Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

VAAHTERAN "NENISTÄ" KRANSSI


vaahteran nenäkranssi

Vaahteran siemenet tai tutummin "nenät". Minusta ne näyttävät oikeastaan enemmän maahan varisseilta pikku siiviltä. Herkkiä ja suloisia. Tuossa yhtenä päivänä kävellessäni kotimme lähellä kasvavan vaahteran ohi, päätin poimia niitä talteen tietämättä vielä mihin päätyisivät. Aika nopeasti näin kuitenkin ne osana kranssia. Ja nimenomaan noin parillisina nippuina, jotta siipimäinen tunnelma säilyisi.

Tämä kranssi syntyy melko joutuisasti ja siipien / nenien liimailu kuumaliimapyssyllä on mukavan rauhallista puuhaa. Tässä työssä ei ole mielestäni yhtäkään vaikeaa vaihetta. Sen kuin tekee vain. Tärkeintä on muistaa, ettei kranssi kestä kovakouraista käsittelyä, sillä pikkusiivet hapertuvat herkästi. Hyvin kestivät kuitenkin spray-maalauksenkin, vaikka vähän sitä etukäteen jännitinkin. Maalikerroksen jälkeen ovat toki aavistuksen vahvemmat. Valmiin kranssin viimeistelin paristokäyttöisillä led-valoilla.


Itse käytin kranssiin lopulta kuvassa näkyvn rautalangan lisäksi myös ohutta rautalankaa. Näistä kahdesta vuorotellen kieputeltuina syntyi mielestäni kiva rytmi ja rakenne. Ensimmäiseen kierrokseen tein koko matkalta pieniä lenkkejä, jotta rakenteesta tuli riittävän jäykkä. Muut kierrokset kieputtelin vain fiiliksen mukaan.












Valkoinen on suosikkini joulukoristeiden väreissä. Se kun ei ole niin alleviivaavan jouluisa, etteikö istuisi ylipäätään talvisen tunnelman loihtimisen sävyksi.

Millä väreillä sinä tykkäät sisustaa joulusi? 


Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

25 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä vain kokeilemaan itsekin, mikäli neniä löytyy. :)

      Poista
  2. Tulipa kaunis! :)
    Meidän joulu on tänä vuonnakin monen värinen. On valkoista, punaista, vihreää ja ruskeaa. Ja pikkusen kimallustakin, tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin yleensä aaton lähestyessä on sit jo jotain värejäkin. Vähän fiiliksen mukaan mitä millonkin.

      Poista
  3. Todella kaunis kranssi, samoin kuvat! Samoin meillä on joulu valkoinen, periaatteella valkoinen joulu vaikka väkisin.. ;) Hieman hopealla höystettynä, siitä meidän joulusisustus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paulina! :) Mä tykkään kans vaaleasta joulusta, mut kyl niitä värejä sit kummiski on meillä vähintään joulukuusessa.

      Poista
  4. Herkkä ja kaunis :)
    Joulun väreinä viininpunainen, vihreä, harmaa, hopea :)
    Tämä juttusarja on aivan mahtava idea :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana idea <3 !! Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  6. Onpas hempeän ihana!
    Kiitos kivasta blogista, löysin tänne vasta vähän aikaa sitten luomasi #blogisitarina-haasteen kautta. Sain haasteen ja vastaukseni sinne voit käydä lukemassa täältä http://unelmamaja.com/2015/11/07/haastellinen-haaste/

    Ihanaa syksyn/talven (mikä tämä on?) jatkoa ja jään edhottomasti vakilukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaima ja tervetuloa lukijaksi! Aivan ihana blogi sinullakin. Uusi tuttavuus minulle sinunkin blogisi. Täytyypä käydä kurkkimassa uudestaan ajan kanssa.

      Poista
    2. Kiitos! Blogini on tällaisenaan vasta ihan tuore rypistys, mutta eiköhän jatkoa ole luvassa vielä hamaan tulevaisuuteen :)

      Poista
  7. Aivan ihana idea ♥ Todella kaunis!

    VastaaPoista
  8. Tosi nätti kranssi - nyt pitää löytää vaahteroita :).Meillä on jouluna useimmiten valkoista, punaista ja ripaus kultaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! Eiköhän niitä siellä jossain ole. Vai onko siellä maa jo jäässä?

      Poista
  9. Wau!! Tiesin, että osaisit loihtia jotakin kaunista! Siksi keräsimme jo ison kasan neniä. Kunpa vaan löytäisin aikaa tekemiseen ja tarvikkeiden kaivamiseen kaappien uumenista. Mistä ostit tuon valonauhan ja mistä suosittelisit ostamaan sprayta? En ole koskaan uskaltautunut käyttämään spraymaaleja, mutta nyt aion.. Kiitos Sanna kun jaat upeita ja inspiroivia ideoitasi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana, kiitos! :) valonauhan ostin saiturin pörssistä, 3,95 €. Mut noita saa varmaan mistä vaan. Tarjoustalot, Clas Olsson... spray maali on joko class olssonilta tai saiturin pörssistä. Niitä myydään yleensä noissa perus halpakaupoissakin et ei tartte ostaa askartelukaupasta jollei halua. Muista sprayata ulkona. Se haju on tosi vahva.mut haihtuu heti kun kuivuu. Ja eipä kestä, kivaahan tää on mullekin. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä - oon nimittäin viime aikoina etsinyt mielestäni suht perusasioita monesta kaupasta, eikä vaan ole löytynyt (esim. lasten haravaa ja isompaa rullaa kaksipuolista teippiä). Huomenna saituriin! Sieltä varmasti löytyy myös rautalangat. :)

      Poista
    3. Eipä kestä! Nuo tarjoustalotyyppiset kaupat on aika monipuolisia. Niistä löytyy usein kaikenlaisia tarvikkeita. Ja niissä myydään rautalankojakin, liimoja, monenlaisia maaleja jne.

      Poista
  10. Niin ihanan herkkä ja kaunis kranssi! Valkoinen meilläkin joulussa on päävärinä. Monet koristeet menevät koko talven, virkatut lumihiutaleet ja valkoiset oksat. Hitusen laitoin laittanut sekaan viime jouluksi, aiempina vuosina hopeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! :) Valkoinen on hyvä väri, koska on sellainen perus talvinen eli menee heittämällä pidemmän aikaa. Siihen on sitten halutessaan helppo yhdistää muita värejä tai kimallusta. :)

      Poista
  11. Hauska idea ja suloinen valoilla!
    Bongasin blogisi Kotiblogit-lehdestä, jonka ystäväni toi tuliaisina tänne etelään!
    Ihastuttavia ideoita!

    Leppoisaa joulun odotusta täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No mut sepäs hauskaa, et bongasit sen kautta. Täytyypä tulla vierailulle Mantelilaaksoonkin. Kuulostaa ihanalta! :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.