Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

HELPPO KIMONO KESÄKSI


Kaupallinen yhteistyö: Eurokangas

Kun Eurokankaasta otettiin yhteyttä blogiyhteistyön merkeissä ja kerrottiin, että teemana olisi tällä kertaa kimono, jouduin miettimään hetken osallistumistani. Kulmikkaan mallinen kimono on vaatekappale, joka ei ole ollenkaan optimaalisin vartalotyypilleni eli lyhyelle, suht kurvikkaalle ja ei järin sirorakenteiselle. Hetken asiaa pyöriteltyäni keksin, että hei, kukas käskee tekemään kimonon jäykästä kankaasta. - Senhän voi tehdä ihan hyvin myös ohuesta ja laskeutuvasta!

Tämä ihanan hehkuvan vihreä silkki suorastaan huusi minua puoleensa Yliopistonkadun Eurokankaassa. Väljästä mallistaan huolimatta tykkään lopputuloksesta kovasti, koska ohut kangas tekee kokonaisuudesta kuitenkin kevyen. Ilmeisesti vaate näyttää kivalta muidenkin silmään, sillä heti kuvien ottamisen jälkeen vastaani kävellyt nuori nainen pysähtyi kohdallani toteamaan, että onpa sulla ihana vaate! :)

Kimono on tehty Eurokankaan Helppokaavalla. Kaava on mallia one size. Alkuperäinen kaava on malliltaan hyvin pitkä ja koska minä taas mallia pätkä, otin vapauden lyhentää mallia reilusti kummitusefektin välttämiseksi. ;) En myöskään tehnyt kimonoon vyötä, koska en osaisi sitä kuitenkaan käyttää kimononi kanssa. Parhaiten tämä toimii mielestäni juuri näin huolettomasti päälle sipaistuna. - Mikseipä vaikka ranta-asunakin kesähelteellä uikkareiden päällä.


eurokankaan kimono
Kimonoissa kriittisin tekijä on mielestäni materiaali: se on sekä mahdollisuus että haaste. Erilaisilla materiaaleilla kimonon ilme muuntuu kulmikkaasta pehmeämpään tai vaikka romanttisesta yksinkertaisen tyylikkääseen. Katselin itse pitkään erilaisia viskooseja, joissa oli todella kauniit kuosit. Hylkäsin kuitenkin viskoosit, sillä niiden usein kiiltävä pinta on siinä mielessä haaste, että ne tekevät helposti kimonosta aamutakkimaisen. - Toki asustamalla kivasti senkin efektin pystyy häivyttämään.

Kimonon ompelu oli helppoa, ohjeet olivat selkeät ja tämäkin syntyi leikkauksineen päivineen muutamassa tunnissa. Tosin kiirehän tässäkin projektissa kuitenkin tuli, sillä olin aikatauluttanut sekä ompelun että kuvaamisen sunnuntaille.

Tämän kimonon henki ja kuosi on niin trooppishenkinen, etten kertakaikkiaan voinut kuvitellakaan kuvaavani tätä tämän hetkisessä Suomen luonnossa. Kasvitieteellinen puutarha oli aivan ihanteellinen ympäristö kimonon kuvaamiselle. Tietenkään en ollut ennakkoon selvittänyt, mihin aikaan puutarha sulkeutuu sunnuntaina ja hupshei, tukka putkella mentiin ja sen ansiosta ehdittiin juuri ja juuri. Olin etukäteen kertonut kuopuksellemme, kuinka kiva paikka se on ja kuinka siellä on ihania oransseja kaloja ja miten mukava siellä on syödä eväitä ja sitä rataa. Lopputulos oli kuitenkin se, että meille jäi ennen ovien sulkeutumista huikeat 20 minuuttia aikaa ottaa sekä kuvat että tsekata karpit! - No, onneksi kolmevuotias ehti ottamaan ilon irti noinkin lyhyestä ajasta.

VINKIT KIMONON TEKEMISEEN:
  1. Missä käytät? Mieti kimonon käyttötarkoitus: rannalle, kaupunkikäyttöön vai minne?
  2. Minkä kanssa käytät? Mieti, millaisten vaatteiden kanssa tulisit sitä käyttämään. Kimonon alle kun kuitenkin tarvitsee aina jotain - etenkin, mikäli sitä käyttää auki ja ilman vyötä.
  3. Mistä materiaalista? Valitse materiaali paitsi käyttötilanteiden, myös mm. oman vartalosi mallin mukaisesti. Kimono isontaa helposti eli vähemmän laskeutuvat kankaat tekevät kokonaisuudesta isomman näköisen. Laskeutuva kangas puolestaan tuo pehmeyttä ja keveyttä.
  4. Minkä mittainen? Kimonon pituudessa kannattaa myös ottaa huomioon käyttötarkoitus: kovin pitkä ja liehuva kimono ei ehkä ole optimaalisin lapsiarjessa, mutta kesäisessä illanistujaisissa varsin näyttävä. :)

kimono

eurokangas kimono
Kimono tosiaan näyttää todella erilaiselta riippuen materiaalivalinnoista. Kurkkaapa esimerkiksi miten ihania ja täysin erilaisia kimonoita syntyi Mekkotehtaan taitavilta Kirsiltä ja Sunnalta. Myös ainakin The Diy Storiesin Paulinalta on tulossa oma versionsa.

