Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

LÄPPÄRILLE UUDET VAATTEET

läppärisuojus
”Voisitko sä mitenkään ommella mun uudelle läppärille suojusta, kun kaupoissa myytävät on niin tylsiä”, kyseli siskoni muutama viikko sitten. Toki lupauduin. Tyylillisenä toiveena oli joko pirtsakka tai tyylikäs ja materiaalin suhteen vaatimuksena ainoastaan se, ettei se saisi likaantua ja nuhjuuntua kovin helposti. Muutoin sain vapaat kädet. Päätin yhdistää projektiin Husqvarna Viking -blogiyhteistyön, jonka teemana oli tällä kertaa ympyräohjain. Tällainen siitä läppärisuojasta sitten tuli!

Kuvissa pussukan sisältä pilkahtava läppäri on omani ja pienempi kuin siskoni Mac. Eli sen vuoksi pussukka jää vähän löysäksi. Siskoni ei itse asiassa ole vielä edes saanut tätä – näkee laukkunsa itsekin ekaa kertaa tästä postauksesta. Jännää! :)läppärilaukku


läppärilaukku

KEINONAHKA X 2

Materiaalivalinnassa päädyin keinonahkaan. – Sitä on miellyttävä työstää ja siitä on helppo saada aikaan tyylikästä. Tyylillisistä toivevaihtoehdoista päädyin siis kakkosvaihtoehtoon eli tyylikkyyteen pirtsakkuuden sijaan. Ihan jo siksikin, ettei keinonahkasta ei löytynyt kivasti pirtsakkaa, vaan ainoastaan överisti. Tämä hyvin tumma vihreä keinonahka oli ihanan pehmeää ja tuntui käteen lähes oikealta nahkalta. Toivottavasti sen pinta kestää kulutusta, eikä mene huonoksi kovin nopeasti! Myös kukkakuviot on tehty keinonahkasta. Pussukka on vuoritettu tikkikankaalla ja vetoketju kierrätetty vanhasta paidasta.

RATKOMISELLAKIN VOI OLLA TARKOITUKSENSA…


Minulla on taipumusta ajatella, että kaikella on tarkoituksensa. Toisinaan myös elämän ihan miniseikoillakin, kuten vetoketjuilla. Kävin nimittäin hankkimassa laukkumateriaalit Eurokankaasta yhdessä 3-vuotiaamme kanssa (virhe – tiedän, mutta aina ei ole vaihtoehtoja). Kuopuksemme on varsinainen elohiiri, joka kieppuu ja keikkuu ja jonka suu käy tauotta. Hän kiipeää joka paikkaan ja tutkii kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Kun hän oli pienempi, oli ihan sääntö, että kangaskaupan kynnyksen yli astuttaessa vaipassa oli välittömästi se isomman hädän lopputuote. Lapsella siis. Eli shoppailu katkesi yleensä jo ennen kuin oli alkanutkaan.

Edellä mainituista syistä johtuen jouduin tekemään ostokseni varsin rivakasti ja vetoketjupisteelle päästessäni oli tilanne jo siinä mallissa, että tyttö lähestyi ompelutarvikeosastoa uhkaavasti rattaitaan täydellä vauhdilla työntäen kuin panssarivaunulla konsaan. ”Öö… No, otetaan sitten vaikka tuo vetoketju”, huikkasin myyjälle hätäisesti lasta sivusilmällä vilkuillen. ”Pysähdyyyy!!!” Myötätuntoisesti vilkuilevat asiakkaat päästivät meidät onneksi avuliaasti jonon ohi ja pääsin lapsen kanssa ulos kaupasta ennen totaalista tuhoa.

Kotiin päästyämme totesin, että nopeasti ostamani vetoketju oli lattea ja tylsä. Ompelin vetoketjun kuitenkin kiinni. Tein siinä muutaman virheen ja jouduin ratkomishommiin. Ärsyyntyneenä ratkoin ja puhisin vielä vetskarivalintaani: Tumman vihreä muovivetoketju. – Eihän se sovi ollenkaan! Sen pitäisi ilman muuta olla metallinen ja vaaleampi – raikastavaa kontrastia tummalle keinonahkalle!

