Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

DIY-VALAISIN MALJAKOSTA JA RIKKOUTUNEESTA JALKALAMPUSTA


Mitähän minulle on oikein tapahtumassa? Olen aina rakastanut värejä, hilseileviä maalipintoja ja enemmän romanttista kuin skandinaavisen pelkistettyä sisustustyyliä. Ja sitten syntyy tällaista! Hillittyä ja yksinkertaista. Ehkä tämä on jokin ohimenevä kausi, tilapäinen mielenhäiriö. Vai olenko aivopesettänyt itseni kylpemällä sisustusblogien valtameressä? Olenkohan minä vain kasvamassa aikuiseksi.... ;)  

No, ihan oikeasti rouheus rokkaa minusta edelleenkin. Syy siihen, miksi kaipaan nyt simppelimpää omaan kotiini, liittynee viime vuoden puolella alkunsa saaneeseen yksinkertaistamisen ideologiaani. Olen kertakaikkisen kyllästynyt kaikkeen liian rönsyilevään, tavarapaljouteen, turhaan ja ennenkaikkea sekasotkuun. Olen luopunut ja kierrättänyt. Reilu kuukausi sitten tartuin pieneen, vaaleanpunaiseksi värjättyyn oljenkorteen nimeltään Konmari. - Jollet tiennyt, se on japanilainen huippusuosittu opus siivouksen mullistavasta voimasta. Siitä tulette kuulemaan blogissani vielä lisää, mutta ei siitä tällä kertaa sen enempää.

Vaikka olen luopunut isosta osasta varmuuden vuoksi säilömiäni ompelu- ja askartelumateriaalejani, jotain kuitenkin jätin. Kuten rikkoutuneen jalkalampun yläosan ja maljakon, jonka yläreunasta oli lohjennut pieni pala. Vähän lämmintä kuparin sävyä pintaan, niin siinäpäs se: uusi, kaunis pöytävalaisin!


Kukas se sieltä kurkisteleekaan kuvun kyljestä... :)


Menisihän se ihan näinkin, jos kupuun kyllästyy.

Jos olet ihmetellyt, miksi blogissani on alkanut näkymään enemmän myös muuta kuin vaateompelua, niin äläpäs peljästy: vaateompelujuttuja tulet näkemään jatkossakin, mutta myös sisustukseen liittyviä - muitakin kuin ommeltuja. Tykkään tehdä monipuolisesti kaikenlaista ja koska teen niitä joka tapauksessa, miksipäs en toisi niitä tänne bloginkin puolelle! Toinen syy tähän on se, että olen jotenkin vähän kyllästynyt "Sanna edestä, Sanna takaa, Sanna sivulta" -meininkiin. Vaatteita kuitenkin on hivenen haastava esitellä ilman, että niitä pukisi päälleen. Siksipä onkin virkistävää välillä tehdä jotain ihan muuta ja esitellä vain tuotoksiani vailla niiden tekijän naamataulua. Sitäpaitsi valokuvaaminen on ihanaa! - Kun olen itse kuvattavana, jää aika iso lohkare kuvaushommasta pois ja muiden eli lähinnä mieheni harteille. Toivottavasti tästä pienestä sisältölisäyksestä on enemmän iloa kuin harmia. 

Eikös olekin ihanaa, kun ulkona on kevät! Lumet ovat sulaneet jo lähes kaikki ihan hujauksessa. Ihania kevätpäiviä sullekin! :) 

24 kommenttia

  1. Onpa kiva uusi lamppu! Tyylikäs!
    Todellakin hyvä asia, että laitat tänne blogiin kaikkea, mitä käsilläsi saat aikaan. Tämäkin niin inspiroiva tuunaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla, että muukin sisältö käy! :)

      Poista
  2. Oo, mahtava! Tykkään! :) <3

    VastaaPoista
  3. Ihana valaisin ja oikein mukavaa että tulee muitakin juttuja, piristää kummasti varmasti niin bloggaria kuin lukijaakin! :) Itsekin samoilla linjoilla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla. :) Minusta blogeilla on lupa elää ja muotoutua tekijänsä mukana. Jos siinä joku lukijoista putoaa pois kyydistä, niin harmillista toki. Mut eipä sille mitään sitten mahda. Itse tykkään seurata ompelublogien lisäksi hyvin monipuolisia DIY-blogeja. Ne on usein yllätyksellisempiä kuin yhden teeman blogit. Toki niissäkin on paljon tosi hienoja ja sisällöltään uudistuvia.