Ohessa myös linkki pian ajankohtaiseen vaatekappaleeseen nimittäin ponchoon, jonka tein viime syksynä blogiyhteistyönä Eurokankaan kanssa. Sekin menee vaatekappaleena kimonon kanssa samaan sarjaan: näyttävää helposti.

* Kankaat saatu bloginnäkyvyyttä vastaan Eurokankaasta.

Eikös olekin ihanaa, että ulkona tuntuu jo ihan keväältä (ainakin täällä pääkaupunkiseudulla)! Mukavaa viikkoa! :)

Tykkäsitkös postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

19 kommenttia

  1. Kaunis kimono ja kauniit kuvat! Ihan kesä noissa kuvissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi! Tuo kasvitieteellinen on kyl ihana paikka. Minitropiikki. 🙂

      Poista
  2. Kimonot on kivoja, mulla on niitä monen monta ja eri käyttöön tehtynä. Ja teen niitä ihan trikoopaitaa apuna käyttäen, helppoa ja nopeaa. Kivat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäätkö niihin minkä verran sit väljyyttä, jos T-paidalla kaavoittelet? Voinkin hyvin nähdä kimonoita sun vaatekaappisi sisältönä. - Boheemisti erilaisista kankaista yhdisteltyinä. 🙂

      Poista
  3. Siitähän tuli tosi kiva!! Kuvat on myös todella ihanan trooppiset, näytät tosi kauniilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paulina! 💞 Kiva nähdä sit millainen sun kimonosta tuli ja millaseen mittaan päädyit. 🙂

      Poista
  4. Sinulle sopii kyllä tuo vihreä väri niin mahdottoman hyvin! Hienosti oot muokannut tuon kimonon omiin mittasuhteisiisi. Mua kanssa vähän epäilyttää tuon kimonon sopiminen omaan vartalooni, mulla on yksi silkkinen aamutakki/kylpytakki, kimonomallinen, eikä se sovi mulle ainakaan yhtään :D. Tuo kasvitieteellinen on kyllä aivan huikea kuvauspaikka, ollapa täälläkin jotain tuollaista. No, ihan talon seinää vasten otettiin taas tänään kuvat. Onneksi kesä on tulossa niin sitten sitä on taas helpompi jalkautua muualle kuvaamaan pois tästä ihan omasta pihapiiristä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! 💞 Tää tämmönen kirkas vihree on ihan lempparini + petroli ja turkoosi. Talvella on vaan turhan ärhäkkä väri, mut kesäks just ihana. Helsingissä on kyl se hyvä puoli, et täällä on niin helposti ulottuvilla kivoja kuvauspaikkoja. Mut puolensa kaikessa: meillä taas ei oo kivaa omaa pihaa, missä kuvata... 🙂

      Poista
  5. Upeat kuvat! Kimonoa ei löydy omasta kaapista, enkä sitä osaa sinne kuvitella. Tuollainen laskeutuva kangas kyllä toimii hienosti 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Joo en kyl osaisi itsekään ehkä ihan heti nähdäkään kimonoa sulla. Sun tyyli on niin erilainen. Tai hmm... joku trikooversio...? Mikseipäs. 🙂

      Poista
  6. Piti jo aiemmin käydä huikkaamassa, että kaunis tuli. Tuo väri on upea ja materiaali toimii hienosti. Mulla on välillä mielessä kimono, mutta jotenkin sen tekeminen on vaan jäänyt. Ehkä se ei vaan ole ihan niin omaan vaatekaappiin sopiva. Mutta sun on kaunis ja oikein onnistunut kaikin puolin 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sinikka! Minä kyl voisin hyvinkin nähdä sulla kimonon. Miten muistelen, et oisit joskus tehnytkin...? 🙂

      Poista
  7. Joo oon tehnyt yhden, mutta en itselleni :) tuo pituus siinä varmaan olis just ratkaiseva. Kun oon kans aika lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä olikin! Tais olla jollekin sukulaiselle, tyyliin miehen siskolle. Mut jäi mieleen. Se oli hieno. 🙂

      Poista
  8. Kaunis Kimono ja ihanat kuvat! Tuli ihan kimonokuume! Olispa jo kesä.

    VastaaPoista
  9. Kaunis Kimono ja ihanat kuvat! Tuli ihan kimonokuume! Olispa jo kesä.

    VastaaPoista
  10. Nää kuvat on niiiiin <3 ! Ja tykkään tosi paljon tuosta kankaankin väristä! Inspiroiva postaus, sillä aloin heti miettiä, millaista kimonoa voisin käyttää. Tavallaan pitkät liehukkeet häiritsevät, mut toisaalta tykkäisin hirveästi pitkästä mallista. Täytyy laittaa mietintään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, en ollutkaan huomannut kommenttiasi. Sori! Kiitos kivasta kommentista. 🙂 Kimono voi kyl olla niin monentyyppinen ja materiaalivalinnoilla voi vaikuttaa niin paljon lopputulokseen. Koklaa ihmeessä! 🙂

      Poista
  11. Wautsi, on kyllä ihana kimono! Kangasvalinta on osunut nappiin, tekee kimonosta kivan ilmavan ja toi väri<3 Katsoin ensin, että siellä ollaan lomailemassa jossain kaukaisessa tropiikissa:D Aivan loistava kuvausympäristö, upeita kuvia!

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.