Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NAMEDIN ESME-NEULETAKKI

namedin esme-neuletakki


Yhteistyössä: Named

Vuoden alku ja vaatekaappi-inventaari – erottamaton pari. Ainakin omalla kohdallani. 

Vuodenvaihdetta edeltänyt aika tiivistyy ilmaisuun selviytyminen. Valon puhkomattomia viikkoja tarvotaan läpi. Suoritetaan arki. Sulaudutaan työ-koti-koti-työ-luuppiin. Kadotetaan hetkellisesti omat ääriviivat. Omaan hyvinvointiin tulee kiinnittäneeksi yhä vähemmän huomiota. Kunnes, naks, vuosi vaihtuu ja bling, yhtäkkiä elämä ja koko maailma näyttääkin taas ihan toisenlaiselta: sitä havahtuu näkemään pimeän väsähdyttämän ihon, nyppimättä jääneet kulmakarvat sekä arjessa unohtuneen liikunnan ja ruoanlaiton lomassa naposteltujen keksien vaikutukset.

Ja entäs sitten se vaatekaappi? – Mulla ei oo mitään päällepantavaa! Oikeasti. Olen talsinut koko syksyn ajan päivästä toiseen hyvin minimalistisen suppealla garderobilla. Viimekeväisen Konmaritukseni jälkeen täytin vaatekaappini ilottomat aukot kivoilla kesävaatteilla. Mutta sitten tuli syksy ja talvi ja ei ollut aikaa, eikä voimavaroja täydennellä omaa vaatekaappia.  

Tämä on selvästi jo ihan sääntö: vuoden alku on vaatekaappiherätyksen hetki. Se taisi olla juuri vuoden alkuaikoja, kun ekan kerran starttasin Renew Maman ompeluhaasteineen. Myös vuosi sitten taisi olla jonkinlaisen vaatekaappikriisin aika. Tämä olkoon nyt tällä kertaa vaikkapa omien ääriviivojeni teräivöitysprojekti, jossa niille ääriviivoille hankitaan myös vaatteet. - Projekti käynnistyköön Namedin Esme-kaavan ja Käpysen ihanan merinovillan liitolla. 

esme-neuletakki
namedin esme neuletakkiIHANAN RENTO ESME

Esme-kaava on virallisesti Over Size -mallia. Koska sellaiset yhdistettyinä pudotettuun olkapäähän sopivat mielestäni parhaiten pitkille ja hoikille, tein tietoisesti siitä reilusti pienemmän - ja rennon löysä se on silti edelleen. Ihan optimaalinen tämän malli ei minulle ole, mutta ihana se on minusta silti. Valitsin neuletakin kaavaksi omaa kokoani yhden koon pienemmän ja jätin saumanvarat pois kokonaan. Lisäksi kaventelin neuletakkia vielä reilusti eli käytännössä tämä on varmasti pari kokoa omaa suosituskokoani pienempi. 

Kokonaisuudessaan tämä on mielestäni ihan äärettömän kiva kaava. Mukavan rento aavistuksen lököttävine taskuineen ja käännettyine hihansuineen. Rentoudesta huolimatta tulen varmasti käyttämään sitä myös töissä – hameen tai mekon kanssa. Käpysen pehmeä merinovilla sopii tähän neuletakkiin tosi kivasti, koska se on riittävän laskeutuvaa. Juuri yhtään jäykemmästä kankaasta en tätä itselleni tekisi. Näyttäisin muuten ihan kaapilta, jonka päälle on ripustettu neuletakki. Taskupussit muuten tein nurinpäin käännetystä tästä samaisesta neuloksesta. - Näin taskut nousevat esille vielä paremmin. 

