Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

OMPELUMAAILMAN PORCHE JA MUITA KÄDENTAITO-MESSUJEN IHANUUKSIA

Tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestetään Meidän Viikonloppu -messut, joiden yhtenä osana on Kädentaitomessut. Käväisin messuilla perjantaina. Kokonaisuutena Kädentaitomessut olivat kompakti tapahtuma, jossa pystyi jopa lapsen kanssa käymään läpi lähes jokaisen osaston. Tapahtuman näytteilleasettajissa pääpaino oli vahvasti kädentaitajissa eli näin kässäharrastajan kulmasta olisi odottanut enemmän materiaalipuolen juttuja. Tampereen käsityömessut varmasti vähän syövät tätä tapahtumaa. 

Käsitöitä on silti aina mukava ihastella, katsella erilaisten materiaalien taidokasta käyttöä ja poimia kivoimmat jutut vaikka joululahjoiksi. Näin ompeluharrastajan kulmasta järisyttävimmät hetket koettiin ompelukoneosastolla. Siitä tarkemmin postauksen loppupuolella.  

Ohessa teille visuaaliset maistiaiset osastoista, jotka jäivät itselleni mieleen. 

Hiekkakakku


Messujen ylivoimaisesti herkullisimmasta osastosta vastasi Hiekkakakku-niminen yritys. Hiekkakakku tekee leivonnaisia ja karkkeja jäjitteleviä koruja ja koristeita. Päämateriaalina yritys käyttää ekologista paperimassaa.  Tällä osastolla riitti ihasteltavaa pitkäksi aikaa.

Dominokeksikorut Domino-keksejä? Ei, vaan paperimassasta valmistettuja täydellisesti kekseiltä näyttäviä riipuksia. Nam!

Salmiakin ystävän korut. Nämäkin kuuluvat Hiekkakakun valmikoimiin. Tarkoitus oli käydä ostamassa itselleni etualalla näkyvä koru, mutta juutuin liian pitkäksi aikaa ompelukoneosastolle ja se jäi.


Kekkonen-kahvi
Mitähän tuumaisi Mr. Kekkonen, jos tietäisi, että hänen nimellään ja kuvallaan myydään kahvia? ;) Arki Designin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. nämä, kuulemma erittäin suositut Kekkos-tuotteet. Hauskan näköisiä kieltämättä.



Ceramico
Ceramico valmistaa Porvoossa näitä kauniita pikku kippoja, joiden salaisuus piilee raastavan karheassa sisäpohjassa. Sen avulla pystyy raastamaan vaikka sun mitä. - Nerokas keksintö, jonka ansiosta esimerkiksi valkosipulia tai inkivääriä ei tarvitse ronkkia perinteisen raastimen koloista. Idea on kuulemma peräisin Japanista, missä se on ollut käytössä jo pitkään. Kun en ole mikään keittiöväline-hifistelijä, en ollut tällaisiin aiemmin törmännyt. - Kaunista, funktionaalista käsityötä kohtuuhintaan. Yksi kippo maksoi 15 euroa. Näitä ostin muutaman pukinkonttiin.

Vanja Sea Murun ja Vanja Sean yhteisosasto. Ah, viimeinkin kankaita! Tämä olikin koko Kädentaitomessujen ainoa kangasosasto. Vanja Sea oli minulle entuudestaan tuntematon. Tekevät kuulemma Murun kanssa yhteistyötä. Kummankin yrityksen kuosimateriaalina on sama Jacuard-neulos. Kankaan takaa kurkkii Vanja Sean suunnittelija ja yrittäjä Rosa Piironen.



Näitä ihanuuksia löytyy myös Vanja Sean verkkokaupasta.

Ja sitten lopuksi ompelevan ihmisen tekniikkaosioon eli ompelukoneisiin. Useita ompelukonemerkkejä maahantuovan VSM Finlandin osastolla vierähtikin tovi ihmetellessä ompelukonemaailman uutuuksia. Päälimmäisin havainto oli, että koneiden työtasot ovat suurentuneet  ja valaistukseen on satsattu. Lisäksi aiemmin vain tosi hifistelijöiden tai ammattilaisten ulottuvissa olleet kirjontakoneet ovat tulleet lähemmäksi perus kuluttajaa eli niiden hinnat ovat tulleet alaspäin tai kirjontaominaisuuksia on tuotu ns. tavallisiinkin koneisiin. Tuo jäi minulle vähän epäselväksi vielä, että kummasta oli kyse. Kyllä 1600 euroa on  mielestäni silti melko huima summa, mutta kuulemma kirjontakoneeksi jo kohtuuhintainen.

