Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Pupukorvalliset ja töpöhäntäiset luistimien suojat - versio 2

pupukorvalliset luistinsuojat
pupukorvalliset luistinsuojat
Oi lumi, talvi ja kiihtyvää vauhtia lisääntyvä valo! - Niin ihanaa. Jääkentät saavat myös esiteinin kaivautumaan ulos pelibunkkeristaan ja vieläpä vapaaehtoisesti! Hämmentävää... 

Kasvuikäisen lapsen kohdalla luistimien hankinta on edessä lähes joka talvi. Meidän perheessä luistimia ei osteta yleensä koskaan uutena. Niin turhaa, sillä hyväkuntoisia käytettyjä luistimia saa nopeasti kasvavaan lapsen jalkaan todella edullisesti. 

Viikko sitten kävimme kuopuksemme kanssa hakemassa Facebookin Marketplacesta löytämäni luistimet. Hiljaa mielessäni toivoin, että luistimien teräosan pituus ei eroaisi merkittävästi edellisestä koosta. Vaan kyllä se erosi. Juuri sen verran, että oli aika heittää hyvästit viime talvena ompelemilleni pupukorvallisille suojille. Ei auttanut kuin niellä pettymys ja ommella uudet. Tällä kertaa oikaisin designissa sen verran, että jätin kasvot kirjomatta ja ompelematta. Tyylillisesti siis hivenen simppelimmät, mutta silti mielestäni edelleen söpöt. Bonuksena pörheä töpöhäntä.


pupukorvalliset luistinsuojat

pupukorvalliset luistinsuojat
pupukorvalliset luistinsuojat
pupukorvalliset luistinsuojat
Viime talvena tekemieni suojien materiaalina käytin softshelliä. Nyt en kuitenkaan halunnut lähteä kangaskauppaan näin pienen kangastarpeen vuoksi. Koska kaapistani ei löytynyt sofshelliä, päätin kokeilla suojien tekemistä vuosia sitten ostamastani hiilen harmasta ulkoiluvaatekankaasta. Koska ulkoiluvaatteisiin tarkoitettu kangas on melko lörppöä ja eikä järin kestävä materiaali suoraan teriä vasten, vuoritin suojat vanhasta fleece-takista leikkelemälläni vuorilla. 

pupukorvalliset luistinsuojat

Tein suojat viime vuonna tekemälläni ohjeella, jonka löydät täältä. Poikkesin siitä ainoastaa siltä osin, että lisäsin suojiin vuorin. Ulkoiluvaatekangas toimii suojien materiaalina oikein hyvin, mutta sofshellin ompelu on huomattavasti miellyttävämpää ja siitä tehtynä pupusen profiili pysyy paremmin kuosissaan. Näillä mennään nyt kuitenkin tämä talvi. Tällainen simppelimpi malli toimisi kivasti kyllä aikuistenkin luistimissa. 

Seuraavaksi taitaa olla luistimien hankinta edessä itselläni. Lukioikäisenä hankkimistani luistimista puskee jo naulat läpi ja läpät ovat painuneet ikitaitoksille ja hiertävät ikävästi jalkaa. Ehkä noilla käyttövuosilla voi jo ihan hyvällä omallatunnolla hankkia uudet. Tai todennäköisesti kuitenkin käytetyt, kunhan eivät ole yhtä käytetyt kuin omani.

Ihania pakkaspäiviä! 

Lue myös:


2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! ❤️ Kurkkasitko myös ne mun viime talveksi tekemäni (linkki postauksessa). Nepä vasta söpöt olikin. 😊

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.