Purin vetoketjun irti ja manailin itsekseni. Kunnes muistin, että olin ottanut aikanaan talteen yhdestä hupparista harmaan metallivetoketjun. Jes! Pieleen mennyt vetoketjun ompelu kääntyi voitoksi: jollen olisi ommellut vetoketjua väärin ja joutunut ratkomaan, tuskin olisin paneutunut vetoketjudilemmaan sen enempiä. Nyt kun ketju oli jo irti, sen tilalle oli helppo laittaa mieluisampi! Lopputulos on oikeasti ihan eri näköinen tällä vetskalla kuin sillä alkuperäisellä. Kaikella on tarkoituksensa. :)

ympyräohjainalikeompelua
läppärisuojus
YMPYRÄOHJAIMELLA KUKKAKUVIOITA

Ympyräohjain on metka väline. Olen käyttänyt sitä kahdesti aiemmin: tässä tytölleni tekemässäni T-paidassa sekä tässä tunikassa. Olen aiemmin tehnyt ohjaimella ainoastaan niitä perinteisiä ympyröitä, mutta nyt halusin testata puoliympyröiden avulla tehtäviä kukkakuvioita.

Ohjaimen lisäksi ompelun apuna on rei´itetyt muoviläpyskät, joiden avulla kankaaseen piirretään pisteet, joiden mukaan kuvio ommellaan. Ompelussa hyödynnettävän nastan paikkaa siirretään siten, että puoliympyrät risteävät muodostaen pikkuhiljaa kukan. Täytyy kyllä myöntää, että kotvasen jouduin tuota pähkäilemään ennen kuin oivalsin. Loppujen lopuksi oli kyllä ihan helppoa ja oikeastaan aika hauskaa. Ympyräohjaimella voi toki tehdä ihan peruskuviointiakin eli aina sitä ei ole välttämätöntä toteuttaa alikeompelulla. – Minusta alikeompelu on kuitenkin tosi kiva tekniikka ja se on kuviointien lisäksi tämänkin läppärisuojan pääjuju.

Olen joskus reilu vuosi sitten tehnyt lyhyen videonkin (aika alkeellinen vielä kyllä, kun vertaa uudempiin videoihini…) ympyräohjaimen käytöstä. Tästä pääset kurkkaamaan, miltä se näyttää ja miten sitä käytetään.

Jos haluat kurkata, mitä muut Husqvarna Viking -yhteistyöbloggarit tekivät ympyräohjaimella, niin täältä löytyy Helmoja ja Hepeneitä blogin suloinen peitto, Ideoi-blogin joulutyyny ja Neulanhaltijan istuinalustat.

Nyt vain sitten jännätään, että tuliko tästä pussukasta sopiva. – Se kun saisi oikeasti olla napakka, mutta ei liiaksi. On himppasen haastavaa ommella slim fit -pussukka ilman sitä, jonka asuksi se on tulossa. Pitäkää peukkuja, että on sekä sopiva että mieluisa! :)

Mitäs sulla itselläsi on tällä hetkellä työn alla DIY-rintamalla? :) Minulla on tuossa viimeisteltävänä vähän lasten vaatteita ja sitten pitäisi ommella itselleni vaate maatuska-huivista, johon omat näkemyksensä ovat saaneet esittää Instan puolella minua seuraavat.

Aurinkoista viikkoa! :)

Yhteistyössä: Husqvarna Viking

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

10 kommenttia

 1. Ihana laukku, ja olipas kiva löytö tämä blogi, jään ehdottomasti seurailemaan! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno! Ympyröitä pitäisi kyllä testata joskus. Omassa ompelukoneessa on vaikka kuinka paljon ominaisuuksia ja välineitä, joita en ole ikinä "ehtinyt" kokeilla. Mistähän siihen ajan löytäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! :) No kannattaa kyl kokeilla kaikkea. Ne kaikenmaailman vipstaakelit oikeasti helpottaa tekemistä. :)

   Poista
 3. Siitähän tuli upea - tyylikäs mustan ja valkoisen liitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Paitsi että tuo pääväri on tumma vihreä. :) Kuvissa näyttää kyl lähes mustalta. Mukavaa maanantaita!

   Poista
 4. Kyllä on tyylikäs läppärilaukku! Tuliko passelin kokoinen? Ympyräohjain vaikuttaa tosi mielenkiintoiselle välineelle. Mitähän kaikkea sillä voisi keksiäkään:) Mukavasti alkanut täällä kässäprojektit edistymään. Tein just niin kuin sulle jokin aika sitten kommentoin..päätin ryhtyä keskeneräisten kimppuun, ei uusia ennen kuin ne on valmiit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuli! :) Just sopiva. Ympyräohjain on kyl hauska. Joo oonkin huomannut, et blogisi päivittyy taas - valmista tulee siis ja niin upeita juttuja! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.