Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

UUSI ILME VANHALLE PÄREKORILLE

Olen jo jonkun aikaa ihastellut Verso Designin pärekoreja, jotka näyttävät perinteisten pärekorien sijaan moderneilta ja tyylikkäiltä. Melko merkittävä osa niiden ilmeestä muodostuu kahvoista, jotka ovat perinteisten pajusta punottujen/päreestä tehtyjen sijaan huopaiset. Meillä on keittiön nurkassa toimittanut lehtikorin virkaa jo vuosikaudet perinteinen haalean kellertävä pärekori. - Tuumasta toimeen ja Copycat-versiota puuhaamaan!

Sahasin (tai siis mieheni sahasi) pitkän, korin yli kulkevan pajukahvan irti. Huovan sijaan käytin kahvojen materiaalina vanhaa keinonahkaista vyötä. Verso Designin koreissa kahvat on kiinnitetty korin yläreunaan. Itse koin kuitenkin helpommaksi pujottaa ne päreiden välistä. Taitoin sisäpuolelle pujotetut päät kaksinkerroin ja liimasin yhteen kuumaliimalla. - Saa nähdä, kuinka hyvin kestää käytössä. Toisaalta tuskin koria järin paljon tullaan nostelemaan.

Halusin myös kirkastaa korin yleisilmettä ja maalasin korin kauttaaltaan valkoisella akryylimaalilla. - Kuitenkin vain yhteen kertaan, koska halusin, että pinta jää läpikuultavan kevyeksi ja raikkaaksi. Tällainen siitä sitten tuli.


Tässä kohtaa joku paremmin minua tunteva alkaa kiljua, että HUIJARI! Joo, joo, myönnetään. En neulo. Ainakaan mainittavissa määrin. Jotenkin näitä lankoja ja puikkoja on kuitenkin minulle sukeutunut. - Ystäviltä ja tuttavilta, jotka ovat kuvitelleet minun neulovan ompelun lisäksi. Väärin luultu. Ainakin tähän mennessä. - Kivalta nuo lankakerät kuitenkin näyttävät tuossa korissa, vai mitä! :)

VINKKI: kauniit kahvat saat koriin myös pujottelemalla puisia helmiä vahvaan naruun.


Mukavaa tiistai-iltaa!

Ja Renew Mama -haasteesta kiinnostuneille tiedoksi, että tulossa on. Todennäköisesti torstaina.

34 kommenttia

  1. Hihittelin heti noille kerille :D mutta kori on hieno!!!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivalta näyttää kori :) Vaalea maali viimeistelee kokonaisuudesta raikkaan näköisen.

    VastaaPoista
  3. Aina kannattaa fiksailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti! :) Se tuottaa kyl aina niin paljon iloa.

      Poista
  4. Pitääpä kokeilla.. Mullahan on pärekori, jossa oon säilyttäny mun langat 20 vuotta ja siinä on punottu kahva.. Ja siis, minä kyllä virkkaan ja kudon..oikeesti.

    VastaaPoista
  5. Hieno päivitys vanhalle korille ! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvä tuunaus! :)
    Nyt ihan ehdottomasti otat koukun tai puikot. Aloita vaikka säärystimistä niin kuin minä tein. Ota joku helppo malli ja päästä langat juoksemaan. Kauniita värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi! :) No mähän oon itse asiassa aloittanut jo universumin simppeleimmän mut ehkä pisimmän neuleprojetkin: kaulaliina miehelleni talveksi x. :)

      Poista
    2. :D Ai, miksi talveksi? :D

      Poista
    3. Siis saattaahan se ennen ensi talveakin jopa valmistua, mut talvellahan sitä käytetään. Sitä meinasin. :)

      Poista
    4. Heh, siis huumorilla heitin. :D En tarkoittanut kyseenalaistaa talvikäyttöä, vaan sitä, että minkä vuoden talveksi? Itse kun olen sellainen, että neuletyöt saattaa jäädä venymään. Aloitan yhden, aloitan toisen. Ja kuvittelen, että se valmistuu muutamassa viikossa, mutta se saattaakin valmistua vasta kolmen vuoden päästä. Mutta onhan se talvi sittenkin. Mutta sinä olet varmaan niin jämpti, että se valmistuu ihan piakkoin. :) Neulomisen iloa! Mulla on tuossa keittiön sivupöydällä kaksi virkkausta työn alla. Olen ihan koukuttunut!

      Poista
  7. Kaunis! Tuollaisen pärekorin huolisin itsekin :)

    VastaaPoista
  8. Tosi hieno ja raikas lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! olin ihan unohtanut vastata näihin. Sori!

      Poista
  9. Hieno on. Mulla on kans muutama kori, joita vois vähän tuunata. Tää varmaan toimis muuhunkin kuin pärekoriin, tuo maalaus siis. Kiitti hyvästä ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Sinikka! Mulla on jäänyt jotenki huomaamatta nää vikat kommentit. Sori! Juu kyllähän melkein mitä vasn koreja voi maalailla. Siitä vain hommiin! :)

      Poista
  10. Kivan raikas muutos korille! Pärekorit on minulle rakkaita, ukkini niitä teki paljon. Lapsuuden naapurissa myös asui vanha mies, jonka luokse aina hiihdettiin opettelemaan pärekorin tekoa (en enää osaa). Toki oppisihan senkin taidon, jos kovasti haluaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Wau vitsi miten kuulostaa nostalgiselta "hiihdettiin opettelemaan pärekorin tekoa"! :) Ihana tarina. Tuokin taito on kyl semmonen et ois hieno viedä eteenpäin sukupolvelta toiselle. Itse en kyl korin tekemistä taida. Ainakaan vielä. :)

      Poista
  11. Pärekorit on ihania! Olisi hauska joskus kokeilla söpöjä pastellinsävyjä, mutta vielä en ole raaskinut muuttaa puunväriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Ooh, pastellisävyt oiskin ihanat! Kiitti vinkistä. :)

      Poista
  12. Moikka moi! Tupsahdin tänne Kivempi blogin linkkiringin kautta. Ihana blogi sulla <3

    Lopputulos kiva, moderni ja raikas.
    Olisin kiinnostunut miten nuo kahvat tuolta sisäpuolelta kiinnittyvät. Kerrot sen tuossa kyllä, mutta voisitko vielä vääntää pätkän rautalankaa mulle. Taitoit kaksinkerroin päät. Jäävätkö ne siis hieman ulkoneviksi sinne sisäpuolelle?
    Mulla olis tuossa vanha kori, jonka tuunaamista olen jo pitkään miettinyt. Tämä vinkki tuli tarpeeseen :)

    Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta! :) juu ne jää sillai reilun sentin verran ulkoneviksi töpöiksi sinne sisäpuolelle. Ei näytä mitenkään epäsiistiltä. Toinen vaihtoehto ois tehdä ne täysympyröiksi lenkeiksi, jolloin sisäpuolelta menis sillai tiiviisti. Silleihän sen voisi ehkä niitatakin renkaaksi.

      Poista
  13. Tosi hieno! Nuo kahvat viimeistelevät korin uuden, modernin ilmeen. :)

    VastaaPoista
  14. Tulipas korista moderni ja raikas! Mä vähän vierastan pärekoreja ja muita vastaavia, mutta ehkä niistä tosiaan voisi saada pienellä tuunauksella enemmän omannäköisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Veera! Juu ei ne kyl mitään minunkaan luontaisimpia sisustuselementtejä ole, mut tällä tyylillä viilattuina tykkään kyl. :)

      Poista
  15. Muovimaalia luonnonmateriaalin pintaan? Yäk. Ei jatkoon.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.