Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NAMEDIN ESME-NEULETAKKI

namedin esme-neuletakki


Yhteistyössä: Named

Vuoden alku ja vaatekaappi-inventaari – erottamaton pari. Ainakin omalla kohdallani. 

Vuodenvaihdetta edeltänyt aika tiivistyy ilmaisuun selviytyminen. Valon puhkomattomia viikkoja tarvotaan läpi. Suoritetaan arki. Sulaudutaan työ-koti-koti-työ-luuppiin. Kadotetaan hetkellisesti omat ääriviivat. Omaan hyvinvointiin tulee kiinnittäneeksi yhä vähemmän huomiota. Kunnes, naks, vuosi vaihtuu ja bling, yhtäkkiä elämä ja koko maailma näyttääkin taas ihan toisenlaiselta: sitä havahtuu näkemään pimeän väsähdyttämän ihon, nyppimättä jääneet kulmakarvat sekä arjessa unohtuneen liikunnan ja ruoanlaiton lomassa naposteltujen keksien vaikutukset.

Ja entäs sitten se vaatekaappi? – Mulla ei oo mitään päällepantavaa! Oikeasti. Olen talsinut koko syksyn ajan päivästä toiseen hyvin minimalistisen suppealla garderobilla. Viimekeväisen Konmaritukseni jälkeen täytin vaatekaappini ilottomat aukot kivoilla kesävaatteilla. Mutta sitten tuli syksy ja talvi ja ei ollut aikaa, eikä voimavaroja täydennellä omaa vaatekaappia.  

Tämä on selvästi jo ihan sääntö: vuoden alku on vaatekaappiherätyksen hetki. Se taisi olla juuri vuoden alkuaikoja, kun ekan kerran starttasin Renew Maman ompeluhaasteineen. Myös vuosi sitten taisi olla jonkinlaisen vaatekaappikriisin aika. Tämä olkoon nyt tällä kertaa vaikkapa omien ääriviivojeni teräivöitysprojekti, jossa niille ääriviivoille hankitaan myös vaatteet. - Projekti käynnistyköön Namedin Esme-kaavan ja Käpysen ihanan merinovillan liitolla. 

esme-neuletakki
namedin esme neuletakkiIHANAN RENTO ESME

Esme-kaava on virallisesti Over Size -mallia. Koska sellaiset yhdistettyinä pudotettuun olkapäähän sopivat mielestäni parhaiten pitkille ja hoikille, tein tietoisesti siitä reilusti pienemmän - ja rennon löysä se on silti edelleen. Ihan optimaalinen tämän malli ei minulle ole, mutta ihana se on minusta silti. Valitsin neuletakin kaavaksi omaa kokoani yhden koon pienemmän ja jätin saumanvarat pois kokonaan. Lisäksi kaventelin neuletakkia vielä reilusti eli käytännössä tämä on varmasti pari kokoa omaa suosituskokoani pienempi. 

Kokonaisuudessaan tämä on mielestäni ihan äärettömän kiva kaava. Mukavan rento aavistuksen lököttävine taskuineen ja käännettyine hihansuineen. Rentoudesta huolimatta tulen varmasti käyttämään sitä myös töissä – hameen tai mekon kanssa. Käpysen pehmeä merinovilla sopii tähän neuletakkiin tosi kivasti, koska se on riittävän laskeutuvaa. Juuri yhtään jäykemmästä kankaasta en tätä itselleni tekisi. Näyttäisin muuten ihan kaapilta, jonka päälle on ripustettu neuletakki. Taskupussit muuten tein nurinpäin käännetystä tästä samaisesta neuloksesta. - Näin taskut nousevat esille vielä paremmin. 

