Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

LONG LIVE, RENEW MAMA!

Vielä reilu vuosi sitten kotiamme asutti nainen, joka poistui vaatekaapiltaan pääsääntöisesti kiukkuisen näköisenä. Mutruisten huulien välistä saattoi kuulla tyytymättömällä marinalla höystetyn, luuppina pyörivän mantran: "Mulla ei oo mitään päällepantavaa!" Olin lopen kyllästynyt siihen ja halusin antaa lähtöpassit koko tyypille. Siitä oli nimittäin sukeutunut juuri sellainen nainen, mistä en kertakaikkiaan pidä. - Se ei huolehtinut omien tarpeidensa täyttämisestä edes siinä määrin, että sukkalaatikossa olisi ollut omia sukkia, vaan lainaili ohimennen miehensä sukkia. - Millainen NAINEN tekee sellaista?! Nyt sai riittää perheen tarvelistalla itsensä viimeiseksi niittaaminen ja siitä seuraava tyytymättömyys. 


Tein blogiini aiheeseen liittyvän tilityksen 17.1. ja julistin projektin nimeltään Renew Mama alkaneeksi. Se oli oma henkilökohtainen projektini, johon tosin kannustin muitakin ompelevia äitejä osallistumaan tahoillaan. Postaus sai äidit havahtumaan ja lopulta minua pyydettiin perustamaan Facebookiin oma ryhmä tämän teeman tiimoilta: ompelevien äitien pelastusryhmä Renew Mama sai alkunsa. Meitä olikin siellä lopulta sellaiset 80 ompelevaa äitiä. Mukavaa oli, mutta nyt näyttää siltä, että ryhmä on ehkä ajanut asiansa tai ainakin se on jollain tapaa tullut tiensä päähän. On siis aika sanoa hyvästit tuolle ryhmälle ja siihen kuuluneille ihanille naisille, vaan ei tokikaan sen teemalle. 

Omalta kohdaltani voin sanoa, että Renew Mama -projekti onnistui täydellisesti. Jopa siinä määrin, että olen jo saanut itseni kiinni erilaisten tarpeiden keksimisestä. Ennen projektin alkua olin se tympeä mutristelija vaatekaapilta, päivää. Renew Maman myötä mutristelija häipyi ja nykyisin meillä asuu nainen, joka ärsyyntyy vaatekaapilla korkeintaan siitä, ettei sieltä löydä mitään. Kaapin sotkuisuudestakaan ei tosin voi etsiä syyllistä kovin kaukaa...

Tässä yhteenvetoa ompeluksistani, jotka olen tehnyt Renew Mama -startin jälkeen eli noin vuoden alusta alkaen. Samalla linjalla aion myös jatkaa. - Jatkapa sinäkin tai aloita - mikäli tunnistat itsesi tuosta postauksen alun kuvauksesta. :)


Kiitokset vielä kaikille Renew Mama -ryhmään kuuluneille ja sen hengessä itselleen ommelleille!

No, entäs sinä sitten: ompeletkos/ostatkos itsellesi vai onko teidänkin perheessänne ylitäydet lasten vaatekaapit ja äidin kaappi, jossa ei oikeasti ole mitään päälle pantavaa?

15 kommenttia

 1. Kiitos! Kiitos Renew Mamasta ja tekemästäsi ryhmästä. Olen ommellut tunikoita, mekkoja ja nyt viimeiseksi leggareita itselleni. En olisi lähtenyt niin paljon tekemään itselleni ilman ryhmää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva, kun olit mukana. :) Ja mikä parasta: hienoa, että olet saanut ommeltua myös itsellesi. :)

   Poista
 2. Hienoa, että ideasi on inspiroinut noin monia! Sillä on ollut tärkeä aihe ja tarkoitus ja uskon, että itse asiassa aiheesta on inspiroitunut moni muukin jo pelkästään kuulemalla ryhmästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näin on. Tuo syvempi juttuhan tuossa on se, että minusta me naiset asetamme itsemme helposti vähän sellaiseen hassuun marttyyrirooliin, jollaista kukaan ei oikeasti odota. Ja loppujen lopuksi aika pienellä saa itselleen iloa ja hyvää mieltä. Ja kun nainen/äiti on iloinen ja tyytyväinen, siitä hyötyy koko perhe - toisin kuin siitä nurisijasta.. ;)

