Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kesäpäivän fiilistelyä, melonimekko ja pussisortsit

melonimekko
Oi, ihana kesä! Paljaita varpaita, laastaroituja jalkoja, hiekkaa varpaiden väleissä, valuvan sulavaa jätskiä, kirkuvia, eväitä kärkkyviä lokkeja, liian kylmää merivettä, hiekkakakkuja, luonnon kukkakimppuja, veneiden ääniä, parveketaimien villiintymistä. Oi, ihanuus - sinä tulit sittenkin!

Koska Suomen kesä on oikukas ja ennalta-arvaamaton, ainakin meillä otetaan kesäpäivistä kaikki ilo irti. Viikkosiivoukset saavat odottaa iltaa tai vaikka seuraavaa päivää ja ei nyt niin haittaa vaikka sängytkin jäisivät petaamatta. Ehtiihän sitä. Äkkiä vain eväät reppuun ja mekot päälle, hiekkalelut kassiin ja matkaan! Koska kotimme sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä rannasta, on lapsilla lupa kipitellä rantaan paljain jaloin. Rantakahvilasta napataan vielä mukaan jätskit ja kahvit. Ja sitten vain nautiskellaan.

Meillä tyttö sai rantaretkellemme ylleen viime viikonloppuna ompelemani, Käpysen ihastuttavasta melonikankaasta ommellun tunikamekon, jonka juju on taakse pitenevässä helmassa. Sen kaveriksi ompelin pussisortsit. - Äärettömän kiva ja huoleton asu. Takaapäin kokonaisuus näyttää vain mekolta, mutta koska etuosa on niin lyhyt, tarvitaan alle sortsit. Asu päällä on helppo liikkua ja minusta siitä tuli tosi kivan näköinen. 

Tästä tulikin nyt lähes pelkkä kuvapostaus. Höpötellään lisää sitten joku toinen kerta. 


melonimekko ja pussisortsit
pussisortsit
melonimekko
vuosaari
vuosaaressa
melonimekko
melonimekko ja sortsit
Tätä kirjoittaessani istun keittiössä. Parvekkeen ovi on auki ja lokit kaartelevat kirkuen kattojen yllä. Lempeä tuuli hivelee varpaita. Olen luopunut kotikostyymini vakioelementistä: villasukista. Ainakin toistaiseksi. Huhu kertoo, että ensi viikolla niitä saatetaan taas tarvita. Otetaan nyt kuitenkin ilo irti. 

Ai niin, näistä vaatteista. Mekon kangas on tosiaan Käpyseltä, sortsien Eurokankaasta. Mekon olen muokannut jostain ihan perus paidan kaavasta. Samoin sortsit perus college-housujen kaavasta. Että aika vähäiset avut nyt kaavojen suhteen, mikäli joku innostuisi tekemään tällaiset. Tuo alimmassa kuvassa näkyvä trikoohuivi on osoittautunut luottoasusteeksi. Sen ohjeen löydät täältä.

Mitäs sun viikonloppuun kuuluu? Mukavaa sellaista joka tapauksessa! :)

7 kommenttia

  1. Tämä on kyllä yksi mehukkaimmista kuoseista, mitä tiedän :). Ihanan rento, mutta suloinen asu!

    VastaaPoista
  2. Tuo oli kyllä ihana viikonloppu helteineen, lisää kiitos sellaista!! Söpöt vaatteet olet ommellut ❤️ Miun melonikangas on kaapissa, pitäisi raaskia ommella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli. Uusia sellaisia odotellessa... Kiitos. Tuo on kyl ihana kuosi. Mulla oli sitä vaan pikkupätkä. Viimeistä murua myöten tuli käytettyy kyl.

      Poista
  3. Hurjan nättiä tuo meloni kuosi, kuten itse asukin:) Nyt olisi tilausta tuollaisille ihanille, auringon täytteisille kesäpäiville, alkoi meinaan juuri loma:)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.