Namedin Esme

 YKSITTÄISKAAVAILUN ILOA

En ole vielä kovin montaa kertaa ommellut vaatteita yksittäiskaavoista. Esmen ompelun yhteydessä oivalsin kyllä viimeistään, miksi maksaisin yksittäisestä kaavasta kokonaisen kaavalehden sijaan. Vaikka käsityölehdissä on puolensa, jäin miettimään, kuinka monta kaavaa/lehti keskimäärin käytän. Luku on oikeasti aika pieni. Miksen siis ostaisi kerralla kaavaa, jota tiedän varmasti käyttäväni? Niin ja katsokaapas tuota kaavaa itsessään – onhan se nyt aika eri meininki jäljentää kaava tuollaisesta kuin esimerkiksi Burdan, no, kaavahelvetistä.

namedin kaava

Neuletakin ompelu oli helppoa ja kivasti pakatun kaavan mukana tuli selkeät, kuvalliset ohjeet. Ne oli helppo ymmärtää, vaikka oma ohjeeni olikin poikkeuksellisesti englanninkielinen. Muutaman sanan tarkistin täältä, kässäharrastajan sanakirjasta. Kaavoja on siis normaalisti saatavilla suomenkielisinä. 

Namedin kaavoja voi ostaa paitsi heidän omasta verkkokaupastaan, myös Eurokankaasta. 

esme-neuletakki
VOITA ESME-KAAVA!

Jos tykästyit tähän malliin, niin nytpäs sulla onkin mahtava mahdollisuus voittaa se omaksesi. Kaava on tosiaan nyt poikkeuksellisesti englanninkielinen, koska suomenkieliset olivat Namedin putiikissa vieraillessani päässeet loppumaan. Kaava-arvontaan pääset osallistumaan, jos olet seuraajani (tai liityt nyt) joko Facebookissa tai Instagramissa. Huikkaa alle kommenttikenttään, jos haluat osallistua arvontaan. Jätä myös meiliosoitteesi yhteydenottoa varten. Osallistumisaikaa on kuun loppuun saakka.
 
En nyt malta olla kertomatta tähän kaavaan liittyvää pientä nyanssia. Multa on joskus kysytty, et miten saan näitä erilaisia yhteistyöjuttuja. No, osan kohdalla yhteydenotto tulee suoraan yrityksistä, osaan olen ottanut yhteyttä itse. Sitten on vielä kolmaskin vaihtoehto – ei ehkä kovin yleisesti käytössä oleva: Kävin viime syksynä tekemässä Namedin tytöistä haastattelun ja sovittiin samalla yhteistyöstä liittyen Esme-kaavaan. Kotiin päästyäni avasin kassini: häh, kaavoja onkin kaksi, hups! – Siinä jutustelun lomassa olin ilmeisesti unohtanut, että olin jo sujauttanut kaavan kassiini ja laitoin perään toisenkin. Siellä ne Namedin tytöt varmasti ehtivät jo taivastella, et ihan kivan tuntuinen nainen, mut eipä ois arvannut, että kleptomaani! Joo-o. Meissä jokaisessa asuu siis potentiaalinen pieni varas, joka aktivoituu sopivan tilaisuuden tullen. ;) No, oikeasti tunnollisena tyttönä otin tietysti yhteyttä heti asian tiimoilta. Sovittiin, että arvon toisen kaavan tämän postauksen yhteydessä. Että varastettu kaava käyttöönne, olkaapas hyvät! ;)

Jollet tiedä, mikä Named on, niin kurkkaa aiemmin tekemäni videohaastattelu ihanista Namedin siskoksista, täältä.  

Leppoisaa sunnuntaita!

95 kommenttia

  1. Ihana neuletakki! Ihana kangas! Kaava näyttäisi siltä että tekisin varmasti monta takkia itselleni. Mukana arvonnassa!
    annanen75@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hih, varastettu kaava :D Kivan rento neuletakki! Namedilla on kyllä hieno tyyli. En osallistu tällä kertaan arvontaan kuitenkaan, tuo malli ei miulle sovi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kyl mua kans edelleen huvittaa tuo "varastaminen". 😉 Joo mallina tuo ei oo mullekaan mikään optimi koska leventää. Mut tykkään silti. Nytkin päällä kera kotelomekon ja ihan kivasti toimii. Mukavaa viikkoa! ☺

      Poista
    2. No niinpä, kyl mua kans edelleen huvittaa tuo "varastaminen". 😉 Joo mallina tuo ei oo mullekaan mikään optimi koska leventää. Mut tykkään silti. Nytkin päällä kera kotelomekon ja ihan kivasti toimii. Mukavaa viikkoa! ☺

      Poista
  3. Kivan näköinen neuletakki :)
    Mukana arvonnassa :)
    sari.strandberg@phnet.fi

