Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PAHOITTELUT PITKITTYNEESTÄ TOIMITUSAJASTA

Rakas päiväkirjani...

Minun on tunnustettava sinulle jotain. Nolouden oppikirjan ensimmäisen luvun ainekset ovat kasassa.

Kaikki sai alkunsa kesäkuun alussa. Tai oikeastaan juuret juontavat paljon pidemmälle. Tässä tiivistelmä siitä, mitä oikeastaan tapahtui.


Maaliskuu: Ompelun ohessa vilkaisen tuolini selkänojalle kerääntynyttä vaatekasaa: paita odottaa napin ompelua, yhdet housut lahkeiden fiksausta, toiset paikkaamista ja kaventamista, kolmannet vetoketjun vaihtoa. Lisäksi tyttären legginssien sauma repsottaa alareunasta ja yksi oma hameeni pitäisi lyhentää ja kaventaa. Vaatekasa on niin ahdistava, että siirrän sen suosiolla vähän loitommaksi. Huh, johan helpotti.

Huhtikuu: Mieheni muistuttelee minua housuistaan, joiden vetoketju oli määrä vaihtaa jo useita kuukausia sitten. Käy ilmi, että projektia varten hankittu uusi vetoketjukin on jo ehtinyt katoamaan.

Toukokuu: Saan muikkarin lyhentämättömistä housuista ja muistakin täytäntöönpanoa odottavista korjausprojekteista. Paidan nappi on odottanut ompelua viime kesästä asti. Syyllisyys jäytää sisuskalujani. Kurkotan käteni kohti lyhennystä odottavia housuja. Ei, ei vain pysty. Tuntuu kuin joku olisi pinnottanut housut teflonilla. Ote ei vain kerta kaikkiaan pidä. Housujen vieressä oleva kangaspino sen sijaan on kuin seireenikuoro... ”Come, come...” Nälkäisenä kurkotan kohti uutta ompelupojektia. Eivät ne korjausompelut minnekään katoa! Valitettavasti...

Kesäkuu: Kuun alussa saan neronleimauksen: entäpä jos korjausompelu onkin ihan yleinen vastemielisyyden kohde. Mitäpä jos tästä tekisikin puoliksi vitsillä, puoliksi tosissaan kampanjan! Korjausompelun kesäkuu. Joo, korjausompelubileet. - Tylsimmät bileet ikinä! Tällä saisin sitoutettua itsenikin tekemään kaikki ne korjausompelut, joita olen siirtänyt kuukaudesta toiseen, sillä enhän nyt kamppiksen äitinä kehtaisi luistaa itse.