Ja sitten niihin erikoisuuksiin.



Jee, vihdoinkin jotain uutta ompelukoneiden Designiin! Tyylikäs, vai mitä? Vaan eipä siinä kaikki...

Irrotettava etupaneeli korvaa sen ärsyttävän, aina tiellä pyörivän suojakopan. Loistoidea mielestäni!

Jos poikani sai messujen suurimmat kiksit Ponssen jättimäisen metsäkoneen ohjauskopissa, minä sain tämän koneen äärellä. Siis OMG! Husqvarna Viking Designer Epic. Nimesin koneen ompelumaailman Porcheksi. Eikä vähiten hinnan vuoksi: 8000 euroa! Huh... korvien välinen laskurini alkoi heti nakuttamaan, että mitä kaikkea tuolla hinnalla saisi: Uuden auton, niin ja niin monta tietokonetta... Juu, ei aivan omissa budjettiraameissani, mutta ainahan maailmassa pitää olla jotain, mikä aiheuttaa Wau-efektin. 

Tämän koneen pääjuju on tablettimaisessa kosketusnäytössä, jonka avulla kuka tahansa voi oppia ompelemaan. Laite on kytketty bluetoothilla pilvipalveluun ja sieltä se tuo käyttäjänsä silmien eteen ohjeita ja animoituja videoita esimerkiksi kauluksen oikeaoppisesta ompelusta. Tätä konetta voisi siis hyvin kutsua myös ompelumaailman Personal Traineriksi tai henkilökohtaiseksi kässämaikaksi, joka ei hermostu, vaikka kysyisit sen sadannen kerran, että mitenkäs se piilovetoketju ommeltiinkaan. 

"Porchen" avulla pystyy kuulemma ompelemaan myös tämän tyyppisiä koristeompeleita, joihin voi heittää sekaan lennossa erilaisia materiaaleja: helmiä, pieniä applikaatiojuttuja ja sen semmoisia.

Täydellisyyteen on kuitenkin vielä matkaa: Tiedustelin heti, että saakohan tuohon näytölle auki myös suoran yhteyden Facebookin ompeluryhmiin. - Voisi sitten some-harrastaa siinä ompelun ohessa vielä nykyistäkin kiinteämmin. Ei kuulemma voi. Vielä jäi siis Husqvarna Vikingille kehitettävää. ;)

* Liput messuille saatu blogini yhteistyökumppanilta Husqvarna Vikingilta.

Pikkuisen käsin tehty joulu -juttusarjanani ensimmäisessä osassa ollut arvonta on päättynyt ja voittajat on arvottu netin arvontakoneella. Kotiblogit-lehden joulunumerot lähtevät Anne Mehtäläiselle ja Päivi Nummelinille. Onnittelut voittajille! Laitan lehdet postiin heti alkuviikosta. 


Kävitkös itse Helsingin kässämessuilla? Mitä sinulle jäi sieltä mieleen? Entä oletko menossa kenties Tampereen messuille?



16 kommenttia

  1. Voi, tuollainen konehan olisi ihan unelma. Mutta unelmiahan aina pitää olla....

    Onpa tosi herkullisen näköisiä nuo "hiekkakakut".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Tavalaan. Minusta tuollaisia on ihan hauska ihastella, mutta sitten taas toisaalta minussa asustaa sellainen ristiriitainen antiteknologiatyyppi, joka haluaisi istua suunnilleen pärevalon tuikkeessa poljettavan singerin ääressä. ;)

      Poista
  2. Siis härre gyyd tota ompelukonetta. Täytyy käydä Tampereella ihmettelemässä sitä :). Hiekkakakkua ihastelin minäkin viime keväänä messuilla, lähtikin tytölle yksi koru mukaan. Ja nuo raastimett, wau, tuo täytyy laittaa ensi viikonlopuksi mieleen myös, jos ovat Treella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, äläpäs muuta sano. On se aikamoinen kyllä. Hiekkakakun jutut on kyl superihania. Monet tosin sellaisia, etten itse osaisi käyttää, mutta lapsille ois söpöjä. Ja niistä salmiakkikoruista tykkäsin. :) Raastin on tosi kiva. Ostin meille kotiin kanssa yhden ja hyvältä tuntuu. Lisäksi visuaalisesti kauniita.

