Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

LÖKÄPÖKSYT JA HÄIVÄHDYS UUNO TURHAPUROA

Mietitkö koskaan jotain vaatetta tehdessäsi tai ostaessasi, että onkohan juuri tämä SE The Vaate. - Se, joka tänä kesänä on kiva, mutta kenties jo ensi kesänä sen katsominen aiheuttaa migreenikohtauksen, hallitsematonta nykimisistä ja äkillistä pahoinvointia? Nopea katsaus ympärille. Ketään ei näy. Vähin äänin kiikutat vaatekappaleen naapurien huomaamatta UFF:n keräyslaatikkoon. Sen jälkeen taputtelet traumaattisen vaatemuistosi nopeasti samaan muistilokeroon yhdessä vyölaukkujen, salihousujen ja olkatopattujen takkien kanssa. Tästä ei puhuta.

Minusta tuntuu, että minä tein juuri nyt sellaisen vaatekappaleen. Kyllä minä tuosta paidasta tykkään ja housuistakin juuri nyt. Silti takaraivossani tuntuu epämiellyttävä tykytys. Jostain sieluni syövereistä kuuluu tukahtunut huuto: "Tyttöseni, astuit juuri trendiharhaan! Tuo vaate näyttää jo silmissäsi kammottavalta jo ensi kesänä."

Kuin ajatuksilleni alleviivaukseksi: "Äiti, sulla ei oo ikinä ollu tollasia housuja." "Äiti, et kai sä meinaa laittaa noita housuja kaupungille. Kotihousut!" Mitäpä tuohon lisäämään. Joo, onhan nuo. No, ihan älyttömän kivathan ne on jalassa. (Toim. huom. Niin on Crocsitkin. Ja pörrösukat. Ja, ja, ja...) Housut jäivät yläosasta vielä aavistuksen turhan väljiksi. mutta koska niissä on taskut, en jaksanut alkaa kaventelemaan. Seuraaviin (Get Real!) sitten kapeampi yläosa...Musta perustoppi vesiputouskaula-aukolla. Tästä minä tykkään! Tällaisia peruspaitoja tarvitaan aina. Menee housujen ja hameiden kanssa. Paita syntyi tosi nopeasti, noin vartissa. Malli on helppo muokata perus paidan kaavasta. Pääideana on se, että kaula-aukon kohdalta vedetään yläreuna suoraksi, olkapäiden tasolle ja ylös, etuosaan lisätään matskua eli levennetään. Selkeä, kuvallinen ohje löytyy täältä

Kuva ei tee oikeutta paidalle. Kaulus on vähän hassusti ja oma asentokin ihan kumma. 8-vuotias kuvaajani ei suostunut yhteistyöhön viittä minuuttia kauempaa. Ja senkin hampaita kiristellen, karkkilahjonnalla.


Mikä on sinun inhokkiompeluksesi tai trendiharha-askeleesi? Totuuden hetki on tullut. Kaikki salat julki! ;) 

P.S. #Blogitarinasi-haasteessa on vielä vapaana kaksi haastepaikkaa. Käy nappaamassa omasi: kerro blogisi tarina ja haasta kaverisi.

8 kommenttia

 1. Musta paita tyylikäs... Turhapuropaitakin hauska... Housut😉...👀

  VastaaPoista
 2. Jos joku lähtee niin paita :D tykkään housuista! Verkkopaidassa sen sijaan aavistus liikaa turhapuroa mutta korjaantuuko jos pitää alla pitkähihaista trikoopaitaa? Sillon ei verkko niin pomppaisi silmiin? Vesiputouspaita muchos bueno!

  VastaaPoista
 3. Heh, joo. En tiedä, mikä tuossa on. Alunperin olin ihan innoissani, et tästä tulee kiva paita. Jotenkin ei vain toimi se(kään). Mut täytyy kokeilla, jos olisi kivempi niin, et alla ois vaikka valkoinen toppi tai pitkähihainen trikoopaita. Luulen, että tuo musta toppi alla nostaa kanssa sitä verkkoa niin vahvasti esiin. Täytyy testailla. Kyllä näitä hutijuttuja tulee aina silloin tällöin tehtyä. Ei voi mitään. Kiva ois kuitenkin vähitellen löytää selkeästi semmoinen oma tyyli, joka kantaa, eikä tulisi niin paljon huteja. Joku suunta kyllä on löytynyt, mutta ehkä oon persoonana kanssa niin sellainen poukkoilevan innostuva, että mahtaako ikinä sellaista täysin stabiilia tyyliä löytyäkään. Sitä, kyllä haen jo ihan senkin vuoksi, etten pidä vaatteiden kertakäyttökulttuurista yhtään. Usein sitä huomaa kyllä, että vaatekaapin käytetyimpiä vaatteita on jotkut hyvin simppelit paidat, joita voi yhdistää minkä kanssa vain. Veikkaan, et tuo musta vesiputouspaita tulee menemään siihen kategoriaan.

  VastaaPoista
 4. Kivaltahän nuo näyttää! Housut varsinkin on hienot. Ja mukavan näköiset! Just olin tulossa ehdottamaan, että jokin kirkkaan värinen toppi paidan alle, mutta onko se sitten liian ysäriä. Jos ei mitään neonpinkkiä kuiteskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Olen myös yllättänyt itseni tykästymällä noihin housuihin. Olen käyttänyt niitä lähes päivittäin! On niin mukavan rennot. Mut tykkäänkö vielä ensi kesänä... se jää nähtäväksi... ;) joo täytyy koklaa tuota paitaa vähän eri aluspaidoilla. Tai sit pilkon sen osiin ja teen vaikka topin, jonka alla on valmiina jo valkea trikoo. Tosin toppina se saattaa muistuttaa vielä enemmän turhapurosta... ;)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.