Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Frillapaita elastaanittoman ompelun haasteeseen

frillapaita


Viimetippa, se paras tippa. Tai sitten ei. Niin siinä joka tapauksessa kävi tälläkin kertaa. En olisi oikein tänäänkään ehtinyt ja mieleni visioi jos jonkinlaista seliteajatusketjua liittyen huomiseen aprillipäivään. Päätin kuitenkin ryhdistäytyä. Olisihan se nyt ollut oikeasti melko noloa järjestää ompeluhaaste, johon jättää itse osallistumatta!

#Elastaanitonompelu-haaste päättyy siis tänään. On ollut ihan mahtava seurata Instagramin puolella upeiden elastaanittomista kankaista tehtyjen vaatteiden ja asusteiden valmistumista. Suurkiitokset kaikille haasteeseen osallistuneille! Monenlaista olettekin tehneet: housuja, paitoja, laukkuja. Vaikka sun mitä. - Ja todellakin loistava osoitus siitä, että elastaani ei ole ehto ompelemiselle. Ilmankin pärjää. Ainakin tarvittaessa ja osassa vaatteista suorastaan jopa loistavan hyvin.

Tämä oma paitani on ommeltu Eurokankaan viiden euron tarjousinterlockista. Kangas joustaa hyvin, mutta myös palautuu. Tässä siis minusta erittäin hyvä esimerkki joustavasta, elastaanittomasta neuloksesta. Paita on muokattu Burdan yksittäiskaavasta. Siinä ei ollut valmiiksi liehuhihoja, eikä frilloja. Ne muokkailin tähän itse. Jonkin aikaa huomasin keskustelevani korvieni välissä siitä, että mahtaako frillapaidoisssa olla yläikärajaa. Päätin, ettei ole ja tein sellaisen. Tällä paidalla ehdin vielä rimaa hipoen sopivasti osallistumaan myös Mehukekkereiden #paitamaaliskuuhun. 
frillapaitafrillapaita
Mutta katsokaas, mitä kaikkea ihanaa te olettekaan tehneet tämän kuun alla elastaanittomista kankaista! Voi olla, että illan aikana tulee vielä lisää, mutta tässäpä tämän hetkinen koosten. Hurjan hienoa, kuinka innolla ja ennakkoluulottomasti lähditte mukaan!

Mitä sitten opin tästä haasteesta ja Outi Les Pyyn aloittamasta ajatusvyörystä elastaanin haittoihin liittyen? No, varmasti elastaani tykyttää takaraivossani jatkossa ostopäätöstä tehdessäni. Monessa kohtaa pystyn hyvin sen hylkäämään, mutta esimerkiksi lasten vaatteissa en kylläkään. Ainakaan kokonaan.

Ohessa vielä alkuperäinen postaukseni tähän teemaan liittyen:

Onko elämää ilman elastaania?

Minun oli tarkoitus ommella tähän haasteeseen liittyen toinenkin paita, mutta tuolla se nyt odottelee vieläkin paloina. Aika ei vain nyt yksinkertaisesti ole oikein riittänyt muuhun kuin käsityökirjani tekemiseen. Blogissanikin on ollut tämän kuukauden aja hyvin hiljaista. Aika ei nyt vain meina riittää blogikäsitöihin. Vaan kyllä se tästä pikkuhiljaa helpottaa ja aikaa vapautuu muuhunkin.

Oikein ihanaa pääsiäistä sulle! :)


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.