    -Sari

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Mukana arvonnassa :)
    Katri.klippi@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ihana neuletakki :)
    Yksittäiskaavat tosi kivoja. Mielellään mukana arvonnassa ;) -Sari
    sari@sarik.fi

    VastaaPoista
  7. Ihana neuletakki! Mukaan lukijana arvontaan :)

    VastaaPoista
  8. Tätä postausta odottelinkin, koska sekä kangas etttä kaava oli aivan ihanat omaan silmään. Ja kaunis tuli, kerrassaan! Monikäyttöinen varmaan myös, koska tuo mitta pukee sekä mekon päällä että housujen kanssa. Ehdottomasti mukana arvonnassa, koska Namedin tyyli on niin upeeta. Sinikka.korkeaaho@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka! Namedin tyyli on kyl tosi kivaa. ✋💞

      Poista
  9. Ihana takki, siis mukana arvonnassa

    VastaaPoista
  10. Mukana arvonnassa ! :)

    wezime@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva! Mukana myös arvonnassa! Sannruoho@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Mukana,tietty! johanna.martikainen@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Mukana,tietty! johanna.martikainen@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tosi kivan näkönen neuletakki, tarvis itse myös, jos ei arpaonni suosi niin taidanpa kipasta eurokankaaseen:) mukana arvonnassa:)

    VastaaPoista
  15. Mukana! Tosi kiva malli! lena.eklund@kaje.fi

    VastaaPoista
  16. Mukana! Tosi kiva malli! lena.eklund@kaje.fi

    VastaaPoista
  17. Ihana takki, mukana arvonnassa. eevaannikki@netti.fi

    VastaaPoista
  18. Tekisi mieli tuollaista takkia. Mukana arvonnassa. anubix76@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Tosi kiva neuletakki. Mukana, marjo.kalviainen@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Tosi ronkkelina takkien suhteen tää on upee! <3 Ja näyttää sellaiselta johon voisin itsekin kyetä.. Osallistun siis arvontaan. :) elinadee@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukana arvonnassa. :) opri.dufva(a)gmail.com

    VastaaPoista
  22. Mukana arvonnassa. En ole koskaan yksittäiskaavoja ostanut, mutta olen ajatellut samaa käsityölehtien suhteen. Harvoin samasta lehdestä toteuttaa kahta mallia ja joskus lehden kiakki ohjeet jäävät käyttämättä. Yksittäiskaavat olisi siis ihan kokeilemisen arvoisia. lumisiivetblogi@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä just. Käsityölehdet on kyl kivoja inspiraation lähteitä, mut vihaan kaavojen piirtelyä niiltä täysiltä arkeilta...

      Poista
    2. No niinpä just. Käsityölehdet on kyl kivoja inspiraation lähteitä, mut vihaan kaavojen piirtelyä niiltä täysiltä arkeilta...

      Poista
  23. Ihana takki <3 Minä oon kerran vahingossa varastanut lompakon lapsilauman kanssa säätäessä..laitoin yhden vaunujen alle ja myyjä ojensi toisen, jonka laitoin kassiin :o Kotona tajusin tän ja yritin viedä toisen lompakon takaisin parin päivän päästä niin standi josta olin lompakon ostanut (ja varastanut..) ei enää ollut kauppakeskuksen käytävällä. (jaanikab@gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja voi ei... toivottavasti lompakko tavoitti omistajansa jotain kautta. ☺

      Poista
    2. Kiitos ja voi ei... toivottavasti lompakko tavoitti omistajansa jotain kautta. ☺

      Poista
  24. Mukana ellu_73@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Ihana malli.. Itse olen tommosten oversize lötkötakkien suurkuluttaja xD maripi891@hotmail.con

    VastaaPoista
  26. mukaan :) Ois tarvetta! tiiapisteronnbergatgmailpistecom

    VastaaPoista
  27. Ehdottomasti mukana!
    usimarjaana@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Ihana takki! Mukana arvonnassa. kiviojareeta@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Olen mukana! Kiva malli! sannesblogg@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Mukana arvonnassa ja seuraaja instassa.
    hevon16@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Onoa ihana neuletakki! Pikään itsellä ollut tarvelistalla, mutta ei oo löytynyt sopivaa kaavaa. Eli mukana arvonnassa :) tiedät mistä mut tavoittaa ilman s-postiakin, muutoin se kyl on profiilissa

