Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ZERO WASTE - VANHASTA MEKOSTA IHAN UUTTA

helsingin rautatieasema

Muutama vuosi sitten ostin Tarton torilla järjestetyltä kirpputorilta mekon, joka näytti ihanalta. Ihastuin ensisijaisesti sen raikkaaseen raitakuosiin. Mekon malli osoittautui kuitenkin heti alkumetreillä aavistuksen epäsopivaksi. Se ei vain istunut yläosasta oikein mitenkään. Konmarituksenikin keskellä tämä mekko sai kuitenkin armahduksen, sillä kuosi tuotti edelleen iloa - hylättynä vaatekappaleenakin. Koska en kuitenkaan halunnut säilyttää sitä enää tyhjän panttina, oli asialle tehtävä jotain. Siispä sakset käteen! Mekon alaosasta syntyi hame ja yläosasta clutch. Hametta varten kaventelin alaosaa reilusti, aavistuksen kynämaiseen malliin. Alkuperäisestä vaatekappaleesta ei jäänyt jäljelle lopulta kuin muutama epämääräinen suiro. - Jopa mekon helmin koristellut olkanarut hyödynsin. Niistä tuli kiva hihna clutchiin. 

Olen tainnut jossain yhteydessä mainitakin intuitiivisesta värisilmästäni. Se siis tarkoittaa sitä, etten välttämättä tietoisesti valitse yhteensopivaa väriskaalaa, vaan se tapahtuu usein ihan itsestään. Tämä kuvauskeikka - juuri ennen vanhempieni kesämökille lähtöämme konkretisoi kaikessa huvittavuudessaan tuota ominaisuuttani. Kuvausta edellisenä päivänä mietin sopivaa kuvauspaikkaa ja juna-asema tuntui heti hyvältä. Päästyäni asemalle tajusin kyllä heti, miksi: VR:n mainosmisu täällä, moi! ;) Ei nyt sentään tismalleen sama vihreän sävy, mutta kivasti toistuvat silti yhtiön brändivärit lähes identtisinä asuissani... :)

kierrätysommeltu hame

Ja kyllä, näet aivan oikein, tittididiii: olen viimeinkin uskaltautunut kokeilemaan virkkausta! Olen suunitellut sitä pitkään ja hartaasti. Nyt uskaltauduin ottamaan koukun käteeni. Ensiajatukseni oli tehdä tiskirättejä, mut hohhoijaa... tylsää! Ja sitäpaitsi intouduin heti kokeilemaan tätä laukussani näkyvää virkkaustekniikkaa (en nyt muista noiden silmukoiden nimiä - asiantuntevammat saavat kertoa, mitä olivatkaan), niin eipä tuolla koukkukoolla yhdistettynä käytössäni olevaan lankaan kovin imutehoista tiskirättiä olisi tehtykään. Clutchin päällystykseen nuo silmukat sopivat minusta ihan täydellisesti. Kivasti pilkistää hamekuosi läpi, mutta ei kuitenkaan niin ilmeisen samistelevasti kuin jos olisin tehnyt pussukan käyttäen pelkästään hamekangasta. 

Summa summarum: kuten arvelinkin, tykästyin virkkaamiseen ihan heti. Se on tosi kivaa ja huomattavasti rentouttavampaa kuin ompelu. Lisäksi sen ohessa voi helposti jutustella lasten kanssa ja seurata heidän leikkejään jne. Ompelu sulkee huomattavasti tiiviimmin tekijän ihan omaan maailmaansa. Erityisesti näin kesäaikaan on myös ihan huippua, että käsityötä voi kuljettaa mukanaan. Raahaapas nyt sitä Husqvarnaa sitten jonnekin rantsuun... No, en toki ompeluakaan aio hylätä, mutta mukavaa vaihtelua tuo koukun heiluttelu silti on.

virkattu clutch
clutch
itse ommeltu clutch
helsingin rautatieasema


kierrätysompeluna hame ja clutch

kierrätysompelu
Ja hei, vielä muutamia päiviä aikaa osallistua Korjausompelun kesäkuuhun, hop!

Moni tuntuu pitävän näin kesäaikaan pientä taukoa tai rennompaa tahtia ainakin bloggauksesta. Itse aion mennä ihan fiiliksen mukaan. Todennäköisesti tahti hidastuu jonkin verran ja saatanpa jonkun tauonkin pitää. Oman haasteensa käytettävissä olevaan aikaan tuo se, että lomailun sijaan tämä täti menee heinäkuun alusta alkaen töihin. Saa nähdä, missä määrin aikaa jää bloggaukselle. Missään nimessä en ole sitä kuitenkaan hylkäämässä kuitenkaan. - Niin mukava teille on täällä höpötellä. :)

Ihania heinäkuun alkupäiviä sinulle! 


