Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ANNA VAATTEELLESI JATKOAIKA - OSALLISTU KORJAUSOMPELUN KESÄKUUHUN!


Kuinka moni takkisi on siirtynyt rikkoutuneen vetoketjun vuoksi käyttämättökelvottomien vaatteiden kasaan, tekstiilijätekierrätykseen tai pahimmassa tapauksessa suoraan roskalaatikkoon? Miten usein olet ostanut tai tehnyt uudet housut tilanteessa, jossa muutoin käyttökelpoisten housujen haarasauma on ratkennut? Kuinka usein olet piilottanut korjausompelua vaativat vaatteet jonnekin kaapin perukoille ihan vain siksi, ettei korjausompelu kuulu suosikkihommiisi? 

Tee ekoteko ja henkilökohtainen ryhtiliike: opettele korjaamaan ja tee korjaamisesta tapa. Osallistu Kototeko-blogin järjestämään Korjausompelun kesäkuu -haasteeseen! Haasteen tavoitteena on kannustaa ihmisiä pidentämään vaatteidensa elinaikaa ja luoda positiivista mielikuvaa monen ompelua harratavankin mielestä (lue: myös minun ;) ) tylsähkölle korjausompelulle. 


OMPELE PUDONNUT NAPPI, LYHENNÄ LAHKEET

Korjausompelun kesäkuu on oivallinen mahdollisuus ottaa itseään niskasta kiinni: lyhentää liian pitkien housujen lahkeet, ommella pudonnut nappi tai vaihtaa rikkoutunut vetoketju uuteen. Haasteeseen liittyen on tarkoitus tehdä vaatteen käyttöikää pidentäviä muutoksia tai korjauksia – ei varsinaista tuunausta, jossa vanhasta tehdään täysin uutta. 

Voit osallistua kamppiskuukauteen ihan vain korjaamalla kaikki sitä vaativat vaatteesi tai sitten voit osallistua myös kampanjaan liittyvään hauskaan kilpailuun. Korjausompelun kesäkuun järjestävät yhteistyössä Kototeko-blogi, Husqvarna Viking, Taito Uusimaa sekä ekologisten tekstiilien kauppa Linotte.

NÄIN OSALLISTUT

Voit osallistua Korjausompelun kesäkuuhun seuraavilla tavoilla:

Vaihtoehto 1: Korjaa ja fiksaa. Ilmianna blogini kommenttikentässä korjausompelutarpeesi ja tehtävän suoritettuasi, kerro, miten meni. Saitko tehtyä kaiken, mitä piti? Mikä oli helpointa, minkä korjaamista kenties viivyttelit? Halutessasi voit toki tehdä korjaukset ihan vain tykönäsi. - Pääasia, että ne tulevat tehdyiksi.

Vaihtoehto 2: Fiksaa vaate/vaatteet ja osallistu kilpailuun. Korjausompeluiden tekemisen lisäksi voit osallistua teeman ympärille rakennettuun kilpailuun.

Näin osallistut haasteeseen liittyvään kilpailuun: 1) Tee tarvittavat korjaukset vaatteillesi. 2) Valitse yksi korjaamasi vaate, jonka kuvaat mahdollisimman hauskasti tai inspiroivasti. 3) Lataa kuva joko tämän postauksen lopussa olevasta linkistä bogiini tai Instagramissa hashtagilla #korjausompelunkesäkuu 30.6. mennessä. Kerro kuvan linkkauksen / postauksen yhteydessä, minkä korjauksen teit kyseiseen vaatteeseen. HUOM! Vaatteen ei tarvitse olla itse tehty. Riittää siis, että kuvaat yhden korjaamasi vaatteen kivalla tavalla. Korjausompelun ei itsessään tarvitse olla mitenkään tavallisuudesta poikkeava. Inspiroivimmat kuvat / paras poseeraus palkitaan. 

Kuvakilpailuun osallistuvista kolme parasta voittaa jonkin seuraavista palkinnoista:

1. Husqvarna Vikingin lahjoittama, 60 euron arvoinen ompeluaiheinen palkinto, joka sisältää seuraavat: Singer-silitysrauta ja -nypynpoistaja, pieni ompelusetti sekä Wilhelmiina Halmeen kirja "Kaikki kaunis on käsin tehty".

2. Taito Uusimaan lahjoittama ja julkaisema kirja "Kierrätä ja sisusta - kierrätyshuovasta ja muusta". 

3. Eklologisten tekstiilien kauppa Linotten lahjoittamana 1,5 metriä noEserin kuviotrikoota.

Halutessasi voit myös jakaa omat parhaat korjausompeluvinkkisi blogini kommenttikentässä. - Mikäli niitä ilmaantuu, julkaisen niitä pitkin kesäkuuta blogissani.

