Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NIMEN PAIKKA


Kun lapsen vaatekaapit ovat pullollaan omatekoisia vaatteita ja koittaa päivä, jolloin lapsen on määrä aloittaa päiväkoti, iskee paniikki. - Kuinka nimikoin vaatteet, joissa ei ole valmiiksi lapun lappua? Toki netistä saa tilattua nimikointilappuja, mutta, mutta... En nyt oikeastaan haluaisi hankkia erikseen mitään lappusia. Siispä valitsin oikotien.

Mikäli vaate on valmistettu vaaleahkosta kankaasta, leikkaan samasta kankaasta pienen lappusen, taitan kaksinkerroin ja ompelen kiinni sivusaumaan tai niskaan. Jos vaate on valmistettu niin tummasta kankaasta, ettei tussi erottuisi siitä, ompelen nimilappusen yksinkertaisesti toisesta, vähän vaaleammasta kankaasta.

Sitten vain kangastussilla nimi päälle tai jos omistaa kirjainleimasimen, niin sillä sitten. Very Simple. Toimii.

Tässä menetelmässä on myös se hyvä puoli, että trikookangas on huomattavasti pehmeämpi kuin perinteiset nimikointilaput. Erityisesti niskaan ommellut laput ovat olleet aina poikamme inhokkeja. Melkein joka ikinen lappu on saanut jossain kohtaa "kutittaa"-tuomion. Trikoonimikointi on siis myös ihoystävällinen ratkaisu.

Mitenkäs teillä nimikoidaan omatekoiset vaatteet?

3 kommenttia

 1. Loistoidea. Nimittäin viimeksi tänään kirosin kun valkeat laput loppui! :)
  kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjoo - tähän mennessä olen lätkinyt "minut on valmistettu kierrätysmateriaalista" lappuja niin, että teksti jää saumaan piiloon.

   Poista
 2. Kiitos, kiva, jos oli apua! :) Itsekin havahduin tuohon "mullistavaan" ideaan vasta äskettäin. Mietin, että höh, hyvänen aika, eihän sen nyt tuon mutkikkaampaa tartte olla! :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.