Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

IHAN PUSKISTA, OSA 2: TAKAPIHAN VIHRESMOOTHIE

villiyrttismoothie
Se on kuulkaas Itä-Helsingin oma puska-Pirkko, kun täällä huhuilee taas! - Kuulostaa todellisuutta pahemmalta, sillä tämä puska-Pirkko on ihan hyvätapainen ja elintavoiltaankin lähes kiitettävän tasoa. Olen nyt vain sattumoisin innostunut villiyrteistä ja -vihanneksista. 

Vaikka olen vasta villeilymatkani alussa, tuntuu jo nyt lähes käsittämättömältä, että en ollut oivaltanut, millaisen ilmaisruokakeskuksen ympäröimänä elämämme kesäaikaan. Suomessa luonto on kaupungeissakin niin lähellä, että 24/7 terveysruokala on lähes jokaisen ulottuvilla. Miksi siis höystää aamiais-smoothiensa maapallon toiselta puolelta lennätetyillä superfoodeilla, kun sen ainekset löytyvät kesäaikaan takapihalta? Pian puoli Suomea siirtyy taas kesäksi mökeilleen. Että puskiin siitä, mars! :)


maitohorsma

mustikka
villivihanneksia ja -yrttejä
Keräsin smoothietani varten maitohorsmia, voikukan lehtiä, mustikanvarpuja, vuohenputkia, kuusenkerkkiä sekä muutaman ketunleivänkin - ihan vain siitä ilosta, että ne näyttävät niin söpöiltä. Kotona meillä oli jo valmiiksi tällä viikolla kuivattamiani nokkosia. Niitä lisäsin myös sekaan. Vuohenputki oli minulle uusi tuttavuus ja sen poimiminen jännitti eniten, koska se on näistä kasveista ainoa, joka on sekotettavissa myrkkykasviin: myrkkykeisoon. Vuohenputken tunnistusohjeista löytyy hyviä vinkkejä esimerkiksi täältä.

NÄIN TEET SMOOTHIEN (2 lasillista)

Ainekset:

- Muutama maitohorsma
- Noin 3-4 vuohenputkea
- Pari mustikanvarpua
- Pienen lapsen kourallinen kuusenkerkkiä
- Muutama ketunleipä
- Halutessasi kourallinen kuivattua tai tuoretta nokkosta
- Kaksi kourallista esimerkiksi lehtisalaattia
- Puolikkaan sitruunan mehu
- Noin kaksi juomalasillista jogurttia
- Maitoa sen verran, että smoothiesta tulee mieleisesi paksuista
- Halutessasi voit laittaa sekaan myös esim. auringonkukan siemeniä
- Hunajaa makeuttamista varten oman maun mukaan

Tee näin:

1. Huuhtele kaikki kasvit mahdollisten epäpuhtauksien ja öttiäisten varalta.
2. Revi lehdet irti kasvien varsista.
3. Sullo kaikki kasvit blenderiin. Lisää sekaan muut ainekset ja sitten vain surrur.

Smoothiet ovat minusta sellaisia, että niistä tulee parhaita vain maistelemalla. Tämä on vain yksi versio ja netti on pullollaan erilaisia ohjeita ja variaatioita. Joka tapauksessa smoothiesta tuli tälläkin ohjeella ihanan raikasta ja virkistävää. Suosittelen!



vihresmoothie
vihresmoothie
Vinkki: muistathan haravoida hammasvälisi vihersmoothien jäljiltä, ettet ilmaannu vaikkapa tärkeään tapaamiseen nokkosen riekaleet suupielistä roikkuen. ;) Tämä postaus on osa kesäistä, villeilyaiheista minijuttusarjaani. Edellisen osan voit lukea täältä!

Teitä onkin tupsahdellut taas kivasti lisää seuraajikseni sekä Facebookin, Instagramin että Bloglovinin puolelle. Lämpimästi tervetuloa vain kaikki uudet lukijat! 

