Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KAKTUSTASKUT VANHOISTA SHAMPPOOPULLOISTA + OHJE


kaktustaskut
Ensin on idea, sitten se muuntuu toiseksi. Tulee sivujuonne ja alkuperäisestä ideasta seurannut ideakin saa uuden muodon. Tulee lisää sivuraiteita ja hetken aikaa mietit, että mitähän oikeastaan edes olin tekemässä... Kuulostaako tutulta? Kutakuinkin noin syntyivät kaktustaskut - kevään ekat vihreät seinälle ripustettuina ja mikä parasta, tämä idea ei vaadi viherpeukaloa, koska kaktukset... 

Nämä söpöt kaktustaskut syntyivät vanhoista shamppoo- ja suihkusaippuapulloista. Kaktusten sijaan niissä voisi toki säilyttää jotain muutakin. Ilman kehyksiä sopisivat hyvin vaikkapa käsityöpisteen organisoijiksi: saksi- ja mittanauhajemmoiksi tai vaikka virkkuukoukkujen pesiksi. Ja jos totta puhutaan, oikeasti ihan alkuperäinen ajatus minullakin oli tehdä noista säilytyslokeroita ompelupisteeni seinälle, mutta yksi ajatus johti toiseen ja sitä rataa. 

Olen luonteeltani äärimmäisen rönsyilevä. Vaikka luova suunnittelu on myös osa työtäni, joudun kuitenkin työelämässä luonnollisesti keskittymään vain olennaiseen. Siksipä käsityöjutuissa annan itselleni luvan rönsyillä niin paljon kuin sielu sietää. Ja aika paljon se sietääkin... ;) Jäin miettimään, että kuinkas tähän lopulliseen ideaan tällä kertaa päädyinkään ja tein kuulkaas ihan äärimmäisen virallisen prosessikaavion ajatukseni lennosta. Ja todettakoon, että kaaviossani on vielä verraten vähän sivujuonteita ja erilaisia layereita omassa mittapuussani. ;)

kaktustaskut

kaktustaskut
Tämän purkin koristelin tarkoituksella rypistellysti ensin servettitekniikalla, jonka jälkeen maalasin purkin kauttaaltaan kangasväreillä. Kuulit oikein! - Olen käyttänyt kangasmaaleja vaikka sun mihin muuhunkin kuin alkuperäiseen tarkoitukseen.

kaktustaskut
KAKTUSTASKUJEN ÄÄRIMMÄISEN VIRALLINEN PROSESSIKAAVIO


NÄIN TEET KAKTUSTASKUT
 näin teet sisustustaskut

näin teet sisustustaskut

kaktustaskut shamppoopulloista


Tällaiset niistä syntyi. Makuuhuoneeseen on tarkoitus päivittää kukkakuosia muuallekin. Ainakin sisustustyynyihin.

Mitenkäs sulla nuo ideointiprosessit menee? Kuinka monimutkaisia ajatushäkkyröitä syntyy? :)

Jos pidät kierrätyssisustamisesta, saatat tykätä myös näistä postauksistani:

Mintunvihreä kevät tuli kotiin: DIY-maljakot vanhoista lasipurkeista ja rannekoruista
Tyynynpäällinen vanhasta judopuvusta: Tästä ei puhuta Mari Kondolle
Näin tee säilytystelineen Legoista
Kirjatuet säilytyslaatikoista

Tykkäsitkös postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.
14 kommenttia

 1. Todella, todella kivat! Ja hauska tuo prosessikaavio :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kiva prosessikaavio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viiru! 🙂 Tuon tyyppisiä häkkyröitä syntyis varmaan aika monella. 🙂

   Poista
 3. Jotenkin noinhan se ideointi- ja luovuusprosessi menee, yritysten, erehdysten ja muutosten kautta :). Harvoin itsellä ainakaan toteutuu mikään ihan suoraviivaisesti niin kuin se ensi-idea oli, aina lähes tulee rönsyilyjä ja sitten se alkuidea tai lopputulema yleensä myös johtaa aika moneen muuhun uuteen ideaan :). Hauska kierrätysjuttu nämä purnukat ja noi lautasliinat on niin nätit että menis mulla kyllä ihan kahvipöydässäkin oikein somasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä just. Oli vaan mielenkiintoista kerrankin purkaa auki tuo ajatuspolku. Ja joo, servettejä jäi yli eli myös kahvipöytään pääsivät. 🙂

   Poista
 4. Tosi hienot! Minullakin luova prosessi on melko rönsyilevä. En suunnittele paperille juuri mitään, lähinnä joskus kirjoitan tarvittaessa mittoja ylös. Työskentelyni on tosi materiaalilähtöistä. Siitä johtuen nurkat pursuilevat materiaalia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Varmaan sellaisia aika suunnitelmallisia ja alkuperäisessä suunnitelmassa ptsyviä tekijöitäkin on maailmassa. Mut varmaan aika iso osa luovista ihmisistä on sellaisia, että antavat ajatukselle luvan elää, kasvaa ja kehittyä. Itselläni tekeminen on usein kans materiaalilähtöistä, mut varmaan yhtä usein tulee idea, johon etsin materiaalin. Ja paljon pyrin hyödyntämään käsillä olevaa materiaalia.

   Poista
 5. Tosi hyvä idea. Itsekin olen tyhjiä shampoopulloja pyöritellyt ja miettinyt niille käyttöä. Tässä on kyllä kiva idea ja muokattavissa muidenkin juttujen säilytykseen.

  VastaaPoista
 6. Instassa näitä jo ehdin ihastelemaan, huikkaanpa vielä tänne:) Tiedätkö kun näin ekan kuvan noista kaktuksista, niin kuvittelin ne välittömästi oman uuden ompeluhuoneen seinälle. Nimittäin sopis mustalle tiiliseinälle niin ihanasti sellaiset pienet söpöt kaktukset, kirkkaanpunaiset purnukat:)...tai ehkä kirjotut kaktustaulut, eiku virkatut täytetyt kaktukset..joo. Eli ideointiprosessi sujuu usimmiten tällä tapaa:) Harvoin toteutuksesta tulee alkuperäissuunnitelman mukainen ja suunnitteluprosessi voi kestää hyvinkin pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just noin se menee ja joskus myös niin, et lopullinen toteutus ei ees liity kaktuksiin, vaan toteutuu jostain sivujuonteesta. 😉

   Poista
 7. Joo hei virkatut kaktukset olisi tuohon just passeli! Oikeille liikakastelun vaara on ilmeinen (hengittämätön ruukku, ei pohjareikää).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne oiskin kivat! Tosin mun kukkien kasteluinnokkuudella ei kyl oo pelkoo ylikastelusta... 😉

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.