Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NÄIN TEET SÖPÖT MUNANKUORIAMPPELIT


Tiedätkö sen tunteen, kun et ole aivan varma, liikutaanko nyt kädentaitomaailmassa vai jo hulluuden rajamailla? - Tuo ajatus käväisi mielessäni solmeillessani amppeleita munankuoriin lasten nukkumaanmenon aikaan (joka viivästyi jälleen, koska äidillä oli liian kivat leikit)... Hulluutta tai ei, niin minusta näistä tuli kuitenkin ihan superihanat! Vaikka munat viittaavatkin pääsiäiseen, aion pitää näitä esillä varmasti pääsiäisen jälkeenkin. Näyttävät tosi kivoilta aiemmin tekemieni kaktustaskujen vierellä. 

Munankuoriamppeleiden sisältöä on helppo päivittää millaiseksi vain. - Myös pääsiäisruoho sopisi näihin kivasti. Idea amppeleihin syntyi taas perinteisellä metodilla: yksi ajatus johti toiseen ja sitä rataa. Jossain näin vilauksen pienistä munankuorimaljakoista. Halusin kuitenkin jatkojalostaa ideaa ja näin syntyi ajatus macramesolmeilluista amppeleista. Lankana käytin samaa pisaravärjättyä lankaa, josta tein noin kuukausi sitten solmitun seinäkoristeen.


NÄIN TEET MUNANKUORIAMPPELIT

Näitä tarvitset:

- Kananmunia
- Kalustelakkaa (itse käytin suihkutettavaa)
- Akryylimaalia lakatun pinnan päällystämiseen, vaihtoehtoisesti voit koristella pinnan vaikka servettitekniikalla. Myös kalkkimaali toimisi kivasti.
- Neulelankaa
- Keppi
- Naula ja vasara
- Munakenno (toimii hyvänä maalaustelineenä)

Tee näin:

1. Napauta kananmuna rikki munan yläreunasta. Valuta sisältö ulos. Huuhtele muna sisältä. Kuivaa pinta hyvin.
2. Kun munankuori on kuiva, asettele se reikäpuoli alaspäin munakennon ulokemaiseen kohtaan. Suihkuta spray-lakkaa joka puolelle munan kuorta. Lakalla varmistetaan, että pinnasta tulee kestävämpi ja ennen kaikkea, että se kestää vettä ja kosteutta. Lakkaa kannattaa suihkuttaa muutama kerros. Anna kerrosten kuivua välillä.
3. Lakka tekee munan pinnasta kellertävän. Siksi pinta kannattaa maalata nätiksi. Itse pitäydyin valkoisessa värissä, mutta jokainen maalatkoon mieleisensä väriseksi. Pinnan voi myös koristella vaikka servettilakalla tai kalkkimaalilla. Anna kuivua hyvin.
4. Leikkaa langasta kahdeksan yhtä pitkää pätkää. Omat lankani olivat n. 40 cm pitkiä. Jätä langat mieluummin liian pitkiksi kuin lyhyiksi. Tarvitset solmimisvaraa myös kepin ympärille kiinnitämistä varten. Solmeile amppeli. Macrame-solmeilun perustekniikan voit katsoa esim. täältä. Laita solmut miniamppelissa n. 2 cm päähän toisistaan.
5. Ripusta amppelit kiinni keppiin ja keppi seinään.
6. Asettele munankuoret varovasti amppelien sisään. Itse lisäsin vielä varmuuden vuoksi munan sisään pikkuisen keittiökelmua (pelkäsin, että ettei pinta pitäisi, mutta hyvin on pitänyt veden sisällään).
7. Asettele kasvit amppeleihin ja kaada lopuksi tilkkanen vettä kuhunkin amppeliin. HUOM! Asettele amppelit paikkaan, missä ne vähiten todennäköisesti joutuvat liiskatuiksi. ;)

Täältä löydät muutamia pääsiäisaiheisia ideoita, joita toteutin viime vuonna. Viikonlopun aikana blogissani luvassa mukava postaus liittyen kuosisuunnitteluun ja kuosillisiin kankaisiin. - Pysyhän kuulolla!

Leppoisaa viikonloppua!


Tykkäsitkös postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.
5 kommenttia

 1. Hauska idea! Voisi vaikka tehdä pöytäkoristeen samalla tavalla. Itse olen päällystänyt munankuoria decoupage-tekniikalla joka pääsiäinen. Jospa nyt kokeilisin jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kokeile ihmeessä! 🙂Decoupage varmaan muuten riittäisi ihan hyvin pitämään munankuoren tiiviinä, eikä tarttis lakkaa ollenkaan.

   Poista
 2. Minä ajattelin silloin kun näin instassa kuvan, että kokeilet munankuorimosaiikkia :). Nämä on kyllä tosi suloiset. Mulla on odottanut hieman samantapainen idea kookoksen kuorista, mutta virkkaamalla kaunis valkoinen pitsi kuoren päälle. Ehkä pitäisi siirtytä kanssa vaan tuohon solmeiluun niin tulisi nopeammmin valmistakin, omani ovat tainneet kohta jo vuoden odotella valmistumista. Kun en nyt varsinaisesti ole mikään virkkuu expertti niin on mennyt se ampplein rakennus vähän yrityksen ja erehdyksaen kautta ja siksi ne ei varmaan vieläkään ole sitten valmistuneet :D. Noh, kyllä ne joku päivä vielä roikkuvat jossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, joo sekin ois kyl jännää. Mut kivointa on tän tyyppinen hommailu, mihin yhdistyy käsityötäkin. Oi, kookoksen kuorista tuliskin ihanat! Odotan innolla! 🙂❤

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.