      Poista
  4. Onpas kivan näköinen! Mietiskelin vain, että onkohan tuossa ilmanvaihto riittävä? Ettei valaisin kuumene liikaa. Paitsi onkos tuossa LED-lamppu? Sehän ei kuumene niin rajusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sanna!Tuo ei ole led-lamppu, kun sellaista ei ollut nyt kotona. Sen se kuitenkin vaatii ehdottomasti. Muuten pallo sanoo poks. :)

      Poista
  5. No on kyllä super hieno lamppu, mahtava idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinä oot kyl aina niin ihanan kannustava. ♡

      Poista
  6. Minua et saa kyydistäsi ihan helpolla tiputettua ;). Mielelläni luen muitakin juttuja, vaikkei pelkissä ompelupostauksissakaan mitään vikaa ole. Tosin minäkin puuhailen aika paljon kaikenlaisia diy-juttuja joten mielenkiintoni on kyllä vahvasti mukana (harvemmin niistä tulee blogattua, en kyllä tiedä miksi).

    Lamppu on hieno, tykkään tämän muotokielestä. Periaatteessa voisi luulla kattovalaisimeksi, mutta pöytävalaisimena on heti paljon mielenkiintoisempi. Haastaa silmää ja antaa aivoille töitä, sopivasti rajojen rikkomista mukana :).

    Yksinkertaistaminen ja tavaroista luopuminen tuntuu hyvältä. Minulla olisi edessä kaappien siivous miehen kanssa yhdessä,olen yrittänyt tsempata itseäni henkisesti siihen. Meillä on hieman erilaisia näkemyksiä säästettävistä tavaroista :D. KonMaria en ole vielä tilannut, ehkä pitäisi siirtää siivous siihen, että saamme kirjan luettua. Voi olla, että joutuu aloittamaan homman sitten uudestaan, jos nyt jo siivoaa ja lukee sitten vasta kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Hanna! :) :) Ja juu ei ollut tarkoitus kritisoida ompelublogeja. Tykkään itsekin niistä ja kovasti tykkäänkin. Tää on nyt ihan omakohtainen juttu, että haluan tänne muutakin sisältöä. Kiitos kivoista kommenteista. Ihana, kun jaksat aina kommentoida niin perusteellisesti ja analyyttisesti. :)

      Suosittelen lämpimästi Konmaria! Lue ihmeessä ennen kuin aloitat siivoushomman. Se metodi on suorastaan pöyristyttävän yksinkertainen, mutta silti täydellisen mullistava. Jos haluat, että koti myös pysyy järjestyksessä ja uuden hankinnassa on joku logiikka, niin lue tuo kirja. Minä oon aina ajatellut, että koti kuvaa hirmu vahvasti ihmisen sisäistä mielenmaisemaa. Ja tuo Konmari tukee sitä ajatusta. Kun käy läpi ja luopuu vanhasta, tulee samalla järjestäneeksi myös itseään psykologisella tasolla. Tosi monilla ihmisillä on Konmarin myötä auennut elämässäkin ihan uusia juttuja. No nyt mä en paasaa tästä enempää. Alan jo kuulostaan ihan lahkolaiselta. ;) Mut hanki tuo kirja, suosittelen ja oon suositellut kaikille.