    VastaaPoista
  32. Ihanan rento villatakki.
    Kaava olisi kyllä tarpeen :D
    Mukana arvonnassa.
    jatta.glad@dnainternet.net

    VastaaPoista
  33. Mukana! Aloitteleva ompeluharrastus saisi pontta pienestä avusta 😊
    nafu89(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Osallistun arvontaan :)

    Mona.riikka@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Ihana neuletakki<3! Mielelläni tuon kaavan voittaisin :-) intukerttunen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  36. Osallistun arvontaan! Ihana neuletakki. :)

    VastaaPoista
  37. Ihana neuletakki :)
    Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  38. Ihana neuletakki :)
    Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  39. Kiva malli! Itseasiassa ihan mielettömän hyvä malli! Tämä kaava ratkaisisi vaatetusongelmani aika pitkäksi aikaa �� Peukut pystyssä arvonnassa mukana. ��

    lindh.maria@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Kauniin takin olet tehnyt. Mukana arvonnassa. Seuraan sinua facebookin kautta.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Tulipas kiva, ihan sinun tyyliäsi. Itsekkin pohtinut omaa vaatekaappiani ja löytänyt oman täydentäjäni sinne :)

    VastaaPoista
  42. Olisi kyllä mukava takki !
    Mukana arvonnassa
    Lonnbrii@hotmail.com

    VastaaPoista
  43. Mukana arvonnassa.

    slapko4ever@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Osallistun!
    reeta.mikkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Seuraan sekä FB:n että instagramin kautta.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Onpa kiva malli! Ehdottomasti mukana arvonnassa loytoni at gmail.com

    VastaaPoista
  47. Onpas kivannäköinen - mukana arvonnassa, vaikka en tiedä, sopisiko kaava lyhyelle pullukalle.
    pikkuakantilkkuvakka@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Ihana neuletakki. Mukana kaava-arvonnassa. pomppajus@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Ihanan näköinen takki ja varmasti lämmin! :) mukana arvonnassa. jupu_94_@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Kivan näköinen, rento, lämpöinen. :) mukana arvonnassa: tiinakattilak@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Ihana neuletakki, mukana arvonnassa :)
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Kivan näköinen neuletakki! Mukaan arvontaan.

    VastaaPoista
  53. Mukana arvonnassa! ellu_topi@hotmail.com

    VastaaPoista
  54. Mukana arvonnassa! ellu_topi@hotmail.com

    VastaaPoista
  55. Mukana arvonnassa! helenapauliina (a) gmail.com

    VastaaPoista
  56. Just ten tyylistä rennompaa kaavaa oon kaivannu..Vilukissa kun olen, niin aina pitää olla joku takki päällä
    mirjarr (a) gmail.com

    VastaaPoista
  57. Siis todellakin mukana arvonnassa! Käytän kotona aina jonkinlaista neuletakkia ja mitä isompi sen parempi! Kaava näyttää myös mallilta, josta olisi kiva tehdä äidillenikin rento takki - no, oikeesti kelle vain :D

    VastaaPoista
  58. Olipa ihana malli ♡ Ehdottomasti mukana arvonnassa :)
    willaoliviablogi@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Olisipa kiva! Mukana arvonnassa hellstromanneli@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Upea! Minäkin mukana arvonnassa, pirkko.kriikku (at) gmail.com

    VastaaPoista
  61. Hieno takki ja ihana kangas. Mukana arvonnassa.
    m-pk@dnainternet.net

    VastaaPoista
  62. Tykkäisin. Omat neuletakit alkaa oleen niin rönttösii, et jotain uutta tarvis. Tää ois kiva töihinki. �� mhautaviita@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Mukana aloittelevana ompelijana arvonnassa �� heli@hotmail.com

    VastaaPoista
  64. Named tuttu, joskus olen haastatellutkin. Hyvän näköinen takki. Arvonnassa mukana ilman muuta.

    VastaaPoista
  65. Ihana takki! Myös mukana arvonnassa! :) anna /asalanko@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Onpa kiva malli! Mukana arvonnassa! :) memadecrafts@gmail.com

    VastaaPoista
  67. Täydellinen takki duuniin. Mukana arvonnassa.