Namedin Esme

 YKSITTÄISKAAVAILUN ILOA

En ole vielä kovin montaa kertaa ommellut vaatteita yksittäiskaavoista. Esmen ompelun yhteydessä oivalsin kyllä viimeistään, miksi maksaisin yksittäisestä kaavasta kokonaisen kaavalehden sijaan. Vaikka käsityölehdissä on puolensa, jäin miettimään, kuinka monta kaavaa/lehti keskimäärin käytän. Luku on oikeasti aika pieni. Miksen siis ostaisi kerralla kaavaa, jota tiedän varmasti käyttäväni? Niin ja katsokaapas tuota kaavaa itsessään – onhan se nyt aika eri meininki jäljentää kaava tuollaisesta kuin esimerkiksi Burdan, no, kaavahelvetistä.

namedin kaava

Neuletakin ompelu oli helppoa ja kivasti pakatun kaavan mukana tuli selkeät, kuvalliset ohjeet. Ne oli helppo ymmärtää, vaikka oma ohjeeni olikin poikkeuksellisesti englanninkielinen. Muutaman sanan tarkistin täältä, kässäharrastajan sanakirjasta. Kaavoja on siis normaalisti saatavilla suomenkielisinä. 

Namedin kaavoja voi ostaa paitsi heidän omasta verkkokaupastaan, myös Eurokankaasta. 

esme-neuletakki
VOITA ESME-KAAVA!

Jos tykästyit tähän malliin, niin nytpäs sulla onkin mahtava mahdollisuus voittaa se omaksesi. Kaava on tosiaan nyt poikkeuksellisesti englanninkielinen, koska suomenkieliset olivat Namedin putiikissa vieraillessani päässeet loppumaan. Kaava-arvontaan pääset osallistumaan, jos olet seuraajani (tai liityt nyt) joko Facebookissa tai Instagramissa. Huikkaa alle kommenttikenttään, jos haluat osallistua arvontaan. Jätä myös meiliosoitteesi yhteydenottoa varten. Osallistumisaikaa on kuun loppuun saakka.
 
En nyt malta olla kertomatta tähän kaavaan liittyvää pientä nyanssia. Multa on joskus kysytty, et miten saan näitä erilaisia yhteistyöjuttuja. No, osan kohdalla yhteydenotto tulee suoraan yrityksistä, osaan olen ottanut yhteyttä itse. Sitten on vielä kolmaskin vaihtoehto – ei ehkä kovin yleisesti käytössä oleva: Kävin viime syksynä tekemässä Namedin tytöistä haastattelun ja sovittiin samalla yhteistyöstä liittyen Esme-kaavaan. Kotiin päästyäni avasin kassini: häh, kaavoja onkin kaksi, hups! – Siinä jutustelun lomassa olin ilmeisesti unohtanut, että olin jo sujauttanut kaavan kassiini ja laitoin perään toisenkin. Siellä ne Namedin tytöt varmasti ehtivät jo taivastella, et ihan kivan tuntuinen nainen, mut eipä ois arvannut, että kleptomaani! Joo-o. Meissä jokaisessa asuu siis potentiaalinen pieni varas, joka aktivoituu sopivan tilaisuuden tullen. ;) No, oikeasti tunnollisena tyttönä otin tietysti yhteyttä heti asian tiimoilta. Sovittiin, että arvon toisen kaavan tämän postauksen yhteydessä. Että varastettu kaava käyttöönne, olkaapas hyvät! ;)

Jollet tiedä, mikä Named on, niin kurkkaa aiemmin tekemäni videohaastattelu ihanista Namedin siskoksista, täältä.  

Leppoisaa sunnuntaita!

95 kommenttia

 1. Ihana neuletakki! Ihana kangas! Kaava näyttäisi siltä että tekisin varmasti monta takkia itselleni. Mukana arvonnassa!
  annanen75@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Hih, varastettu kaava :D Kivan rento neuletakki! Namedilla on kyllä hieno tyyli. En osallistu tällä kertaan arvontaan kuitenkaan, tuo malli ei miulle sovi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyl mua kans edelleen huvittaa tuo "varastaminen". 😉 Joo mallina tuo ei oo mullekaan mikään optimi koska leventää. Mut tykkään silti. Nytkin päällä kera kotelomekon ja ihan kivasti toimii. Mukavaa viikkoa! ☺

   Poista
  2. No niinpä, kyl mua kans edelleen huvittaa tuo "varastaminen". 😉 Joo mallina tuo ei oo mullekaan mikään optimi koska leventää. Mut tykkään silti. Nytkin päällä kera kotelomekon ja ihan kivasti toimii. Mukavaa viikkoa! ☺