      Poista
  3. No kappas, ihmeteltiin samaa Porschea! :D mikä sinänsä ei ollut ihme. Harmi, ettei törmätty. Norkoilin messuilla perjantaina monta tuntia, nimittäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. No niinpä! Ois pitänyt tajuta sopii treffit ennakkoon. Mut mä jotenkin aattelin, et kaikki varmaan menee vaan sinne Tampereen messuille, et tänne ei juurikaan ois tulossa tuttuja. Vaan luulo ei ole tiedon väärti. Ois pitänyt vaan kysyä. :)

      Poista
  4. Ihania nuo pikkupilkkumit😊.. Ja tuo ompelukone! Olis mukava nähdä sellainen, mutta ei omistaa. Riittää hyvin tyttäreltäni peritty perusbrother housunlahkeitten lyhentämiseen ja verhojen päärmeisiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eiks ookki! Ihan älyttömän kivoja. :) Juu, tuo kone on sellanen, no Porche. Ja itse oon jo sen verran kokenut ompelija, etten edes kaipaisi noin kädestä pitäen ohjeita. Mut oli siinä muutakin hyvää: ihan älyttömän iso ompelutila ja todella hyvä valaistus. Muunmuassa. Mut eipä tartte paljoa miettiä, et ostaisko vaiko ei... ;)

      Poista
  5. Mukavia messutunnelmia! Minua on kaikissa messuissa (olivat ne sitten aiheeltaan mikä hyvänsä) hämmästyttänyt aihepiirin harrastajien materiaalien vähäinen tarjonta. Kyllä löytyy vaikka mitä muuta, mutta ei niitä tarvikkeita kovin paljoa (rakennusmessuilla nyt tietysti on hankala myydä puutavaraa, mutta jotain muuta kyllä mahtuisi sinnekin). Käsityömessuihin kaipaisin kaiken kaikkiaan enemmän tarvikemyyntiä ja kankaita, messuhinnoilla tietysti :D. Tampereelle on tarkoitus mennä lauantaina messuilemaan, kuten varmaan aika moni muukin. Välimatka sinne on siedettävä päiväkäyntiä ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, kyllä minullekin se oli yllätys. Tosin tietty ymmärrettävää, että toki kädentaitajat nimenomaan ovat noissa esillä. Mut mä luulen, että nuo materiaalipuolen ihmiset on aika hyvin edustettuina Tampereella. Oispa ihana mennä, vaan en nyt pääse. Joku toinen kerta sitten. Ois ollut niin mukava tavata siellä myös kaikkia teitä bloggari-tuttujakin. Mukavia messuja sinulle! :)

      Poista
  6. Uuuh, tuo kone: Rakkautta ensi silmäyksellä. Melkoisen upea! Muutenkin ole napannut kivoja poimintoja mukaan, tykkäsin!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Sanna! Sain tosi hyvän lahjavinkin, Kekkoset lähtee tilaukseen:D Harmi kun messuilut jää edelleenkin näkemättä ja kokematta, jospa vaikka ensi vuonna sitten..Aika huimalle näyttää tuo Epic -kone, melkoista kehitystä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Mahtavaa, jos oli oikein hyötyäkin. :) Juu, olihan se. Melkoisen Epic...

      Poista
  8. Tuota konetta ihailin minäkin, mutta oma vanha Viking Husqvarna riittää minulle hyvin. Kyllä noilla Elma-messuilla myös tilkkutyökankaita myyvä PeeKoo. Hiekkakakun herkut on ihania, eikä tule kaloreita yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samoin minulle! :) Hauska noita uutuuksia on aina ihmetellä, mut vähemmälläkin pärjää. Onneksi. Ei ihan tuollaisia budjetteja ole käytössäni ompeluun. ;) Tuota PeeKoota en huomannutkaan. Ja varmasti jotain muutakin jäänyt noteeraamatta, kun oltiin aika myöhään liikkeellä ja piti kierrellä myös koneosastoilla poikani mieliksi. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.