   Poista
 3. Voi kamalaa. Mun on pakko tunnustaa tunnistavani itseni tuosta alun tekstistä. Aina lapsille jotain, itselle ei yleensä edes harvoin!
  Onhan tässä nyt pakko kunnostautua :D Mä en osaa itse mitään ommella joten kait sitä on vaan marssittava kauppaan :D :D
  Ja hei huippuprojektin kyllä olet vetässyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten vaan toimeksi! :) Vaatekauppaan, mars! Se on kummiskin tavallaan niin pieni juttu, josta paisuu helposti iso. Ja sitten ei oo enää kellään kivaa.. ;)

   Poista
 4. Upea nainen, upeita vaatteita ja upea projekti! Innostuksesi on tarttuvaa, ilolla seurailen täällä blogin puolella😊 Ompeluharrastuksen myötä olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota pukeutumiseeni. Enää ei tarvitse ostaa kaupasta sellaista vaatetta joka on vähän sinnepäin, vaan voin itse tehdä juuri sellaisen kuin haluan, tai ainakin melkein😀. Käytän nykyään myös rohkeammin värejä ja eri malleja. Ja se tunne tietysti kun saa jotain mieleistä aikaiseksi☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kauniisti sanottu. Kiitos! :) Se onkin just niin parasta, ettei tartte tyytyä kaupan valikoimiin. No ainahan visio ja käytäntö ei kyl kohtaa ainakaan itselläni, mut aika usein kuitenkin. :)

   Poista
 5. Upeita vaatteita ja hyvä projekti! Tunnistan itseni kuvauksestasi, varsinkin pikkulapsiaikana, mutta nykyään olen ommellut jo pitkään myös itselleni. On tosiaan mukavaa, kun voi kierrellä kaupoissa, mutta ei tarvitse ostaa sitä melkein istuvaa tai "tämä-olis-muuten-hyvä-mutta"-vaatetta, vaan voi tehdä sen itse ja juuri oikean kokoisena. Pidän värikkäistä kuoseista ja vierastan monien kauppojen pastellimaailmaa (varsinkin kesäisin). Tosi mukava blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivoista kommenteista! Kiva kuulla, että tykkäät. :) Niinpä just, on niin ihanaa kun voi tehdä juuri sellasia vaatteita mistä tykkää, eikä olla vain kaupan trendien ja sesonkien armoilla.

   Poista
 6. Ompelesin mieluusti enemmänkin,mutta neiti 4kk pitää pikkuisen kiireellisen :) Kuulostaa huippu kivalle ryhmälle, varmasti motivoinut ihan eri tavalla ompelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pienen lapsen kanssa onkin kyl aika haastavaa. Tosin jos on ainut lapsi, niin päikkäriajat on kyl sit jossain kohtaa kivaa omaa aikaa. Vaikka ompelulle. :) Tai sitten ihan vaan nukkumiselle. Melko tarpeellista sekin usein noin pienen lapsen äitinä. :)

   Poista
 7. Ompelesin mieluusti enemmänkin,mutta neiti 4kk pitää pikkuisen kiireellisen :) Kuulostaa huippu kivalle ryhmälle, varmasti motivoinut ihan eri tavalla ompelemaan :)

  VastaaPoista
 8. Seurasin sivusta tätä projektia, joka oli minusta todella hyvä ja kannustava. Äideillä on paha tapa ajatella ensin muita ja sitten vasta itseään (samassa veneessä olen). Tykkään sinun tyylistä ja tekemistäsi vaatteista. Niissä on persoonallinen ja tyylikäs ote. Meillä mies on se, joka muistuttaa ompelemaan itselleni. Kaupassakin työntää vaatteita eteeni, että osta nyt itsellesi välillä. Arvostan sitä, että hän muistuttaa minua ottamaan huomioon myös itseni. Jaamme kiinnostuksen vaatteisiin ja pukeutumiseen, ja rehellisimmät kommentit saan häneltä. (tunnustan, etten lähde miehen kanssa vaatekauppoihin, kun siellä kestää tuhottoman kauan...siinä suhteessa olen perheen mies)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! :) Meilläkin mies kyl aina kannustaa ja sanoo, et osta välillä jotain itsellesi. Miten se onkin niin vaikeaa! Ihan kuin nimeni puuttuisi jostain sisäisestä tarvelistasta. No ompelussa oon kyl nyt päässyt jo oikein hyvään alkuun. Minullakin on mies, jolla on hyvä silmä. Osaa aina parhaiten katsoa keskeneräisestäkin vaatteesta et mistä pitää vielä ottaa sisään jne. Iso apu on kyllä, koska en omista mallinukkea ja taakse on vaikea nähdä. Pisteet siis sinunkin miehellesi tuesta! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.