   Poista
 3. Kivan näköinen neuletakki :)
  Mukana arvonnassa :)
  sari.strandberg@phnet.fi

  -Sari

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa :)
  Katri.klippi@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ihana neuletakki :)
  Yksittäiskaavat tosi kivoja. Mielellään mukana arvonnassa ;) -Sari
  sari@sarik.fi

  VastaaPoista
 7. Ihana neuletakki! Mukaan lukijana arvontaan :)

  VastaaPoista
 8. Tätä postausta odottelinkin, koska sekä kangas etttä kaava oli aivan ihanat omaan silmään. Ja kaunis tuli, kerrassaan! Monikäyttöinen varmaan myös, koska tuo mitta pukee sekä mekon päällä että housujen kanssa. Ehdottomasti mukana arvonnassa, koska Namedin tyyli on niin upeeta. Sinikka.korkeaaho@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka! Namedin tyyli on kyl tosi kivaa. ✋💞

   Poista
 9. Ihana takki, siis mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa ! :)

  wezime@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva! Mukana myös arvonnassa! Sannruoho@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana,tietty! johanna.martikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana,tietty! johanna.martikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tosi kivan näkönen neuletakki, tarvis itse myös, jos ei arpaonni suosi niin taidanpa kipasta eurokankaaseen:) mukana arvonnassa:)

  VastaaPoista
 15. Mukana! Tosi kiva malli! lena.eklund@kaje.fi

  VastaaPoista
 16. Mukana! Tosi kiva malli! lena.eklund@kaje.fi

  VastaaPoista
 17. Ihana takki, mukana arvonnassa. eevaannikki@netti.fi

  VastaaPoista
 18. Tekisi mieli tuollaista takkia. Mukana arvonnassa. anubix76@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva neuletakki. Mukana, marjo.kalviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Tosi ronkkelina takkien suhteen tää on upee! <3 Ja näyttää sellaiselta johon voisin itsekin kyetä.. Osallistun siis arvontaan. :) elinadee@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa. :) opri.dufva(a)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa. En ole koskaan yksittäiskaavoja ostanut, mutta olen ajatellut samaa käsityölehtien suhteen. Harvoin samasta lehdestä toteuttaa kahta mallia ja joskus lehden kiakki ohjeet jäävät käyttämättä. Yksittäiskaavat olisi siis ihan kokeilemisen arvoisia. lumisiivetblogi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä just. Käsityölehdet on kyl kivoja inspiraation lähteitä, mut vihaan kaavojen piirtelyä niiltä täysiltä arkeilta...

   Poista
  2. No niinpä just. Käsityölehdet on kyl kivoja inspiraation lähteitä, mut vihaan kaavojen piirtelyä niiltä täysiltä arkeilta...

   Poista
 23. Ihana takki <3 Minä oon kerran vahingossa varastanut lompakon lapsilauman kanssa säätäessä..laitoin yhden vaunujen alle ja myyjä ojensi toisen, jonka laitoin kassiin :o Kotona tajusin tän ja yritin viedä toisen lompakon takaisin parin päivän päästä niin standi josta olin lompakon ostanut (ja varastanut..) ei enää ollut kauppakeskuksen käytävällä. (jaanikab@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja voi ei... toivottavasti lompakko tavoitti omistajansa jotain kautta. ☺

   Poista
  2. Kiitos ja voi ei... toivottavasti lompakko tavoitti omistajansa jotain kautta. ☺

   Poista
 24. Mukana ellu_73@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Ihana malli.. Itse olen tommosten oversize lötkötakkien suurkuluttaja xD maripi891@hotmail.con

  VastaaPoista
 26. mukaan :) Ois tarvetta! tiiapisteronnbergatgmailpistecom

  VastaaPoista
 27. Ehdottomasti mukana!
  usimarjaana@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Ihana takki! Mukana arvonnassa. kiviojareeta@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Olen mukana! Kiva malli! sannesblogg@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Mukana arvonnassa ja seuraaja instassa.
  hevon16@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Onoa ihana neuletakki! Pikään itsellä ollut tarvelistalla, mutta ei oo löytynyt sopivaa kaavaa. Eli mukana arvonnassa :) tiedät mistä mut tavoittaa ilman s-postiakin, muutoin se kyl on profiilissa

