Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

DIY-VAATTEIDEN ULKOILUTUSTA JA PALANEN TARTOA

Jo vuosien ajan perheemme traditioihin on kuulunut noin viikon verran Viroa. Mieheni äidillä on kakkosasunto Tartossa ja niinpä paikkaan on helppo mennä ja elellä kodinomaisesti yhdessä perheen kanssa. Näiden vuosien aikana olemme ehtineet matkustella Viroa ristiin rastiin. Koska Viro on pieni maa, siellä pääsee nopeasti vaihtamaan maisemaa. Suurin osa maan kaupungeista on kuitenkin melko pieniä, lähes kylämäisiä. - Niissä on mukava viettää päivä tai pari, mutta sitten on taas mukava palata Tartoon, jossa on oikeastaan kaikki, mitä toivoa saattaa. Tämän postauksen yhteydessä esittelen pieniä Tarto-makupaloja ja niiden yhteydessä itse tekemiäni vaatteita. Blogini vakiolukijat ovat varmasti ainakin osan niistä nähneet jo aiemminkin. Tässä vaatteet ovat osana matkakertomusta. Tervetuloa mukaan Tarto-tourneelle! :)


Jos minun pitäisi luonnehtia Tartoa yhdellä sanalla, se olisi "miellyttävä". Kaupunki on mukavan kompakti ja yliopistokaupunkina ilmapiiri on avoin ja kivalla tavalla kultturelli.

Tarto on yhdistelmä kauniisti entisöityjä, upean koristeellisia rakennuksia ja vastapainona maalia hilseileviä seinäpintoja. Shoppailun ystäville on tarjolla isoja ostoskeskuksia ja mm. kivoja kenkäkauppoja, joista erityisesti kesän alun jälkeen saa ihastuttavan naisellisia kenkiä hyvin edullisesti.
Ihastuttava kasvitieteellinen puutarha levittäytyy laajlle alueelle. Paikka on kuin luotu kesäpäivän piknikille.


Lounas ravintolassa tai iltapäivän leivoskahvit kahvilassa - ulkona syöminen on Tartossa Suomea edullisempaa, mikäli osaa etsiä oikeat paikat.

Kakut. - Kyllä, kiitos! Eestiläiset kakut ovat ihan omaa luokkaansa: täydellinen yhdistelmä makeaa ja
raikasta, eikä yleensä koskaan liian imelää. Ainoaksi miinukseksi laskettakoon se, että niitä on helppo syödä tolkuttoman paljon...

 Kaupunkia halkova Emäjoki tarjoaa mahdollisuuden myös rantalomailuun.


Eikä tässä vielä kaikki. Todellakaan! Seuraavassa postauksessa päästään itse asiaan. Jos kuvittelit, että Tallinna ja Kanaluks on ainoa ompeluharrastajan pyhiinvaelluspaikka, niin väärinpä luulit! Erityisesti heinäkuun alekauden aikana Tarto on ompeluharrastajan maanpäällinen paratiisi. Siitä tarkemmin seuraavassa postauksessa.

P.S. Mitäs tykkäät blogini uudesta ulkoasusta? Joo, tiedetään, ei nyt mikään kaikkein persoonallisin. Tätä tyyliä on lifestyle- ja muotibloggauspuolella (joihin en siis itseäni lue) noin 3/4 blogeista. Tällainen ilmava ja vaalea, suht yksinkertainen raami antaa kuitenkin erittäin hyvät puitteet kuville ja tarinoille. Siksi siis tämä. Templaten hankin Etsystä. Tällä mennään ainakin toistaiseksi.

P.P.S. Mikäli haluat seurata blogiani säännöllisesti, voit valita minkä tahansa seuraavista:

Blogger
Instagram (löytyy nimellä Kototeko)

2 kommenttia

  1. No mä tykkään tästä ulkoasusta kun sulla on kivoja kuvia ja ne ovat parhaimmillaan isoina. Voit myös saada näissä isoissa otoksissa hienosti yksityiskohtia näkyville. Tartto alkoi myös kovasti kiinnostamaan oli sen verran pätevä matkailumainos. Hyvää kesää ja antoisaa lomaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Joo, suosittelen kyllä lämpimästi Tartoa. Ei ole mikään extreme-paikka, mutta kiva ja monipuolinen. Kerrotaan Petrin kans molemmat mielellään vinkkejä, jos haluat sinne matkustella. :) Jollei ole autoa, ni sinne pääsee Tallinnasta bussilla about 2,5 tunnissa.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.