Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

OMENAPIIRAKKAVOHVELIT SYKSYN HERKKUHETKIIN

omenapiirakkavohvelit

Omenapiirakkavohvelit. – Herkku, josta ei taatusti puhuta, ainakaan hyvällä, elämäntaparemonttiryhmissä.  Ja jos totta puhutaan, minunkin olisi hyvä käsitellä tätä aihetta ainoastaan teoriatasolla, koska remontti on käynnissä tässäkin osoitteessa. Häntä koipien välissä, niska kyyryssä tunnustan: söin kaksi. Ja taikinakulhokin kiilsi… Hups!

Jossain vaiheessa netissä levisi vinkkivideoita erilaisista vohvelipannulla tehtävistä ruoista. Ajatus niistä jäi kytemään mieleeni ja jonain syyskuun alun tummana iltana idea pompahti ulos ajatussammiostani omenan muotoisena. Omenapiirakkataikinasta tehdyt vohvelit! Visio sai veden kielelle, eikä toteutus ainakaan vähentänyt herahtelun määrää. Slurps, sanon mä! Tässäpä siis kertakaikkisen herkullinen ohje omenapiirakan uudelle muodolle, Apple Pie 2.0.


omenapiirakkavohvelit
omenapiirakkavohvelit

omenapiirakkavohvelit

Näin teet ompenapiirakkavohvelit
(noin 8 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl luonnonjogurttia
1,5 dl maitoa
1 muna
75 g rasvaa
1,5-2 dl sokeria
2 isoa omenaa
Kanelia

Päälle: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sulata rasva. Sekoita jogurtti, maito ja munat yhteen. Sekoita sekaan sokeri, rasva ja kuivat aineet.

Kuori ja raasta yksi iso omena raastimen isoimmalla pinnalla raasteeksi. Sekoita raaste taikinan joukkoon.

Paista vohvelit pannulla rasvassa. Sirottele päälle ennen kannen sulkemista vielä pikkuisen sokeria ja kanelia. Mikäli taikina tarttuu omenasta johtuen kiinni kanteen, voitele myös yläpuoli.

Vatkaa vaniljakastike. Anna vohvelien jäähtyä hieman. Niiden maku on parhaimmillaan huoneen lämpöisinä. Ripottele valmiin vohvelin päälle vielä pikkuisen sokeria ja kanelia. Sitten vain päälle vaniljakastiketta ja raastettua omenaa.

Halutessasi voit kääriä vohvelit wrap-muotoisiksi ja täyttää ne valmiina taskuina.

omenapiirakkavohvelit


Omenapiirakkavohvelit voit toki tehdä mistä tahansa suosikkipiirakkasi reseptistä. Pahoja näistä ei saa tekemälläkään. Muodoltaan ovat tosi kivoja: nipun näitä nappaa helposti mukaan vaikka syksyiselle eväsretkelle. Kahvia tai teetä vain termariin ja omenapiirakkavohvelit leivinpaperiin käärittyinä polkupyörän koriin . Sitten vain ulos syyskuiseen kuulauteen nautiskelemaan ja herkuttelemaan.

Kurkkaapa myös ohjeeni universumin nopeimpiin tikkujäätelöihin.

Muita herkutteluaiheisia postauksia löydät blogini ylävalikosta kohdasta herkuttelu. Makeita herkkuja löydät täältä. Osio on blogissani melko uusi ja täydentyy pikkuhiljaa.

Tämän kuun tähän mennessä suosituin postaukseni on ollut tumman tukan sävytys kahvilla. Kotikauneudenhoitoon liittyviä postauksia on tiedossa jatkossakin, mutta seuraavaksi on taas käsitöiden vuoro. :)

Tunnelmallista viikonloppua!


11 kommenttia

  1. Kiva idea!
    Söin aikoinaan yhdessä vohvelikahvilassa omenavohveleita, joissa omenanpalat lisättiin taikinan päälle raudalle ja rauta laitettiin kiinni. Tuo raaste toimii varmaan kätevimmin :) pitäisikin tehdä vohveleita joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilin eka just noin, mut tarttuivat kiinni siihen kanteen. Siks päädyin raastevaihtikseen. Toimii! 🙂

      Poista
  2. Ihana idea ja niin houkuttelevan näköisiä! Minäkin olen bongaillut noita vohveliraudalla tehtäviä herkkuja ja suunnittelinpa yhdessä vaiheessa jopa kirjaakin sellaisista herkuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vohvelipannusta on kyl yllättävän moneksi. Tietty sit jossain kohtaa ainakin itse jo mietin, et mikä on oikeesti järkevää ja mikä vaan jotenki jännää..esim. makaronilaatikon tekeminen. 🤔

      Poista
    2. Hahah..kröhöm.. mä olen tehnyt mac and cheesiä vohveliraudalla :D Tuli ihania!

      Poista
  3. Enpä ole koskaan tajunnut, että vohveleihin voisi lisätä esimerkiksi omenaa. Huippu idea! Tämä täytyy laittaa testiin.

    Kohti Joulua -joulublogi

    VastaaPoista
  4. Kiitos syksyisestä reseptivinkistä! Oijoijoijoi, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä.

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä. 🙂 Nää on kyl herkkua. Tosin niin tuhteja, et yks vohveli riittää viemään herkkuhimon. Ainakin hetkeksi. Itse huomasin vaivihkaa napostelevani näitä sillai, et repäsin irti aina pikkuisen palasen. Että vähän niin kuin itseltäkin salaa... 😉

      Poista
  5. Näyttää aivan hurjan herkulliselta <3

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.