  VastaaPoista
 32. Ihanan rento villatakki.
  Kaava olisi kyllä tarpeen :D
  Mukana arvonnassa.
  jatta.glad@dnainternet.net

  VastaaPoista
 33. Mukana! Aloitteleva ompeluharrastus saisi pontta pienestä avusta 😊
  nafu89(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Osallistun arvontaan :)

  Mona.riikka@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Ihana neuletakki<3! Mielelläni tuon kaavan voittaisin :-) intukerttunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 36. Osallistun arvontaan! Ihana neuletakki. :)

  VastaaPoista
 37. Ihana neuletakki :)
  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 38. Ihana neuletakki :)
  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 39. Kiva malli! Itseasiassa ihan mielettömän hyvä malli! Tämä kaava ratkaisisi vaatetusongelmani aika pitkäksi aikaa �� Peukut pystyssä arvonnassa mukana. ��

  lindh.maria@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Kauniin takin olet tehnyt. Mukana arvonnassa. Seuraan sinua facebookin kautta.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 41. Tulipas kiva, ihan sinun tyyliäsi. Itsekkin pohtinut omaa vaatekaappiani ja löytänyt oman täydentäjäni sinne :)

  VastaaPoista
 42. Olisi kyllä mukava takki !
  Mukana arvonnassa
  Lonnbrii@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Mukana arvonnassa.

  slapko4ever@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Osallistun!
  reeta.mikkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Seuraan sekä FB:n että instagramin kautta.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Onpa kiva malli! Ehdottomasti mukana arvonnassa loytoni at gmail.com

  VastaaPoista
 47. Onpas kivannäköinen - mukana arvonnassa, vaikka en tiedä, sopisiko kaava lyhyelle pullukalle.
  pikkuakantilkkuvakka@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Ihana neuletakki. Mukana kaava-arvonnassa. pomppajus@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Ihanan näköinen takki ja varmasti lämmin! :) mukana arvonnassa. jupu_94_@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Kivan näköinen, rento, lämpöinen. :) mukana arvonnassa: tiinakattilak@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Ihana neuletakki, mukana arvonnassa :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Kivan näköinen neuletakki! Mukaan arvontaan.

  VastaaPoista
 53. Mukana arvonnassa! ellu_topi@hotmail.com

  VastaaPoista
 54. Mukana arvonnassa! ellu_topi@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Mukana arvonnassa! helenapauliina (a) gmail.com

  VastaaPoista
 56. Just ten tyylistä rennompaa kaavaa oon kaivannu..Vilukissa kun olen, niin aina pitää olla joku takki päällä
  mirjarr (a) gmail.com

  VastaaPoista
 57. Siis todellakin mukana arvonnassa! Käytän kotona aina jonkinlaista neuletakkia ja mitä isompi sen parempi! Kaava näyttää myös mallilta, josta olisi kiva tehdä äidillenikin rento takki - no, oikeesti kelle vain :D

  VastaaPoista
 58. Olipa ihana malli ♡ Ehdottomasti mukana arvonnassa :)
  willaoliviablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Olisipa kiva! Mukana arvonnassa hellstromanneli@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Upea! Minäkin mukana arvonnassa, pirkko.kriikku (at) gmail.com

  VastaaPoista
 61. Hieno takki ja ihana kangas. Mukana arvonnassa.
  m-pk@dnainternet.net

  VastaaPoista
 62. Tykkäisin. Omat neuletakit alkaa oleen niin rönttösii, et jotain uutta tarvis. Tää ois kiva töihinki. �� mhautaviita@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Mukana aloittelevana ompelijana arvonnassa �� heli@hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Named tuttu, joskus olen haastatellutkin. Hyvän näköinen takki. Arvonnassa mukana ilman muuta.

  VastaaPoista
 65. Ihana takki! Myös mukana arvonnassa! :) anna /asalanko@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Onpa kiva malli! Mukana arvonnassa! :) memadecrafts@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Täydellinen takki duuniin. Mukana arvonnassa.

