Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

DIY-LIGHTBOX HARMAAN PÄIVÄN KIRKASTUKSEKSI


Poikani sai syntymäpäivälahjaksi Action-kameran. "Äiti, kato, wau!" Pojan purkaessa kameraansa laatikostaan äiti keskittyi jälleen kerran epäolennaiseen (pojan mielestä). "Hei, magee muovirasia! Tarttetko tätä vai saisinko minä sen?" Siitä se idea sitten lähti...

Rasia oli minusta kuin luotu valokuutioksi! Sisustan tekemiseen kokeilin useampiakin tekniikoita. Ensin leivinpaperia. Ei toiminut. Liima ei pitänyt ja muutenkin paperi ruttuuntui nopeasti. Sitten hoksasin irtirevittävän tukikankaan. - Se oli juuri sopivan jämäkkään, valoa läpäisevää ja lisäksi ompelun kestävää. Ompelin kuution jokaiseen reunaan sauman ja leikkasin saumanvarat ihan kapeaksi. Päällimmäisen eli ns. kattokappaleen liimasin kiinni kuumaliimalla. Tekstit tein Dymolla ja sisusta on valaistu led-jouluvaloilla. Koska olin onnistunut kadottamaan laatikon alkuperäisen pohjan, tein pohjan kirjoituslehtien mustasta muovikannesta. - Kierrätystä siis aasta ööhön.

Minusta tästä tuli kyllä aikas hauska. - Oma DIY-versio Lightboxista, jollaisia näkee tällä hetkellä jokaisen itseään kunnioittavan, vähääkään sisustuksesta kiinnostuneen blogissa ja Instagram-kuvissa. ;)
Ja jotta ette ajattelisi, että olen vallan kamala ja poikansa syntymäpäivälahjasta piittaamaton äiti, kerrottakoon, että olin minä aidosti kiinnostunut siitä kamerastakin. Parit kuvauskeikatkin ollaan jo tehty yhdessä ja olen opettanut pojalleni vähän videoiden editointia.

Tuota valokuutiota tehdessäni jäin miettimään tuota termiä DIY. Sehän on oikeasti tekeemistä kuvaava sana, mutta kaikkien kielitieteilijöiden kauhuksi päätin sen olevan jo niin vakiintunut termi, että sitä voisi käyttää myös näin. Älkää kivittäkö minua aamunkoitteessa!

Kodikasta sadepäivää sinne ruutujen toiselle puolen! - Ainakin täällä päin on satanut ihan koko päivän.

6 kommenttia

 1. Hauskan jutun olet taas tekaissut! :) Minustakin DIy-sanaa voi käyttää justiinsa noin. Ihan substantiivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! No niin minustakin. Ehkä jonkun mielestä ei voi, mut eipä se haittaa. :)

   Poista
 2. Ai siinä oli tällanen laatikko.. Kiva, että se sai oman elämän.. Hieno.

  VastaaPoista
 3. Tää on hiano! Ja sopii diy substantiiviksikin ;). Diy on monet kerrat ollut sellainen sana, jonka käyttöä olen jäänyt miettimään. Alkuun vierastin sitä paljon, kun eihän se edes ole suomea :D. Vähitellen siihen tottui ja suomenkielinen versio tsi on kieltämättä aika tankero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hanna! Juu minäkään en siitä alkuun tykännyt. Oon ollut alunperin muutenkin aika tiukkis suomenkielen puolustaja ja anglismit ärsyttää. Mut jotenkin sitä onnote höllentynyt. Kun kuuntelee oman pojan ja hänen kavereiden juttuja välillä, ei meinaa ymmärtää mitään. Pelimaailma tuo englanninkieliset termit ja niitä kkäytetän suomalaisittain: "Sitten mä kickasin ja pullasin sen. Hei, tradetetaanko?" Ja sitä rataa. By by suomenkieli. :(

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.