Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

VIISI VINKKIÄ DIY-HELLEPUKEUTUMISEEN

Mikäli iltapäivälehtien lööppejä on uskoman, meitä hellitään nyt kesäisillä keleillä. - Mikäs sen kivempaa! Helteet ovat monelle naiselle saman tyyppinen juttu kuin ensilumi helsinkiläisille: se yllättää. "Apua, mulla ei oo mitään päällepantavaa!" Tähän akuuttiin, ikkunoiden takana häämöttävään kriisiin tulee pikalaastaria tässä, olkaapas hyvät! Kokosin yhteen muutamia taannoisina kesinä tekemiäni kesävaatteita. Saat vapaasti lainata ideoita tai soveltaa, kuten parhaaksi katsot. 

1. RANTAKAFTAANI KAHDESTA HUIVISTA

Tästä ei kesäasu juuri enää helpommaksi tule. Kaksi samankokoista huivia, jotka ommellaan yhteen olkapäiltä ja sivuilta. Tadaa! Ranta-look on valmis. Illan viiletessä huivi tai neuletakki niskaan, niin tarkenee. Itse olen käyttänyt tätä myös helletunikana farkkujen kanssa. Oman kaftaanini materiaalina on ihanan vilpoisa silkki. Lisää kuvia täältä

2. HIHATIN PASHMINA-HUIVISTA

Jollet jo ole Konmarittanut omia pasminahuivejasi ja niitä on kertynyt kaappisi pohjalle jokaisessa mahdollisessa värissä, niin tässäpä vinkki: pikkuisen ompelua ja huivi taipuu hihattimeksi. - Täydellinen lämmitin ja vaikka juhlamekon asuste. Siihen löydät ohjeet täältä


3. LAUKKU VANHASTA NEULEPAIDASTA

Tätä ideaa muhittelin viime kesänä pitkään. Että mahtaisiko onnistua ihan tuosta vain. Ja kyllähän se onnistui. Hihat ommellaan yhteen ja alareuna kiinni. Halutessaan vuori sisään ja vetskari päälle. Rento kesäkassi Zero Waste -meiningillä neulepaidasta


4. PIENELLÄ JUJULLA ILME PERUSMEKKOON

Aina ei tarvitse tehdä monimutkaisesti. Perusmekostakin voi saada tosi kivan pienellä jujulla. Näin helposti ihan tavallinen hellemekko muuttui astetta tyylikkäämmäksi: olkahihnat sipaistaan selkään solmuksi. Tämä mekko oli yksi suosikeistani viime kesänä. Lisää kuvia täällä


5. HELPOT JOKA PAIKAN LÖKÄPÖKÄT

Näille pöksyille naureskelin vielä viime kesänä, että tulipahan tehtyä - tuskin tulee käytettyä. Kuinka väärässä olinkaan! Nämä nyt vain on ihan älyttömän mukavat jalassa. Lökäpökillä olen ollut rannalla, pyöräilemässä, siivonnut kotona ja olenpa saattanut pyörähtää ihan kaupungillakin. The Diy Stories -blogin Paulina teki myös tämän tyyppiset. Näyttävät kyllä minusta tyylikkäämiltä Paulinan kaltaisen pitkän ja hyvin hoikan ihmisen päällä. Itse tein omani muistaakseni ottamalla kaavat käytössä olevista pyjamanhousuistani. ;) Paulinan käyttämä Alexanrda Peg -kaava kuulostaa myös aavistuksen hehkeämmältä kaavavaihtoehdolta kuin pyjamahousut. ;) Pointtina joka tapauksessa, että nämä on helpot ja kivat. Mukavan vilpoisat myös.



Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle iloa. Blogiani pidempään seuranneille nämä olivat muikkareita, uudemmille lukijoille ensiesitys. 

Ja lopuksi vielä tiedotus. Alahan jo kaivella kaappien perukoilta vuoden aikana sinne kertyneitä, korjausompelua odottavia vaatteita. Kyllä, tänä vuonnakin Kototeko-blogi kannustaa kaikkia mukaan universumin tylsimpiin, mutta niin hyödyllisiin bileisiin eli vuorossa on jälleen Korjausompelun kesäkuu! Tarkemmat ohjeet ensi viikolla. Pysyhän kuulolla! :)



Ihania hellepäiviä!



15 kommenttia

  1. Äh, ehdit ensin. Mun piti tehdä myös tämmönen postaus :) Ihania ideoita ja hei, mulla on myös tuota sinivalkoista kangasta kuin sun mekossa <3 Ihana kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut tee ihmeessä! Eihän se mitään haittaa, vaikka minäkin tein. Hassu. ♡ Ja kiitos! Sinun postaustasi odotellessa! :)

      Poista
  2. Hehe, nauratti tuo kaavajuttu 😃 Mitäpä sillä alkuperällä nyt niin jos lopputulos on suht sama. Lökäpökät on kyllä kiva vaihtoehto ainaisille pilleille! Tuo mekko ristikkäisillä olkaimilla näyttää tosi ihanalta . :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! :) Just kaivelin lökärit taas esiin kaapista. Vähän näyttää sauma auenneen lahkeesta. Täytyy fiksata, ni käyttöön pääsevät jälleen tänäkin kesänä. :)

      Poista
  3. Hah, onpa hauska tuo neulepaidasta tehty laukku. :) Oiskohan meidän huushollissa joku neulepaita, joka kävis tuohon tarkoitukseen? :) Oi joi, mulla onkin nyt ihan pieni korjausvaatekasa, kun olen edelleen jatkanut sitä käytäntöä, että kuun vaihtuessa suoritan ensin korjauskasan ja sitten vasta uusien kimppuun. Hyvin on toiminut tämä systeemi. Mutta jospa kävisin ufojen ja pitkällisten projektien kimppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi! Siitä tuli kyl aikas kiva. Sellainen mukavan rento ja huoleton. Mut tuohan kuulostaa ihan loistavalta, että oot noin johonmukaisen jämpti korjausompelussa! - Ihailtavaa! Itse en ole siihen vielä kyennyt. ;)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Toi hihatin syntyis ehkä minunkin ompelutaidolla. On niitä huiveja muutama.. Ja toi rantakaftaani on täydellinen🐦

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kokeile! Se on kyl superhelppo. Ja kivasti huivimainen olematta kuitenkaan huivi. Pysyy päälläkin paremmin. Ja kiitos! :)

      Poista
  6. Hyviä luovia ideoita! 💕 Tuija

    VastaaPoista
  7. Ihania kesäisiä asuja ja asusteita :). Tuollaiset lökäpökät olisikin mainiot, vilpoisat ja mukavat päällä.

    VastaaPoista
  8. Hauskoja ideoita, olipa onni, että löysin blogiisi!

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.