  PäiviS

  VastaaPoista
 68. Mukaan arvontaan :)
  laukkaanne75(at)gmail.com

  VastaaPoista
 69. On kivan näköinen neuletakki :)
  Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 70. Kiva malli. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 71. mukana arvonnassa, olisi kiva tutustua kaavaan.

  VastaaPoista
 72. Myös minä haluaisin ommella esmeä.

  VastaaPoista
 73. Ihana takki <3 Ja mukana arvonnassa,tietysti!
  tarjahostikka@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Mukaana arvonnassa, ihana takki :) Seuraan fb:ssa.
  mereneid75@gmail.com
  Merike

  VastaaPoista
 75. Kaunis takki ja kaunis Sanna <3. Sopii sulle tosi hyvin tuollaisena pienennettynä versiona, itsekään en ole oikein over sizen ystävä ;). Paljon on tullut Namedin kaavoja katseltua, mutta ei ole vieläkään tullut kyllä niitä hankittua. Kiva nähdä, millainen seuraava mallisto sitten on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Joo vaati ehdottomasti mun kohdalla tuon kavennuksen. Minusta on muuten tosi kiva että namedin kaavoja saa myös näin pakattuina. Pdf-kaavat - Not my cup of Tea... 😉

   Poista
  2. Kiitos Krista! Joo vaati ehdottomasti mun kohdalla tuon kavennuksen. Minusta on muuten tosi kiva että namedin kaavoja saa myös näin pakattuina. Pdf-kaavat - Not my cup of Tea... 😉

   Poista
 76. Ihana takki! Ehdottomasti mukana arvonnassa. Seuraan instassa. thehouseofnoora@gmail.com
  😊

  VastaaPoista
 77. Näyttää hyvälle tuo takki! Kangas on kanssa niin kiva, tätä itsekin katselin messuilla, mutta jäi silloin ostamatta. Namedilla on kyllä tosi kiva ote noissa vaatteiden malleissa. Varastettu kaava :D. Minä olen kerran kanssa lapsena varastanut, söin meidän pienessä kyläkaupassa salaa yhden viinirypäleen. Aika monta tuntia sitä piti itkeä sitten ja käydä äidin kanssa pyytämässä anteeksi, kun olin ensin itkulta saanut kerrottua, mitä tuli tehtyä :D. Jätän tällä kertaa arvonnan väliin :). Arpaonnea muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Voi ei en kestä... viinirypälevarkaus! 😍 mäkin muistan et lapsena käytiin kerran kaverini kanssa yhdessä kaupassa Espoossa. Otin ostoksille muovikassin. Kotikonnuillani muovikassit oli siihen aikaan maksuttomia. Vaan eipäs Espoossa. Sain kuulla siitä sit kun mentiin takaisin kaverini luo. Oltiin saatu ostoksiin tasaraha ja kaverini äiti ihmetteli et miten saatiin muovikassi. Voi sitä syyllisyyden ja itseruoskinnan määrää, kun tajusin et olin periaatteessa siis varastanut sen! ts. mähän oon jo lähes taparikollinen! 😉

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 78. On muuten siistin näköinen takki!Voisin kyllä haluta samanlaisen:) En ole itsekään kovin tykästynyt oversized mallisiin neuletakkeihin, siis kivoilta ne näyttää jonkun muun päällä, mutta itsellä tulee sellainen olo, että hukun neuleen alle. Kivasti sait fiksattua kaavan mieleiseksi:)
  Höm. Postauksen alku kuulosti tosi tutulle.. Mulla oiskin kasa valmiiks leikeltyjä kankaita, joista olisi tulossa uutta piristystä vaatekaappiini. Mm. Namedin Talvikki ja collegetakkimekkoon (mikäs sen nimi olikaan..?) nyt vain pitäisi saada järjestettyä aikaa ompelulle:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopis varmasti sulle kivasti. Ompeluaikaa... niinpä. Missähän semmosta ois jaossa...? Kerro, jos keksit! ☺

   Poista
 79. Ihana neuletakki😊 Arvontaan mukaan haluaa. (hannakaisahakanen (at) gmail.com

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.