Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Mökkiekoilua - kesäinen podcast-sarja alkaa

kototeko-podcast
Miten hyödyntää kesämökille kertyneet vanhat tekstiilit, millaisista villikasveista voi tehdä kosmetiikkaa, miksi mökille kannattaa houkutella pölyttäjiä, miten tehdään perhosbaari?  Muunmuassa näihin kysymyksiin vastaa Kototeon kesäinen podcast-sarja Mökkiekoilua.

Viime kesänä blogini seuraaja, käsityöharrastaja ja biologi, ihana Jaanika, kysäisi, josko olisin kiinnostunut tekemään hänen kanssaan DIY- ja ekologispainotteista ohjelmasarjaa yhden paikkakunnan nettiradioon. Innostuin heti. Tietenkin. Innostuja voisi olla toinen nimeni... 

Syntyi yhdeksänosainen sarja, jossa annetaan vinkkejä kesämökkeilyyn: kierrätys-, luonnonkosmetiikka ja DIY-vinkkejä sekä hyvää tietoa liittyen esimerkiksi pölyttäjiin ja kompostointiin. Sain luvan hyödyntää ohjelmasarjan blogissani. Eli nytpä se sitten alkaa. Tässä postauksessa julkaisen kaksi ensimmäistä osaa. 

Osat ovat lyhyitä, noin viitisen minuuttia kukin eli niiden kuuntelu sujuu helposti vaikka aamutoimien ohessa. Ja vielä täsmennyksenä, että Podcast tarkoittaa ääniformaattia eli kuvaa ei ole luvassa. Tämä selvennyksenä ihan vain sen vuoksi, että jostain syystä neulepuolella Youtube-videoita kutsutaan podcasteiksi.KESÄISIÄ POSTAUKSIA

Ja ennen podcasteja vinkkaan vielä näin juhannuksen lähestyessä ja tämän podcast-sarjan hengessä viime kesäisestä postauksestani, jossa esiteltiin syötävät maljakot. Sen löydät täältä.

Mökkiekoluhenkeen istuu myös juttusarjani Ihan puskista. Sen tähän mennessä julkaistut osat ovat tässä:


TÄSTÄ SE LÄHTEE

Mökkiekoilun ensimmäisessä osassa jutellaan luovan tilan saavuttamisesta ja sen hyödyntämisestä mökkiolosuhteissa. Podcastiin pääset tästä

https://soundcloud.com/kototeko/mokkiekoilua-osa-1

Toisessa osassa aiheena on vanhat tekstiilit, joita tuntuu kertyvän mökeille pilvin pimein. Tässäpä muutamia vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

https://soundcloud.com/kototeko/mokkiekoilua-osa-2-nain-hyodynnat-vanhat-tekstiilit

Vietätkö sinä kesällä aikaa mökkeillen vai oletko enemmän kaupunki-ihmisiä? Me mökkeillään kesäisin vanhempieni mökillä, Keski-Suomessa, Päijänteen rannalla. Sinne suunnataan varmasti heti tuossa, kun kesälomani alkaa juhannukselta. Taatusti pakkaan mukaan ainakin langat, virkkuukoukut ja kirjontatyöt. Tosin mökillä yleensä kyllä tulee keksittyä kaikenlaista muutakin tee se itse -puuhaa, koska tilaa ja materiaaleja on ihan eri lailla kuin kotiolosuhteissa.

Mikäli tykkäätte näistä podcasteista, voisin ajatella tekeväni niitä jatkossakin käsityökärjellä. Saa siis antaa palautetta. :)

Rentouttavaa viikonloppua!


4 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.