Kesäkuun 1. vko: Kampanjani saa FB:n ompeluryhmissä innostuneen vastaanoton. Kohtalotovereita tuntuu olevan paljon. Moni uhkaa lähteä mukaan. Jes, hieno homma! Tällä buustilla jaksan itsekin. Puran ensitöikseni miehen housujen lahkeiden taitteet voidakseni aloittaa lyhentämisen. Hyvällä alullaa ollaan jo siis. Facebookin ompeluryhmässä kerron uudesta metodistani: nykyisin teen aina niin, että mikäli minulla on korjausommeltavaa, teen aina ne ensin ja vasta sen jälkeen palkitsen itseni varsinaisella ompelulla. Ei siis enää ohituksia!Kesäkuun 2.-3. vko: Jostain syystä en meinaa saada ommeltua housujen lahkeita. Hmm... no, jos nyt ihan vain vähän kannustaisin itseäni vireeseen ompelemalla itselleni jotain. Syntyy tunika, sitten farkkulegginssit. Sitten tytölle Playsuite. Entäpäs se korjausompelu sitten? Minusta alkaa tuntumaan siltä kuin seisoisin pelilaudalla ja joku palauttaisi minut yhä uudestaan aloitusruutuun. No, minähän olen aina ollut tunnetustikin viimetipan ihminen. Viimeisellä viikolla sitten. Tässä kohtaa otan kuitenkin itseäni niskasta kiinni. Korjaan ja kavennan mieheni yhdet housut. 1/6 done.Kesäkuun 4. vko: FB:n Saumanvarassa järjestetään ompeluhaaste: ompele setti. Ai kun kiva idea! Kyllä mä tähän ehdin osallistumaan. Syntyy mekko ja sille kaveriksi käsilaukku. Korjausompelu? OMG! Kuun viimeisen päivän ilta. Ei oo todellista! ”Sä siis todella mokasit ton jutun. Nyt kyl kerrot totuuden siellä blogissasi tai minä kerron... No, vuoden päästä sitten uusiksi”, mieheni naljailee. Ja syystä. Häpeissäni, niska kyyryssä, heinäkuun ensimmäisenä päivänä ompelen paitaan napin, ratkon vetoketjun irti housuista ja ompelen tilalle uuden. 3/6 done. Heinäkuun kolmantena päivänä lyhennän mieheni housujen lahkeet ja korjaan tytön legginssit. Myöhässä, mutta silti edes jotain. 5/6 Finished. Oma hameeni saa jäädä odottamaan syyskelejä tai seuraavaa Korjausompelun kesäkuuta. Toivon mukaan se sujuu vähän paremmin.

Itseäni paremmin Korjausompelun kesäkuusta suoriutuneista esimerkkejä täältä:  

Purppuravilla
Päivänsäteen Menninkäinen
Suorat saumat

Sujuikos teillä muilla yhtään paremmin kuin minulla? Kiitokset kaikille kamppikseen osallistuneille! Otetaanko uusiksi ensi vuonna? (Lupaan tsempata.) :)

10 kommenttia

 1. Ompelu ei aina suju haasteista huolimatta 😀. Lohduttaa lukea, että muillakin välillä ompelun aloittaminen on haastavampaa kuin maratoni. Mutta hei, sait kuitenkin valmista kalenterin sivuista tai päivistä viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se tuli todellakin nähtyä ja koettua. Joo, kyllähän voi olla, että kummiskin ilman tätä tempausta kaikki korjausompelut olisivat edelleen tekemättä... ;)

   Poista
 2. Hyvät bileet oli:) Ja hauska oli myös tunnustuksesi, kertoo, miten vastenmielisestä asiasta on kyse:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli mukavaa, niin mukavaa kuin nyt suinkin tuon aihepiirin pariss avoi olla! :) Rehellisyys maan perii, ei tässä nyt oikein tohtinut muutoinkaan toimia kuin tunnustaa vain ihan rehellisesti. ;)

   Poista
 3. Itse korjasin noin kymmenen vaatetta heti silloin kesäkuun alussa tämän projektin innoittamana, vaikka olin pari päivää aiemmin luvannut, että minun "pitää" korjata ne vasta heinäkuun alussa. Nyt kasaan on kertynyt taas pari-kolme vaatetta. Ne korjaan heti alkuviikosta, että pääsen sitten uusien ompelusten pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Onnittelut reippaudesta, jollaista näillä kulmilla ei ole juuri nähty. ;)

   Poista
 4. Hih, hauska :) mutta toi on niin totta! Ja täällä kans mies osaa hoitaa muistuttelun ja kettuilun! Ompelis itte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ihmisten on niin vaikea tajuta et korjausompelua ei voi edes verrata muuhun ompeluun. Siitä puuttuu kaikki inspiraatio ja uuden luomisen viehätys. Plääh!

   Poista
 5. Hih. Tuolla olisi minullakin pino korjausompeluun meneviä vaatteita.. Mutta ei kun ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uutta korjattavaa pukkaa täälläkin. Mut sori, mä oon nyt lomalla... ainakin korjausompelulomalla. Mielellään mahdollisimman pitkällä sellaisella. :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.