      Poista
  7. Oivaltava idea! Kiva! :)

    Täällä on myös kyllästytty turhaan tavaraan ja sekasotkuun. Ärsyttää kuitenkin, kun tavaroista luopuminen on niin kauhean vaikeaa! Vaatteet olivat helppo nakki tavaroihin verrattuna, mutta jokaisen kipon ja kupin kohdalla miettii joko sen tunnearvoa tai käyttömahdollisuuksia vuoden, 5 vuoden tai 10 vuoden päästä. Voi huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Veera! :) No kuule, lämpimästi suosittelen sit sullekin Konmaria. Se auttaa luopumisen tuskassa. Itsekin vähän kipuilen sen kanssa et mitä pistää pois ja mitä säästää. Tää nyt koskee siis eniten kaikenmaailman materiaaleja tuunausta yms ajatellen. Mut tosi paljon oon pistänyt pois ja antanut ilmaiseksi haluaville.

      Poista
  8. Yksinkertaisen tyylikäs! Ja eniten mä tykkään tuosta ajatuksesta, että pikkuvikainen lasikulho tai -maljakko ei lennä roskiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! No niinpäs just. Tuo lamppuosa piilottaa kokonaan sen pienen lohkeaman ja näin se sai elämälleen jatkoajan. :)

      Poista
  9. Ihastelinkin tätä jo jossain fb-ryhmässä. Tosi kiva toteutus. Lamppuhommat on alkanut itseäkin kiinnostamaan, kun niin kivoja juttuja ihmiset tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jani! Valaisimia on kiva tehdä. Jotenkin hirmu inspiroivaa. Niissä kun on aina paitsi design-ulottuvuus, myös toiminnallinen. Ja lopoutulos näyttääkin erilaiselta valon kera ja ilman. Suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  10. Mahtava idea! Tosi kivan näköinen lamppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati! :) On kyl aina kiva, jos saa tavaroille uusiokäyttöä.

      Poista
  11. Kauniin lampun teit! Kiva minustakin on välillä nähdä muitakin juttuja kuin ommeltuja. Varsinkin näitä, mitä itse ei tule tehtyä ollenkaan. Itse kun en niinkään näiden kovien materiaalien kimpussa juurikaan ole, mutta tykkään että omassakin blogissa käsitöitä esitellään monelta alalta, en jaksa itsekään vaikka jokaista simppeliä
    paitaa tai legginssiä esitellä, kun ei niistä yksinkertaisesti ole mitään sanottavaa enkä jaksa mitään aasinsiltoja alkaa keksiä tai edes osaa ;). En ole niin vahva kirjoittaja, että juttu luistaisi tuosta vaan :).

    Täällä juurikin nyt on ihan hirveä sekamelska. Miehen kanssa alettiin eilen kevätsiivoinnostuksessa siivoamaan autotallia sekä jälleen miettimään järkevämpää huonejakoa täällä sisiätiloissa tytöille. Mun ompsu/kässähuone muuttaa nyt sitten taas kerran - toivottavasti nyt lopullisesti autotallin varastohuoneeseen ja nyt on nurkat täynnä kaikenlaista lajiteltua tavaraa ja hommaa on varsinkin miehellä vielä paljon :). Hommaa tässsä kyllä riittää minullekin vielä moneksi viikoksi, ennenkö kaikki on käännetty ympäri, mutta on se taas sen arvosta :). Ja tuleepahan neitostenkin kaikki tavarat taas katsottua läpi. Nytkin pitäisi mennä imuroimaaan autotalliin, mutta päätin otta hetken bloggamiselle ja muiden kuulumisten lukemiselle. Mukavaa sunnuntaita sulle Sanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Krista! :) Sinulla onkin aina kivasti esillä erilaisia tekniikoita ja juttuja. Aina jotain, mihin paneutua.

      Onpas teillä siellä härdelliä. Toisaalta kaikki tuollaiset muutokset on yleensä aina lopulta kivoja. Tulee usein luovuttua turhasta ja saa paikat siistiksi. Tsemppiä siivouksiin! Mukavaa viikkoa sulle! :)

      Poista
  12. Tyylikäs lamppu ja hauskalla tavalla nurinkurinen, tämähän on oikea design -valaisin:) Olet niin idearikas ja taitava käsistäsi, että mielelläni seurailen jatkossa ompeluiden lisäksi diy/tuunaus juttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Joo, totta, se on kieltämättä sellainen ylösalaisin lamppu. :) Ja kiva kuulla, että pysyt riveissä. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.