21 kommenttia

  1. VR:n mainosmisu! :D Kylläpäs ne värit täsmäävätkin hyvin. :)
    Ihanan raikas hame kyllä tuli. Ja pussukka kans. Itselläkin on nykyään aina virkkaus mukana, kun lähden jonnekin. Nyt juhannusreissuillakin virkkasin kaikki automatka. Mulla kesäkuusta kuoriutuikin oikein hyvä tuunauskuukausi. Montakohan vaatetta olen tuunannut uuteen kuosiin. Varmaan kohta parikymmentä. Eilen ompelin Neidille mm. tunikan omasta tunikastani, hihattoman mekon imetysmekosta, housut haalareista ja hameen mekosta. Oma vaatekaappi vajeni ja Tytön kaappi sai tarvittavaa täydennystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi! Juu kylläpä vain mätsäävät värit VR:n kanssa! ;) tosi huvittavaa. Mut ootpas sinä ollut ahkera tuunailija. Vanhasta uutta -jutuista tulee kyl aina niin hyvä mieli. :)

      Poista
  2. Siis kuin hieno hame ja clutch! Raitaa ei mikään voita. Virkkaminen on kyllä ihanaa (kuten neulominenkin) ja parasta on tuo läsnäolo, jota ei tosiaan ommellessa tavoita. Huippua kierrätystä kyllä. Itsekin kavensin yhden raskausajan mekon sopivammaksi ja taas toimii. Oman vaatekaapin tutkiminen ja tuunaaminen on kyllä hauskaa puuhaa ja ah niin ekologista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sinikka! Raita on kyl niin kivan raikasta ja tykkään tuosta kirkkaasta vihreästä. No äläs muuta viserrä - hauskaa ja ekologista! :)

      Poista
  3. Ihanan raikas asu. Sopii hyvin sinulle :) Itsekkin juuri kaivoin omasta kaapista mekon joka muuttui kahdeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo mä huomasinkin. Sä ootkin kyl ihan omaa luokkaasi tuunaajana. Hirmuisen tehokas, taitava ja nopea. :)

      Poista
  4. Hienosti hyödynnetty! Ja ymmärrän kyllä, miksi olet silmäsi tuohon raitakuosiin iskenyt - itsekin olisin :)

    VastaaPoista
  5. Ootpa sinä nättinä näissä kuvissa! Kivan rento, mutta silti tyylikäs asukokonaisuus, ihan sun näköinen. Ja passaa kyllä upeasti maisemaan :). Mukavaa töihin paluuta myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Kivasti sanottu. Ja kiitos myös töihinpaluutoivotuksista!

      Poista
  6. Ihanat kuvat!! Voi että :) ja kiva, että virkkaus vei mukanaan. Ihan fiksua aloittaa nopeasta työstä, ite tahkoan peiton kanssa :p Elokuussa deadline :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♡ Kyllä tuo virkkaus tuntuu tosi kivalta. Halusin alottaa sellaisesta mikä valmistuu takuuvarmasti. Nyt seuraavaksi tekisi mieli jo kokeilla jotain haastavampaa. Peitto, ohhoh! No riittää ainakin tekemistä! :)

      Poista
  7. Komppaan edellisiä: Upeat ompelukset ja hienot kuvat! :)

    VastaaPoista
  8. Jee, sinä teit sen! Hienon näköistä jälkeä sait virkkaamalla aikaan. Ihana asu ja sinä :). Intuitiivinen värisilmä on hauska. Itsekin olen törmännyt samaan ilmiöön. Kerran häävieraana ollessa ei tosin tuntunut kovin mairittelevalta, kun olin kaikkien koristeiden kanssa tismalleen samaa sävyä :D. Siis vaatteiden puolesta (kuka nyt maidonvalkeaa, hieman punertavaa sävyä valitsee teemaväriksi ;)). Hämäävää oli vielä se, että kutsussa oli käytetty ihan eri värejä, joten arvaukseni koristeiden väristä heitti pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! ♡ Ihana oot! Naurattaa tuo sun värimätsi hääkoristeiden kanssa. ;)Hih, no eiks maidonvaalea vois olla ihan elegantin tyylikäskin? Siitä voisi kirjoittaa ainakin Danielle Steelimaiseen tyyliin: "häätila oli koristeltu elegantin vähäeleisesti maidon vaalealla ja norsunluun värillä." ;)

      Poista
  9. Aika hauska sattuma:) Taidat päästä suunnittelemaan VR:n hlökunnalle kohta uudet työasut:) Hame on tosi nätti ja raikas, siisti ja simppeli myös. Tykkään tuosta asukokonaisuudesta.
    Sinua taidettiin muuten varoittaa, että virkkaamiseen jää koukkuun:) Tykkään kans virkkaamisesta, mutta en osaa toimia ilman tarkkoja kaavioita ja ohjeita:) Sinulta luonnistuu tuo homma tosi hienosti ja luovasti, kiva kun uskaltauduit kokeilemaan. Kaunis laukku:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tilausta VR:ltä odotellessa... ;) Ja kiitos. Juu kyllä tuo on koukuttavaa hommaa. Mä oon aina semmonen et opettelen tekniikan ja teen sit jotain ihan omaa. Tosin eipä tää nyt vielä niin kovin kummoista säveltelyä vaatinut. Mut ehkä se tästä lähtee. :)

      Poista
  10. Aivan loistavat kuvat =) Toi kangas on kyl kaunis! Ihanan raikas! Hienon hamosen sä siitä teit ja aivan ihana tuo sun laukku ♥ Ja oikeassa olet, ei tuosta virkkauksesta olisi ollut siivousliinaksi =) Laukkuun se sopii passelisti!

    Virkkaus on kyl mukavaa ja rentouttavaa! Mulla on lähes poikkeuksetta virkkuu mukana mihin ikinä menenkin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! :) Juu ei tuolla virkkuuhommalla ois pöydälle kaatuneita maitoja kuivailtu ;). Joo nimenomaan: virkkaus on rentouttavaa. Ja kivaa ja tykkään just siitä et se kulkee mukana.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.