    PäiviS

    VastaaPoista
  68. Mukaan arvontaan :)
    laukkaanne75(at)gmail.com

    VastaaPoista
  69. On kivan näköinen neuletakki :)
    Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  70. Kiva malli. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  71. mukana arvonnassa, olisi kiva tutustua kaavaan.

    VastaaPoista
  72. Myös minä haluaisin ommella esmeä.

    VastaaPoista
  73. Ihana takki <3 Ja mukana arvonnassa,tietysti!
    tarjahostikka@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Mukaana arvonnassa, ihana takki :) Seuraan fb:ssa.
    mereneid75@gmail.com
    Merike

    VastaaPoista
  75. Kaunis takki ja kaunis Sanna <3. Sopii sulle tosi hyvin tuollaisena pienennettynä versiona, itsekään en ole oikein over sizen ystävä ;). Paljon on tullut Namedin kaavoja katseltua, mutta ei ole vieläkään tullut kyllä niitä hankittua. Kiva nähdä, millainen seuraava mallisto sitten on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Joo vaati ehdottomasti mun kohdalla tuon kavennuksen. Minusta on muuten tosi kiva että namedin kaavoja saa myös näin pakattuina. Pdf-kaavat - Not my cup of Tea... 😉

      Poista
    2. Kiitos Krista! Joo vaati ehdottomasti mun kohdalla tuon kavennuksen. Minusta on muuten tosi kiva että namedin kaavoja saa myös näin pakattuina. Pdf-kaavat - Not my cup of Tea... 😉

      Poista
  76. Ihana takki! Ehdottomasti mukana arvonnassa. Seuraan instassa. thehouseofnoora@gmail.com
    😊

    VastaaPoista
  77. Näyttää hyvälle tuo takki! Kangas on kanssa niin kiva, tätä itsekin katselin messuilla, mutta jäi silloin ostamatta. Namedilla on kyllä tosi kiva ote noissa vaatteiden malleissa. Varastettu kaava :D. Minä olen kerran kanssa lapsena varastanut, söin meidän pienessä kyläkaupassa salaa yhden viinirypäleen. Aika monta tuntia sitä piti itkeä sitten ja käydä äidin kanssa pyytämässä anteeksi, kun olin ensin itkulta saanut kerrottua, mitä tuli tehtyä :D. Jätän tällä kertaa arvonnan väliin :). Arpaonnea muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Voi ei en kestä... viinirypälevarkaus! 😍 mäkin muistan et lapsena käytiin kerran kaverini kanssa yhdessä kaupassa Espoossa. Otin ostoksille muovikassin. Kotikonnuillani muovikassit oli siihen aikaan maksuttomia. Vaan eipäs Espoossa. Sain kuulla siitä sit kun mentiin takaisin kaverini luo. Oltiin saatu ostoksiin tasaraha ja kaverini äiti ihmetteli et miten saatiin muovikassi. Voi sitä syyllisyyden ja itseruoskinnan määrää, kun tajusin et olin periaatteessa siis varastanut sen! ts. mähän oon jo lähes taparikollinen! 😉

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  78. On muuten siistin näköinen takki!Voisin kyllä haluta samanlaisen:) En ole itsekään kovin tykästynyt oversized mallisiin neuletakkeihin, siis kivoilta ne näyttää jonkun muun päällä, mutta itsellä tulee sellainen olo, että hukun neuleen alle. Kivasti sait fiksattua kaavan mieleiseksi:)
    Höm. Postauksen alku kuulosti tosi tutulle.. Mulla oiskin kasa valmiiks leikeltyjä kankaita, joista olisi tulossa uutta piristystä vaatekaappiini. Mm. Namedin Talvikki ja collegetakkimekkoon (mikäs sen nimi olikaan..?) nyt vain pitäisi saada järjestettyä aikaa ompelulle:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopis varmasti sulle kivasti. Ompeluaikaa... niinpä. Missähän semmosta ois jaossa...? Kerro, jos keksit! ☺

      Poista
  79. Ihana neuletakki😊 Arvontaan mukaan haluaa. (hannakaisahakanen (at) gmail.com

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.