastaaPoista
 6. Oi, oma huonekin on jo luksusta! Se on se mistä minä voin vain haaveilla täällä HKI:n kalliiden asuinneliöiden maailmassa. Siksipä tuo harrastaminen kodin ulkopuolella olikin niin merkittävä juttu. Mukavia kutomishetkiä sinne! :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.