Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

RAITAPAITA KIERRÄTTÄEN JA VÄÄRIN PÄIN

Yhtä varmaa kuin kevääntulo, on merihenkisten vaatteiden esiinmarssi vaatekauppoihin. Raikkaat raidat kuuluvat kevääseen siinä missä pajunkissat, leskenlehdet ja sulavan maan tuoksukin.

Minun vaatekaapissani ei kovin montaa raidallista vaatetta ole. Pidän kyllä raidoista, mutta mutta... No, kaikkihan tietävät, että vaakaraita on armoton. Se leventää, vaikka mitä tekisi. Senkin uhmalla päätin tehdä itselleni raitapaidan - ja pitkästä aikaa kierrätystyylillä.

Joskus useampi kuukausi sitten nappasin UFF:n muutaman euron päiviltä mukaani raidallisen neuleliivin ja mustan neulosmekon. - Kumpikaan ei vaatteina kolahtanut, mutta materiaaleina ne näyttivät ja tuntuivat kivoilta.

Tämän paidan juju on selkäpuolella. Kyllä. Se on tehty väärin päin käännetystä liivistä. Näin sain selkään avautuvan kaula-aukon, jollaisista pidän kovasti. Olen tehnyt sellaisen kierrätysidealla kerran aikaisemminkin, klik.

raitapaita kevääseen

Paidan kaveriksi ompelin tuubihuivin viskoositrikoosta. Mustavalkoinen on niin kova väripari, että silloin harvoin kun sitä vaatteina käytän, kaipaan rinnalle jotain pehmentävää tai väriä tuovaa.

Ja että kannattiko tämä nyt sitten tehdä? Noh. Siitä ei kyllä ole epäilystäkään etteivätkö vaakaraidat leventäisi, mutta kyllä tämä arkipaitana käyttöön varmasti pääsee.


raitapaita kierrätysompeluna
keväinen raitapaita NÄIN SEN TEIN

Tässä vielä pieni ohje, mikäli joku innostuu kokeilemaan väärin päin käännetys neuletakin/-liivin muokkaamisesta tällaiseksi selkään avautuvaksi paidaksi. Ohje koskee siis tuota kaula-aukon muokkausta.






Kylläpä tämä paita muuten kerääkin pölyä pintaansa, huh sentään! Vaateharja olisi ollut iso ilo kuvaustilanteessa...

Vielä on muutama päivä (kuun loppuun) aikaa osallistua blogini Renew Mama -ompeluhaasteeseen. Haaste löytyy tämän postauksen lopusta, klik. Itse osallistun tällä ompeluksellani Hommahuoneen kuukauden värihaasteeseen, jossa teemana oli juurikin mustavalkoisuus.

Instagramin puolella blogillani on meneillään arvonta, jossa voi voittaa liput Helsingin messukeskuksessa järjestettävään Kevään kivoin viikonloppu -tapahtumaan. Sen osana on myös meidän kässäihmisten iloksi kädentaitomessut. Jollet jo seuraa minua Instagramissa, niin nytpä olisi hyvä hetki liittyä. :)

Mukavia pääsiäispäiviä!


24 kommenttia

  1. No nyt on kyllä upea paita. Sopii sulle hyvin.

    VastaaPoista
  2. Juu..mun vakiovärit��.. Mikä ettei sovi sullekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taitaa ollakin. Kyllä nää menee mut ei oo omimmat värit mulle.

      Poista
  3. Upea tuunaus - eikä ole yhtään liikaa leventävän näköinen. Oikein on hyvä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan diplomaattisesti ilmaistu "yhtään liikaa leventävä". ;) Ihana oot. ♡ Kiitos.

      Poista
  4. Kivan näköinen lopputulos! Sopii hyvin sinulle :)

    VastaaPoista
  5. Todella fiksu idea! Pitääkin pitää korvan takana, kun miettii seuraavan kerran, miten käyttää neuleet uusiksi! :)

    -Blogi: Simple Tiny Living

    VastaaPoista
  6. Ihana ♡ mä rakastan raitoja! vaikkakin ne leventää yms mutta pitkänä ihmisenä mä koen et se myös vähä tasapainottaa yleiskuvaa :D ja sit ne on niin raikkaita,sulle sopii raidat tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nadja! Minusta tää paita onkin itse asiassa ihan sun näköinen! :) Ai sä oot pitkä! Jännää, mä oon aina mieltänyt sut pikkuruiseksi. Oot semmonen söpö olemukseltasi. :)

      Poista
  7. Ihana ♡ mä rakastan raitoja! vaikkakin ne leventää yms mutta pitkänä ihmisenä mä koen et se myös vähä tasapainottaa yleiskuvaa :D ja sit ne on niin raikkaita,sulle sopii raidat tosi hyvin!

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen paita, toi selän puolelle avautuva pääntie on niin tyylikäs ja elegantti. Mulla on tasan yksi vaakaraitapaita, ja kaapissa se saakin nyt olla. Sulle näyttää sopivan nämä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! ♡ juu noissa selkään avautuvissa kaula-aukoissa on aina jotain arkea suurempaa eleganssia. Me Like a Lot! :)

      Poista
  9. Hih - eka lause on lähes tulkoon sellainen, mitä mun piti käyttää yhdessä tulevassa blogipostauksessa :D. Mutta näinhän se siis on, raidat ja merihenkisyys tulevat joka kevät! Minä tykkään kovasti raidoista, leveämmistä ja kapeammista ja niitä löytyykin aika paljon mun kaapista. Puna-valko-raidallisuus erityisesti miellyttää :).

    Takaa avara pääntie on kaunis, tykkään tuollaisista takapäänteistä erityisesti mekoissa, se avara etupääntie kun on itselle jonkinasteinen kauhistus :D.

    Huivin kanssa tosi pirteä kokonaisuus, reipas ja kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa. No mut noin se vaan menee. Itse tykkään enemmän näistä kausitrendeistä ohikiitävien sijaan. Sulle raidat varmasti sopivatkin. Oot niin siro. Minäkään en tykkää edestä avarista kaula-aukoista. Tää on just kiva. Eikä paljasta sellaista mitä en halua paljastella. :) ja kiitos. ♡

      Poista
  10. Aivan huippu idea ja toteutus myös! :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis ja raikas paita, kivasti jujua pääntiessä:) Raidathan sopii sinulle tosi hienosti! Mustavalkoraidat kuuluu meikäläisen perusvaatetukseen, kesät talvet:) Ja ihan kun muistelisin lukeneeni jonkin tiedemiehen tutkimuksen, että vaakaraidat eivät välttämättä teekään leventävää vaikutelmaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hih, minä kyl uskon tässä kohtaa enemmän peliä ja näitä kuvia kuin tiedemiehiä. ;) Ihana olet! ♡

      Poista
  12. Ihana paita, raidat on mun rakkaus ja nykyisin en enää edes yhtään välitä leventävästä vaikutuksesta. En edes muistanut koko asiaa ennen tämän postauksen lukemista :D

    Pisteet hyvästä kierrätysideasta. Toimii tosi hyvin eikä uskois, että on kierrätysmateriaalista tehty.

    Mulla meni renew mama-haaste ihan ohi. Kankaan kerkesin hankkia... ei vaan aina pysty, mutta kyllä mä ne housut vielä teen.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.