Mikäli olet bloggari tai sinulla on Instagram-tili, voit kertoa seuraajillesi olevasi mukana kampanjassa tämän tunnuksen avulla. Se on vapaasti käytettävissäsi ja halutessasi myös liitettävissä mukaan kuvaasi. 
Korjausompeluiloa! :)

P.S. Mikäli haluat lukea viime vuonna kirjoittamani Korjausompelun kesäkuu -aiheisen, humoristissävytteisen postauksen aiheeseen liittyvästä lievästä tuskasta, niin tuo teksti löytyy täältä! ;)Kilpailun säännöt:

1. Haasteen/kilpailun järjestää Kototeko-blogi yhteistyössä Husqvarna Vikingin ja Taito Uusimaan kanssa.
2. Kilpailu on avoin kaikille Suomessa asuville. Jokainen osallistuja voi osallistua kilpailuun yhdellä kuvalla.
3. Kilpailu järjestetään aikavälillä 1.-30.6.2016 osoitteessa kototeko.blogspot.com sekä Instagramissa. 
3. Voittajat (2 kpl) valitaan kaikkien 30.6. ladattujen kuvien joukosta. Valinnan tekevät yhteistyössä Husqvarna Viking, Taito Uusimaa ja Kototeko. Mikäli valinnoista ei päästä yksimielisyyteen, voittajat arvotaan parhaimmiksi rankattujen joukosta. Voitoista ilmoitetaan kototeko-blogissa sekä Kototeko-blogin Instagram -tilillä. 

14 kommenttia

 1. Innostavaa! Konmarismi saa tämän myötä uuden näkökulman. 👍🏻 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mari Kondohan ei ole ainakaan ekan kirjan perusteella järin kierrätyshenkinen. Asia, joka itselläni pikkuisen tökki. Mut järjestämisen suhteen loisto-opus! :) Kondo ehkä heittäisi suoraan pois iloa tuottamattonat risat vaatteet. Minä ajattelen niin, et korjaamalla ne tuottaa taas iloa pitkään. :)

   Poista
 2. Hyvä idea! Lasten vaatteita tulee korjattua, etenkin polvia paikattua ahkerasti. Täytyypä pitää mielessä ja haastaa itsensä ottamaan erilaisia kuvia ja korjaamaan jotenkin eri tavalla kuin normaalisti, jos vaikka osallistuisikin. Hengessä mukana joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan tavallisetkin korjaustavat riittää. Kuvaan vaan hauska tai kiva tunnelma tms. Semmoinen positiivinen henki. Osallistua voi vaikka vaatteella, josta on vaihdettu vaan nappi, kunhan joku korjaus on tehty ja kuvasta huokuu hyvä meininki. :) Tää ei oo niin vakavaa kummiskaan. Iloa korjaushommiisi! :)

   Poista
 3. Miksi, oi miksi tämä pomppasi blogitilastoissani mun silmille...? Ei vaan, taidan osallistua tänäkin vuonna; tuolla on meinaan yhdet shortsit, yks tossu, säärystimet, toppatakki ja puolivalmis paita, jotka odottaa ompelijaa.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole aikoihin ollut mitään korjausompeluita. Tees suosiolla niistä kokonaan uutta. Viimeksi tein tällaisen ja siitäkin on vuosi aikaa...
  http://villananna.blogspot.fi/2015/06/reika-esiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on yksi ratkaisu, mut ei toimi ihan kaikessa. Esim. jos lapsen ulkoiluhaalarissa on pieni repeymä, ei sitä sen takia kannata paloiksi pistää ja tehdä jotain uutta, koska lapsi kummiskin tarttee sen ulkoiluhaalarin. :)

   Poista
 5. Voihan höh, minulla ei ole mitään korjausta vaativaa vaatetta :(. Liian innokkaasti olen tainnut viime keväänä ommella kaikki kaapista pois. Katsotaan, jos jokin tulisi vastaan, niin mielelläni osallistuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sithän voit vain taputella itseäsi selkään ja olla tyytyväinen. Ja ommella sit ihan mitä huvittaa. :)

   Poista
 6. Tulinpas muistelemaan, että mitenkäs se osallistumisaika tähän juttuun oli, kun sattumoisin olen tässä ommellut vanhasta uutta pitkin toukokuun loppua/kesäkuun alkua. Noin niin kuin ihan tarpeeseen siis. Tarkoitusko on, että postauksessa esitellään vain yksi vaate? Mulla kun on tekeillä juttu, jossa kaikki laitetaan samaan postaukseen. Mutta voinpas minä sitten ottaa yhden vaatteen sieltä erilleenkin ja osallistua sillä. Mä olen nyt taas niin innostunut vanhojen tuunauksesta, etten meinaa saada aikaiseksi mitään uusista kankaista, jotka olen ostanut kesävaatteita varten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuun loppuun asti voi osallistua. Postaukseesi voit laittaa miten monta kuvaa tahansa, mut jos osallistut kuvakilpailuun, ni lataa tosiaan tuonne linkin taakse vain yksi valitsemasi kuva. :)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Höh, myöhään meni ja tänään vasta sain korjauksesta postauksen tehtyä ja arvelin vielä ehtiväni kisaan mukaan kun nyt on kuitenkin vasta 30.6. aamu. :D Minun korjausompelu löytyy joka tapauksessa blogistani http://upcyclelina.blogspot.fi/2016/06/quick-elastic-band-fix-no-sewing.html ja kuva jolla osallistuisin kisaan jos mahdollista on postauksen toiseksi viimeinen kuva.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.