Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Ohje juomapullo suojuksen ompeluun

juomapullon suojus

Tiedätkö sen tunteen, kun kuvittelet keksineesi jotain uniikkia: äärimmäisen näppärää ja kivan näköistä. Itsetyytyväisen muikeana lilluttelet omassa yksityisessä illuusiossasi ja myhäilet: tätä ei taatusti ole kukaan vielä aiemmin keksinyt. - Ainakaan juuri näin toteutettuna ja tästä materiaalista.

Näine mietteineni marssin jokunen viikko sitten urheiluliikkeeseen etsiäkseni itselleni ihan tavallisen, mutta lasisen juomapullon. Ajatuksenani oli korvata sporttiset kumikuoret itse ommellulla korkkikankaisella ja tarrakiinnitteisella suojuksella. Sellaisella tyylikkäällä, joka istuisi täydellisesti ja oikeastaan erityisesti työpaikalla käytettäväksi.

Kiersin läpi kaupan toisensa perään tuloksetta. Lasisia pulloja ei näyttänyt olevan myynnissä missään. Yhdessä urheiluliikkeessä niitä oli kyllä ollut, mutta olivat päässeet jo loppumaan. Kunnes sitten viimein onnisti: "Joo, täällä on tällaisia, oikein kivan näköisiä," totesi myyjä avuliaasti viittoillen hyllyn suuntaan. Ja siinä se sitten oli silmieni korkeudella: korkkikankaiseen suojukseen verhottu lasinen juomapullo. - Tarrakiinnitykset ja kaikki.

Kuin märkä rätti vasten kasvoja.  Pakotettu pudotus alas uniikin vision kuplasta. Se tunne lähentelee klonkun sormuksen menetystä, jota voisi rankimmillaan seurata riipivä kauhun sekainen, syvältä kumpuava huuto: "Noooouuuuuuuuuuu.....!!!" Se totaalinen pettymyksen tunne lähentelee taatusti tuntemuksia, joita Rautanaamio-leffan pahiskuningas kokee päätyessään itse maskin alle.
juomapullon suojus

juomapullon suojusjuomapullon suojus


Päästyäni yli järkytyksestä marssin niska aavistuksen kyyryssä kangaskauppaan. - Sentään siinä kaupan versiossa ei ollut alikeommeltua pisaraa. Olin ajatellut tehdä kaksi suojusta, joista toisessa olisi myös pohja ja reuna ulottuisi korkealle. Vaan se ainoa helposti irrotettavilla sporttisuojuksilla verhottu lasinen juomapullo ei ollutkaan suora. Niinpä päädyin ompelemaan kahdet enemmän käden pidikkeinä toimivat koristeet. Uskon, että lasinen pullo kestää kyllä aikuisen käytössä ilman totaalisuojustakin.

NÄIN TEET PULLON SUOJUKSEN

Tarvikkeet:

- Korkkikangasta
- Mustaa nahkaa tai tekonahkaa
- Tarranauhaa

Tee näin:

Pisaramallisen suojuksen ohje:

1. Mittaa pullosi ympärysmitta ja korkeus. Mikäli pullosi on suora, voit tehdä suojuksen alhaalta ylös saakka. Mikäli pullo taas on keskeltä kapeampi, kuten omani, on suojus helpoin tehdä vain keskiosaan.
2. Leikkaa korkkikankaasta kaksi kappaletta 6,5 cm cm pullon ympärysmittaa leveämpi pala korkkikankaasta (sis. saumanvarat). Korkeus pullon korkeuden mukaan + 1 cm saumanvarat.
3. Piirrä itselleni kaava pisaralle. Sen avulla pisarasta on helpompi tehdä symmetrinen. Jäljennä kaavan avulla korkkikankaan keskikohtaan pisaran muoto. Kiinnitä palanen mustaa nahkaa pisaramuodon taakse. Ompele korkkikankaan päältä pisaran muoto. Leikkaa sitten korkkikangas irti pisaran ompeleen vierestä. Leikkaa kankaan takaa ylimääräinen musta tekonahka.
4. Leikkaa tarranauhasta sopivan mittaiset palat. Tarran sopiva mitta on korkkikangaspalasen korkeus miinus noin 3 cm.
5. Ompele tarrapalan toinen puoli kiinni korkkikangaspalasen oikealle puolelle päätyyn: palaan, jossa ei ole alikeompelua. Ompele tarra siten suoralla ompeleella, että sen ylä- ja alapuolelle sekä reunaan se jää hyvin tilaa saumoja varten. Ompele tarran toinen puoli alikeommellun korkkikankaan päätyyn samalla tapaa kuin edellinenkin tarrapala. Tässä kohtaa kannattaa vielä mallata korkkikangasta pullon ympärille ja varmistaa, että tarrakiinnityksestä tulee todella napakka. Tarraa kannattaa siis tarvittaessa siirtää aavistuksen kauemmaksi korkkikankaan päädystä, mikäli tarpeen. Ompele tarra kiinni suoralla ompeleella.
6. Aseta korkkikangaspalaset oikeat puolet vastusten ja ompele yhteen suoralla ompeleella. Jätä kääntöaukko. Viistoa kulmat ja käännä oikein päin. Tikkaa suoralla ompeleella noin ympäri noin 0,5 cm etäisyydeltä.

Valmista!

Raidoitettu versio ommellaan tismalleen samaan tapaan kuin pisaramallinenkin. Sillä erotuksella, että ensin ommellaan raitapalat kiinni toisiinsa ja tikataan. Sen jälkeen jatka kuten edellä.

juomapullon suojus
juomapullon suojus

Ihanaa viikonloppua!


Seuraa Kototekoa:


4 kommenttia

 1. Onpa kivan näköiset suojukset! Toivon pullollesi parempaa onnea kuin minun kappaleelleni - sain vuosi sitten paremmalta puoliskolta joululahjaksi maailman ihanimman, lasisen teetermarin. Viime viikonloppuna sen tie tuli kuitenkin päätökseensä kun yliopistolla joku töhö ohikulkija tiputti kassini. Kriks vain, ja kauttaaltaan suojapussissa ollut pullo oli täysin säpäleinä. :( Kolahdus ei edes ollut kovin kova, mutta selvästi just kohtalokkaassa kulmassa. Ei se siis aikuisen käytössäkään kovin paljoa vaadi, vaikka itse olisi kuinka huolellinen. Aion kyllä kaikesta harmituksesta huolimatta ostaa vielä toisenkin lasisen pullon, se on niin helppo pitää puhtaana ja rikkoutuessaan kierrättää että mielestäni kalliimpi hinta ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi ei... Joo onhan tuossa toki aina riskinsä. Mut hei, living on the edge... 😜

   Poista
 2. Kauniit suojukset!
  Hih, mulla kävi korkkikankaan kanssa vähän samalla tavalla. Etsin Pinterestistä kettukorttiin ideoita, kun hoksasin, että korkkikankaastahan sellainen olisi kiva. Niin oli jonkun muunkin mielestä ollut. :D No, tein silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Joo aika harva idea kyl on lopulta täysin uniikki. Ihmeesti sitä on kautta aikojen keksitty saman tyyppisiä juttuja eri puolilla maailmaa. 🤔

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.