Virkeää ja virkistävää viikonloppua! :)

Tykkäsitkö tästä jutusta? Voit seurata blogiani, paitsi täällä Bloggerissa, myös FacebookissaInstagramissa sekäYoutubessa ja Bloglovinissa. Eli liitypä seuraajakseni, mikäli haluat seurata jatkossakin DIY-elämään liittyviä postauksia ja ilmiöitä.


17 kommenttia

  1. En ole edes ajatellut, että noita kasveja pihalta vois vaan laittaa smoothien sekaan. :D Niin, miksipä ei, pitää laittaa testaukseen!

    https://vievies.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Enpä ollut minäkään aiemmin tajunnut. Syötäviä kasveja on ihan hirmuisesti ja lisäksi ne on tosi terveellisiä. Jos googlaat vaikka nokkosen ja mustikan, ni niissä jo pelkäsyään on ihan hirmu määrä vitamiineja ja vaikka mitä. :)

      Poista
  2. Tuttuja herkkuja 👍 Mutta tuo puska- Pirkko ... ehkä olen vähän väsy mutta en saa naurua loppumaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, puska-Pikepä täällä hyvinkin... ;) enpä tiedä mistä moinen ilmaus edes tuli mieleen. :)

      Poista
  3. Tuttuja herkkuja 👍 Mutta tuo puska- Pirkko ... ehkä olen vähän väsy mutta en saa naurua loppumaan

    VastaaPoista
  4. Kyllä mullakin tulee Puska-Pirkosta ihan erilainen mielikuva. :D Miksi minä en oikein ole innostunut vihersmoothieista? En ole kyllä koskaan maistanutkaan. Jotenkin epäilyttää... Pitäisköhän mun kuitenkin kokeilla pieni satsi? Ehkä sun innoittamana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No epäilemättä! ;) Kyllä minäkin suhtauduin pitkään epäluulolla vihersmoothieihin, mut sit kokeltuani tykästyin. Maistuuan ne toki vihreältä, mut ei oo paha. Makua voi pehmentää vaikka banaanilla tai kookosmaidolla. Inkivääri myös tuo kivan terän. Tuon ohjeen halusin nyt tehdä mahd. kotimaisesti. Koklaa ihmeessä! :)

      Poista
  5. Kiitos taas ohjeesta ja innotuksesta :)

    VastaaPoista
  6. Semisti epäilyttävää, voiko tuon saada kurkusta alas ;) Ei vaan, tosi kiinnostavaa! Pitääpä lukea lisää aiheesta. Hih, Puska-Pirkko :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se maistuu ihan samalta kuin vihersmoothiet ylipäätäänki. Vihreältä. :) Kokeile, ni sittenpäs tiedät! T. Puska-Pirkko :)

      Poista
  7. Kuulostaa hyvälle! Meillä äiti teki pienenä ollessani (sekä iän että koon) voikukka-salaattia usein, se oli kyllä yllättävän hyvää. Hortoilu on hauskaa puuhaa, luonto tarjoaa niin paljon kaikkea maukasta ja ennen kaikkea terveellistä syötävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpäs! Ollaan kyl aika hyvin onnistuttu etääntyyn luonnosta, koska aika vähän näitä muita luonnon antimia hyödynnetään - marjoja ja sieniä lukuunottamatta. Minusta hortoilu on kyl kiva osoitus terveemmästä suunnasta.

      Poista
  8. Olen kyllä sellainen "sievä" kurkku, että ei menisi alas. Pahinta on ennakkoluulokin vielä! Mutta bongasin yrttikävelyn jonka järjestää yrttikouluttajat täällä lauantaina. Jos aika antaa myöden lähden mukaan. Ja katson sitten muuttuuko mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuo kuulostaa ehkä erikoisemmalta mitä onkaan. Mee ihmeessä yrttikävelylle! Oispas kiva. Voisin tulla kaveriks, jos asuisit lähempänä. :)

      Poista
  9. Meillähän on sitten lähiruokaa, vaikka muille jakaa! Pitääkö järjestää villikurssi Villa Iiriksen pihamaalla. Kerää itse syötäväsi! 💚 Uskon olevan herkkua! Kokeiluun! Tuija

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.